jakou calibru koupit ?

Moderátoři: Berry, m.artty

Arnie_one
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Arnie_one »

c20ne je dobra volba, nepotkaj se ventily i kdyz praskne rozvodak (8v) nenanarocny motor s dlouhou zivotnosti pres 500 tis km. Neni to zadna rarita, proste spolehlivej slusne vykonej a neporuchovej motor na svoji dobu.

c20xe sem mel a je to maly peklo.
KOLBEN halvy radi praskaj a COAST CAST (Cosworth) se malo vyrabely. Motory ke 200 tis jsou prakticky totalky. Znam par vyjimek, ktery meli 250tis a vic, ale ty lidi sem znal osobne pouze 2.
vysokoobratkovej motor, krasne tahl pekny svezeni. V Kadourovi kterej ma nejakej 950kg to bylo slusny zihadlo. Moje kacena mela 1242kg takze tehc skoro 300kg navrch je znat.

x25xe mam v omeze a v kacence to byl peknej moturek. Namahanej je predek, tezkej jako mrcha, opet neporuchovej a prvni ECO TEC. Jen mu je potreba dat co ma dostat.
Akorat vymenit termostat a 3 svicky bylo maso. Pac tam je pricne a ne podlene jako v Omze a tudiz pristup nahovno :(

c20let
Kdyz funguje nema to chybu. Dneska si myslim, ze jedna z 50 tubin ma funcni 4x4. vleky problem a drahy konicek na udrzbu. Proste skvost

Tkaze si myslim, ze c20ne neni vubec spatna volba.
uz neni - Opel Omega B 2,5V6
PT Cruiser 2,2CRD limited
pracant Felator 1,3 LPG
Renault Laguna Grandtour 1,6 LPG

Johny18

Příspěvek od Johny18 »

Arnie_one píše:c20ne je dobra volba, nepotkaj se ventily i kdyz praskne rozvodak (8v) nenanarocny motor s dlouhou zivotnosti pres 500 tis km. Neni to zadna rarita, proste spolehlivej slusne vykonej a neporuchovej motor na svoji dobu.

c20xe sem mel a je to maly peklo.
KOLBEN halvy radi praskaj a COAST CAST (Cosworth) se malo vyrabely. Motory ke 200 tis jsou prakticky totalky. Znam par vyjimek, ktery meli 250tis a vic, ale ty lidi sem znal osobne pouze 2.
vysokoobratkovej motor, krasne tahl pekny svezeni. V Kadourovi kterej ma nejakej 950kg to bylo slusny zihadlo. Moje kacena mela 1242kg takze tehc skoro 300kg navrch je znat.

x25xe mam v omeze a v kacence to byl peknej moturek. Namahanej je predek, tezkej jako mrcha, opet neporuchovej a prvni ECO TEC. Jen mu je potreba dat co ma dostat.
Akorat vymenit termostat a 3 svicky bylo maso. Pac tam je pricne a ne podlene jako v Omze a tudiz pristup nahovno :(

c20let
Kdyz funguje nema to chybu. Dneska si myslim, ze jedna z 50 tubin ma funcni 4x4. vleky problem a drahy konicek na udrzbu. Skvost

Tkaze si myslim, ze c20ne neni vubecspatna volba.
nějak takhle jsem uvažoval při koupi, ale docela mě překvapil i ten c20ne je to poměrně svižný 150km/h je tam taky za chvilku, těsně před nákupem této cali jsem viděl na tipcars 2.5 V6 za 30 v plný polní ale mam takový tušení že za tyhle peníze bude KO, s těma svíčkama je to nepříjemný u dodge jsem měl ten samej problém, zespoda přístu na .... takže muselo dolu sání atd. a dát to pak všechno dohromady aby to jelo to byla taky pak sranda :lol:
Ford Sierra 4x4 DOHC- bejvávalo...
Dodge Caravan V6- bejvávalo...
Opel Calibra 8v- crash, bejvávalo
Peugeot 406 v plný polní vč.kůže... kombi HDi + Opel Monterey 3.1LTD taky v plný

Arnie_one
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Arnie_one »

Jo u x25xe je to stejna jebacka dolu sani naprd. Ta 2,5 na Tipcarsu je tam uz dobry 2 roky. Ja sem bez kacenky 4 roky. Od ty doby sem koukal na auta kazdej den, az jsem koupil Omegu a taky me tam zaujala. Je tam fakt dlouho, auto ktery takhle dlouho stoji bude KO :(

Ruce me porad svrbim koupit kacenku a udelat ji :) Nostalgie je hrozna vec.

