Foťák dosluhuje?
Moderátor: Rudi
Foťák dosluhuje?
Mám asi 3 roky starý Kodak Z650 a když jsem teď fotil narozeniny, všiml jsem si, že fotky jsou hodně špatné, vysoce zašuměné, nedoostřené. Může to být stářím foťáku, nebo se s tím dá něco dělat? Má nafoceno cca 17tis fotek...Mám koukat po novém, nebo se to dá opravit (v rámci rentability)
Audi A3 8L, 1.9TDI
HUMMER - Like nothing else
Smyk překvapí pouze toho, kdo v něm právě není...
Re: Foťák dosluhuje?
hod na ukazku nejaky snimek...
ale zalezi podle podminek, treba i nekdy blbe nastaveni parametru (vysoke ISO, nocni rezimy...) muze udelat paseku...
...taky pokud si fotil za sera v interieru tak to muze byt taky duvod..
ale zalezi podle podminek, treba i nekdy blbe nastaveni parametru (vysoke ISO, nocni rezimy...) muze udelat paseku...
AUDI TTS 2.0 TFSI S-Tronic Quattro (Stage 1: 320HP / 420Nm)
VW Jetta VI TSI
VW Golf VI TSI
Škoda Octavia 1.6 MPI
VW Jetta VI TSI
VW Golf VI TSI
Škoda Octavia 1.6 MPI
až budu doma, nahodím foto. Bylo to foceno na automat a několik fotek po sobě, ve dne, za dobrého počasí a všechny špatně, fotky jak z mobiluDave0401 píše:hod na ukazku nejaky snimek...

Audi A3 8L, 1.9TDI
Tak tady ukázka posledních fotek:

tahle třeba není tak špatná

tahle je focená nedávno, kdy už jsem pozoroval zhoršení

všechno je foceno na automat, s manuálem ještě pořádně neumím, tak si chci být jistý. a ono to je děsné

tahle třeba není tak špatná

tahle je focená nedávno, kdy už jsem pozoroval zhoršení

všechno je foceno na automat, s manuálem ještě pořádně neumím, tak si chci být jistý. a ono to je děsné

Audi A3 8L, 1.9TDI
mně to teda zase tak hrozný nepřijde, moná tím zmenšením se to zlepšílo:D
ta druhá a třetí fotka je na iso160 takže to se ti klidně může stát že s tím pohneš a mázne se to
ta druhá a třetí fotka je na iso160 takže to se ti klidně může stát že s tím pohneš a mázne se to
Fiat Panda 1.2 >> AR 155 2.0 TS >> BMW E30 318i >> AR Giulietta 2.0 TD >> Ford Sierra 2.0i DOHC >> Saab 9000 CSE 2.0t >> AR 164 2.5 TD >> Ford Sierra 2.0i >> Lancia Lybra 2.4jtd
ja na tych fotkach nic strasne nevidim 
problem moze byt pri horsom svetle (bez blesku / slabom blesku).
vtedy automat potrebuje zvysit svetlost takze :
a) zvysi citlivost ISO
b) skrati uzavierku
vyssie ISO = vyssi sum
kratsia uzavierka = vyssia sanca ze sa troska pohnes a fotka sa rozmaze
posledny problem moze byt v automatickom zaostrovani. fotak automaticky zaostri na nieco ine nez si chcel, a preto sa to podstatne rozmaze.
ak nerobis momentky tak by som sa na automaticky rezim uplne vykaslal a naucil sa to vsetko nastavit manualne. fotky budu kvalitnejsie a budes vediet co a ako...

problem moze byt pri horsom svetle (bez blesku / slabom blesku).
vtedy automat potrebuje zvysit svetlost takze :
a) zvysi citlivost ISO
b) skrati uzavierku
vyssie ISO = vyssi sum
kratsia uzavierka = vyssia sanca ze sa troska pohnes a fotka sa rozmaze
posledny problem moze byt v automatickom zaostrovani. fotak automaticky zaostri na nieco ine nez si chcel, a preto sa to podstatne rozmaze.
ak nerobis momentky tak by som sa na automaticky rezim uplne vykaslal a naucil sa to vsetko nastavit manualne. fotky budu kvalitnejsie a budes vediet co a ako...