EDIT: mame stejnou barvu :) ja mam taky tu oplackou fialovou.
pracant Felator 1,3 LPG

Johny18

Příspěvek od Johny18 »

Arnie_one píše:Jo u x25xe je to stejna jebacka dolu sani naprd. Ta 2,5 na Tipcarsu je tam uz dobry 2 roky. Ja sem bez kacenky 4 roky. Od ty doby sem koukal na auta kazdej den, az jsem koupil Omegu a taky me tam zaujala. Je tam fakt dlouho, auto ktery takhle dlouho stoji bude KO :(

Ruce me porad svrbim koupit kacenku a udelat ji :) Nostalgie je hrozna vec.

EDIT: mame stejnou barvu :) ja mam taky tu oplackou fialovou.
no já jsem na cali ulítával od 8mi let a tenkrát už jsem věděl že bude stát před domem a to jsem tenkrát ani nevěděl co to je za auto, jenom měla bejt bílá s karb.kapotou a alu křídlem(tenkrát byla jiná doba)
nad omegou jsem uvažoval taky nejlíp v kombajnu ale nějak jsem nevěděl jakej motor (kvůli spotřebě) a líbilo se mi že je to zadohrab :lol:
EDIT: ta fialová je pěkná ale mam pár bublin na lemu, nevíš kde se dá sehnat a za kolik? chtěl bych klempíře a lakírníka ještě před zimou abych na jaře nadával nový lemy (zima je svině) vůbec nemam představu na kolik mě to výjde aby to nebylo poznat (nerad bych jezdil s flekatym autem)
Peugeot 406 v plný polní vč.kůže... kombi HDi + Opel Monterey 3.1LTD taky v plný

Arnie_one
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Arnie_one »

Tak Kacenu jsem videl poprve v 92" u nas ve meste ji mel jeden zbohatlik a ja myslel ze je to Ferrari :) to me bylo 13.
Ja sam sem mel bilou kacenku, to je ta nejhezci brava, jakou muze mit:)
Jinak ja si vse opravuju sam, koupil sme pistol a barvu a uz to jelo. Rez je hajzl a u opla to plati 4nasob :( zadni lemy na to trpeli vsechni oplici :(
Udelej dutiny a i podbehy a spodek, zima ji da moc zabrat.

Ja to udelal mrkej, stalo me to dost prace, ale je to potreba. Nastrikal sem naraznik a cely prahy.
Obrázek

Obrázek

Obrázek
pracant Felator 1,3 LPG

Johny18

Příspěvek od Johny18 »

tak přesně tohle mě čeká, kolik stála ta barva ? ale jak na ní koukám to je taky metla ? mam právě strach jak to bude vypadat, normálně si tyhle věci taky dělám doma sám ale u tý metly bych to radši svěřil odborníkům

Arnie_one
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Arnie_one »

Je to metla :(
Barvu sem nechal udelat dle stitku na aute. Borec to mixnul primo na masine orig barva + bezbarvy lak + redidlo a tuzidlo.
Bylo to minulej rok, uz si to mac neapamtuju cely me to stalo 2500,- tusim a bylo toho 0,7barvy a 0,7 laku. udelal sem s tim, celej predni narazni a komplet prahy od zadu do predu, obe strany.
pracant Felator 1,3 LPG

Ivan
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ivan »

Arnie_one píše: c20let
Kdyz funguje nema to chybu.
Hezky řečeno :D

Sniper2003
Kontaktovat uživatele:

Re: jakou calibru koupit ?

Příspěvek od Sniper2003 »

kubi: Jsem clen 72 - nekdo me prepsal,snad jsi si vsiml :-) jinak Calina ted vypada trochu jinak,ma orvanej bok :-( (zaparkovanou mi ji vzal kreten s Fabii HTP) odnesly to nastesti jen vymenitelne dily,uz je mam pohromade - dvere,zrcatko a blatnik :-) na cenovku se neptej,auto samotny vyslo na 140000,mam ji tri roky,od ty doby se to vysplhalo nahoru 2x skoro :-( a jeste me min 200000 ceka :-((( podotykam Cali je vzhledove az na kola a a svetla a snizeni seriova a takova i zustane navzdycky,tunit se bude Vectra v6 kterou kupuju na zimu :-)

Arnie_one: Nesouhlasim v nekolika vecech - C20NE neni dobrej do Calibry - moc slabej,C20XE je nejlepsi volba,ty motory jsou nesmrtelny pri beznym servisu a peci o ne a dneska ani neni problem opravit Kolben Schmidt - diky Baletakovi.Turbo - 4x4 funguje na podstatne vetsim poctu aut,podivej se do klubu (pamatuju si te ;-) ) a spis si spocitej,kolika lidem s turbem tam 4x4 nejde - jde vetsine,me momentalne nejde jen proto ze jsem si ji znicil sam vlastni chybou,nicmene novy TBX a kardan uz ceka v garazi.C25XE nevim,nemam V6 absolutne rad ale i kdyz mozna zmenim nazor,kupuju VeA s C25XE...Jinak C20LET je muj favorit,mam Coscast ;-) ale pravda je ze ten motor je silenej,skoro cokoliv na nej je problem sehnat a neni snad 3 mesice aby se na nem neco nedelalo,navic kdyz je tam klima tak je vsecko jiny :-) treba hadice od termostatu do chladice - shanel jsem ji 7 mesicu,ani Opel je nemel atp.
Calibra Turbo 1995
Calibra V6 1995
Calibra 2.0 16V 110kw Cliff motorsport edition 1996
Calibra 2.0 16V 100kw 1995

Arnie_one
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Arnie_one »

Cau,

Kdyz si me pamatujes, vis ze jsme mel Kacneku c20xe. Nebyla to zrovna seriova Calibra tudiz si dovolim ti oponovat.

Oponoval by ti i Pavel a Kabis (mel c20ne snad nejdyl a nejlip prolezlej :) )

c20ne sem rikal, ze neni nejvykonejsi, ale na svoji dobu OK, to jsi asi prehlednul:)
Tenhle motor ma napr. linearnejsi zatah nez c20xe :)
Vydrzi vic jak 500 tis km bazjakykoliv problemu a mizivych nakaldu na udrzbu. 8v nepotka se. vodni pumpa a rozvodak na jedny ksande.

c20xe - litava mrcha a podle toho se projevuje, ja Kolbena mel, a varit halvy umi kde kdo, to neni problem.
Drazsi rozvody 2 kladky + rozvodak + vodni pumpa, hlava, 16v omezenejsi zivotnsot, Kazdej ji slapal na krk, podle toho vypada. Moje tocila 7200ot/min :wink:

Na jezdeni do prace je 8v primo idelani necha si libit, a popojizdeni po meste ho v zadnym pripade nezabije.

Jo a na x25xe se zptej Pavlika, vzdy mel uz 2 :)
pracant Felator 1,3 LPG

kubi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kubi »

Sniper: To víš že jsem si dal tu práci a pohledal, upřímně řečeno, galerii členů na calibra.cz prolízám dost často, to je radost pohledět. Podle mě je Calibra jeden z nej Opelů a vůbec jedno z nejnadčasovějších aut. Ty první už budou taky brzo plnoleté ale kua vidět to není... Až na rezz :lol: ale když se člověk stará tak je to v poho.

Jinak docela zajímavá varianta byla co jsem viděl Calina C20XE s 4x4 :?: tuším někde v inzerci. Když se to XE poladí tak s tím taky můžou být pěkné žerty :-)
Nosce te ipsum - know thyself
"Be the change you want to see in the world"
Kadett GSi 16v - "redtop" fan

Gallery: kubi-gsi.rajce.idnes.cz
NABÍZÍM ODBORNÉ PŘEKLADY Z ANGLIČTINY DO ČEŠTINY - VÍCE SZ

Sniper2003
Kontaktovat uživatele:

kubi: na prani se delaly Calibry 4x4 8V i 16V,standartne melo 4x4 Turbo,V6 jako jedine se 4x4 nedelalo (seriove).
Calibra Turbo 1995
Calibra V6 1995

Arnie_one
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Arnie_one »

Na prani jo, ale se 4x4 to bylo uz opravdu liny :) o dalsich cca 150kg v podobe kardanu spojky a vseho co se pridalo n zadni naprave.

Neres to, pokud jsi to nechtel na vikendove jezdeni, tak 8v na bezne cestovani dostacuje,
pracant Felator 1,3 LPG

Johny18

Příspěvek od Johny18 »

Arnie_one píše:Na prani jo, ale se 4x4 to bylo uz opravdu liny :) o dalsich cca 150kg v podobe kardanu spojky a vseho co se pridalo n zadni naprave.

Neres to, pokud jsi to nechtel na vikendove jezdeni, tak 8v na bezne cestovani dostacuje,
asi tak nějak, pokud bych to chtěl na svezení o víkendu tak bych asi skočil do nějaký 16v verze v horšim stavu ale na každodenní ježdění to stačí, jak řikal kubi za tyhle peníze se dá sehnat filcka nebo podobnej škopek kterej pojede a bude i vypadat o 50% hůř než cali 8v

Arnie_one
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Arnie_one »

Torchu OT.

Nejkrasnejsi Cali na www.calibra.cz člen 10,14 hezci a v TOP stavu č.16 jsem nidky nevidel a uz asi nikdy neuvidim. Moje byla člen 15.

EDIT:

Schavlane jestli vite odkud ma Skodovka 2.0i motor, ktery se daval do Octavia 1. Dokonce i vykon mel 115PS, kde to ta skodovka vzala, vymyslela ? nebo licencovala :)
pracant Felator 1,3 LPG

kubi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kubi »

Když už jsme u těch Caliber, pořád sháním čistě ze zajimavosti video nebo fotky crashtestu Calibry, docela by mě zajímalo, jak moc je bezpečná, protože logicky je to auto, který se kupuje pro zábavu a pro rychlou jízdu, tož by mě zajímalo jak se s tím u adama poprali :-)

Stejně mě fascinuje, jak nadčasové tvary ta Cali má, zvlášť když se člověk koukne co plivaly jiné automobilky za patvary...

kubi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kubi »

Arnie_one
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Arnie_one »

Me se teda nelibi, spis ty kecy, ze jede 260km/h to sou dobry pitomosti. 16v ma tacho do 240km :) a 16v se 150ps nemuze tak rychle jet. Papirovka je 223km/h.
Imho vem si OPC vectru s 260PS ta ma konstrukcu 260km/h tak tezko auto, ktery ma o 110ps min pojede stejen rychle.
Kacenka je dobry auto, ale takhle ho demensky vychvalovat je pro smich, pak se lidi smejou autu i majtieli, kdyz tohle placne :(
pracant Felator 1,3 LPG

waxxman
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od waxxman »

Jám měl taky srdcovku,cali 2.0 16V Ecotec,najeto 90tis. :cry:
viewtopic.php?t=49472&start=0
Audi A6 2.5TDi
Toyota Celica 2.0 GT r.v 95 175ps
Husqvarna SM 570R
Honda CB 600F Hornet (1) - Honda CB 600F Hornet (2)
Suzuki LTR 450 - Access 300Limited - Suzuki LTZ 400
Nissan 200sx s13 124kw
Opel calibra 2.0 16V 100KW
Mazda 323F BG 16.16V 66KW

kubi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kubi »

Jen tak btw. co mě zajímá je ta Finská kastle. Co to je, kdo to je? Prý tolik nehnije či co. Od kterého roku se to dávalo? Koukal jsem tak na calibra.cz jak tam kdosi vařil i sloupky a to mě dost dostalo. Jsem se zařek že po zkušenostech s Kadettem mé příští auto bude nehnijící a Opel tak nevim :-D

Arnie_one
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Arnie_one »

Jedny Kacky se vyrabeli ve Finsku ty maj tu kvalitni kstlu a dalsi v Nemcich a ta ma tu hnijici.
Dle VIN kodui se da zjistit, kde se vyrabela.
pracant Felator 1,3 LPG

kubi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kubi »

A jaký je tam cca poměr? Víc bylo asi Německých ale o kolik více? Ty německé nebyly pozink že to tak hnije? Jinak ještě jsem slyšel cosi o nosnících ve dveřích atd. To taky měly jen ty Finské? Vím že pytle byly v sérii od roku 94... Vůbec by mě docela zajímal nějaký článek nakolik je Calibra bezpečná, třeba oproti VeBe. Protože Opel vždycky dost dbal na bezpečnost ;-)

Sniper2003
Kontaktovat uživatele:

Nemecky : Finsky kastle je pomer tak odhaduju 80 : 20 %-tum,finsky mely proste kvalitnejsi plechy - traduje se ze Opel nakupoval v dobe vyroby Cali nekvalitni plechy z CR,cemuz bych i veril.Vyztuhy ve dverich mely i nemecky Calibry,bylo to seriove od roku 95 tusim.
Calibra Turbo 1995
Calibra V6 1995

kubi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kubi »

Okej, totiž, příští rok v létě mám v plánu něco novějšího, musí to být Opel, musí to mít dva pytle, rok alespoň 1994 a nesmí to tolik hnít jako Kadett tak si dělám obrázek, když už je tu ten thread ;-) Koukal jsem i na calibra.cz do fóra a právě mě vyděsilo, jak jsem tam viděl některé místa sežrané. Od kolika se teda dá koupit slušná Calibra? Když bych ušetřil tak řekněme +/-55 tis kč s tím, že mi stačí C20XE s dvěma pytli, neshnitá a kdyby byla klima nezlobil bych se, dalo by se něco splašit?

S cenou dílů krom karosařiny by neměl být až tak problém ne? Opel je jako puzzle, vše pasuje všude, např. potenciometr škrtící klapky od Corsy A přes Kadetta až po Astru G :-D

Arnie_one
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Arnie_one »

Tak c20xe se delal od r.v. 90" mel 150PS co Kada.
94 a vejs uz byl tusim ECOTEC x20xe 135ps to je hruza motor. (dvoucestny kat)
Mrkni po pekny x25xe,
Vyztuhy sem mel i ja v Kacence to byl r.v. 92
pracant Felator 1,3 LPG

Firkraag

Příspěvek od Firkraag »

Mel jsi nekdy motor x20xev ze tvrdis ze je to hruza motor? Ja ho mam 2 roky a na motor jsem zatim nesahnul..
Opel Calibra

kubi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kubi »

No mě to je v podstatě jedno jestli 136 nebo 150 koní, já bych se svezl i v C20NE hoši uvědomte si že ted mám 60 koní a to jsou takové kurvy líné přestárlé :-D pro mě je jakákoliv Cali zážitek... ale víc jak 60 asi dokupy nedám.... Při studiu se blbě pracuje a kor co se týče dvojoboru :-(

Johny18

Příspěvek od Johny18 »

kubi píše:No mě to je v podstatě jedno jestli 136 nebo 150 koní, já bych se svezl i v C20NE hoši uvědomte si že ted mám 60 koní a to jsou takové kurvy líné přestárlé :-D pro mě je jakákoliv Cali zážitek... ale víc jak 60 asi dokupy nedám.... Při studiu se blbě pracuje a kor co se týče dvojoboru :-(
tak to věřim a moc dobře znám 8) já postupně začínám uvažovat o zástavbě 16v.nebo o koupi jiné cali, jak jsem sesednul z dodge tak mi to přijde strašně líný :( prostě do cali opravdu patří silnější motor sice tenhle disponuje krásnou spotřebou ale neni to ono na tom sportovnim podvozku se to chová úžasně ale výkon chybí a z 0na 100 mě prostě 9s.neuspokojí (tachometrovejch, ale měřeno na mokru)

kubi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kubi »

Johny, no jo no, ty sis zvyk na jiný svezení. U mě to je jiný, já koupil 1.3i s zím že to aspon snáze uživím a že nejsem racero :-D a hovno hovno svatá rybko. Pojistka třeba oproti GSi zas není tak odlišná a spotřeba je cca o dva litry níž což při tom co najedu by mě nezabilo tož si teď trhám vlasy no. Ale zatím moc dobře slouží, jen mám občas o víkendu chuť se někam projet a Cali by se mmi líbila...

Jen je pro mě překážka to, že nejsem schopnej ušetřit nějaký buck of money... škola svinská :-D Ale což zas tam jdu na 10 a ve 13.00 jsem doma :-D takže nějakou brigádku stihnu no

Johny18

Příspěvek od Johny18 »

kubi píše:Johny, no jo no, ty sis zvyk na jiný svezení. U mě to je jiný, já koupil 1.3i s zím že to aspon snáze uživím a že nejsem racero :-D a hovno hovno svatá rybko. Pojistka třeba oproti GSi zas není tak odlišná a spotřeba je cca o dva litry níž což při tom co najedu by mě nezabilo tož si teď trhám vlasy no. Ale zatím moc dobře slouží, jen mám občas o víkendu chuť se někam projet a Cali by se mmi líbila...

Jen je pro mě překážka to, že nejsem schopnej ušetřit nějaký buck of money... škola svinská :-D Ale což zas tam jdu na 10 a ve 13.00 jsem doma :-D takže nějakou brigádku stihnu no
to je mi jasný, já mam problém že když nebudu počítat ty favority atd. tak jsem měl 2ku golfa převrt.karb 2ka táhla do 110km/h a 3ka se sápala na 160, pak sierra (DOHC) která od kila táhla jak svině a 200 tam bylo během chvilky a to cali už docela žádná sláva sice jede ale pořád OHC, a pak dodge kapitola sama o sobě prodej byl asi dost omyl když si vzpomenu jak jsem šlápnul na podlahu tak bylo pod kapotou peklo ale to byl zásadní probém spotřeby (novej majitel volal spokojenej že na zapnutej tempomat na 160km/h dojel až do košic a spotřeba krásná)

Odpovědět

Zpět na „OPEL Cars“