HDD kamera - jaká?
Moderátor: Rudi
HDD kamera - jaká?
Kamarád se chystá ke koupi nějakého přístroje, já jsem v tomhle taky moc neorientuju, takže se ptam vás - co by taková správná hdd kamera měla mít? Jaký výrobce udává aktuálně prim? A abych nezapomněl - důležitý je i využití v autě/na autě takže nic co váží 20kg a ztrácí obraz po přejetí první nerovnosti. Za každou kloudnou radu děkuji.
-
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Re: HDD kamera - jaká?
Jelikož to chceš na / do auta, tak rozhodně nedoporučuju HDD. Dneska stojí paměťovky pár korun, takže to je médium, které by měla tvá kamera mít. Další věc, zdali chceš HD kameru, nebo stačí SD. Důležitá je i cenová hladina. Z toho se odvíjí vše další. Obecně jsou cenově srovnatelné kamery dost podobné. Chybu neuděláš s modely od velké čtyřky Sony, Canon, JVC, Panasonic. Já mám poslední dobou výborné zkušenosti s kartovkama Sanyo. U panáka bych se vyhnul 3CCD/CMOS modelům. Ve spotřební třídě je to spíše nevýhoda.
|\/| /\ '|' | '/. ~ < | \/ | < ~ \/ | |< <> |\|
-
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Já bych si ji nevybral kvůli HDD (spotřeba energie, velikost, náchylnost při nárazu), kvůli malému chipu (jen 1/4.5") a z toho plynoucích problémů a kvůli pouze prokládanému záznamu navíc amorfně.
Děkuju za odpověď. Kamera by měla bejt "na úrovni" takže žádnej low end, cenovej limit víceméně neni. Jde o takovou tu všestrannou použitelnost, takže dobrá optika i mokrofon a hlavně ta použitelnost v/na autě takže aby šla namontovat na různé stativy, držáky atd. Kalkuluje se s něčim made in JVC popř. Sony.Ondras píše:Jelikož to chceš na / do auta, tak rozhodně nedoporučuju HDD. Dneska stojí paměťovky pár korun, takže to je médium, které by měla tvá kamera mít. Další věc, zdali chceš HD kameru, nebo stačí SD. Důležitá je i cenová hladina. Z toho se odvíjí vše další. Obecně jsou cenově srovnatelné kamery dost podobné. Chybu neuděláš s modely od velké čtyřky Sony, Canon, JVC, Panasonic. Já mám poslední dobou výborné zkušenosti s kartovkama Sanyo. U panáka bych se vyhnul 3CCD/CMOS modelům. Ve spotřební třídě je to spíše nevýhoda.
-
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Subjektivně bych si vybral Sanyo HD1010.
nevim co máte proti hdd, mam Sony DCR-SR32E a naprostá spokojenost hdd 30gb+možnost karty, baterka v poho.10h. má funkci že když padá k zemi tak se aut.odpojí hdd a proto nedojde k jeho destrukci, v připadě rozmlácení kamery lze pak data normálně získat (podle prodejce) má to stab.obrazu atd. pořizovací cena byla 17tis.ale už je to zhruba půl roku ? teď jsem jí viděl okolo cca 12tis.
Ford Sierra 4x4 DOHC- bejvávalo...
Dodge Caravan V6- bejvávalo...
Opel Calibra 8v- crash, bejvávalo
Peugeot 406 v plný polní vč.kůže... kombi HDi + Opel Monterey 3.1LTD taky v plný
Peugeot 406 v plný polní vč.kůže... kombi HDi + Opel Monterey 3.1LTD taky v plný
sry za OT, ale nedalo mi to. Utkvělo mi to v hlavě a furt musím přemýšlet, jak kamera pozná, že padá na zemJohny18 píše:nevim co máte proti hdd, mam Sony DCR-SR32E a naprostá spokojenost hdd 30gb+možnost karty, baterka v poho.10h. má funkci že když padá k zemi tak se aut.odpojí hdd a proto nedojde k jeho destrukci, v připadě rozmlácení kamery lze pak data normálně získat (podle prodejce) má to stab.obrazu atd. pořizovací cena byla 17tis.ale už je to zhruba půl roku ? teď jsem jí viděl okolo cca 12tis.

Audi A3 8L, 1.9TDI
HUMMER - Like nothing else
Smyk překvapí pouze toho, kdo v něm právě není...
HUMMER - Like nothing else
Smyk překvapí pouze toho, kdo v něm právě není...
-
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Má přeci očíčkoHans píše:sry za OT, ale nedalo mi to. Utkvělo mi to v hlavě a furt musím přemýšlet, jak kamera pozná, že padá na zem

Ale ať nejsem zcela OT - napadl mě jeden důležitý aspekt při použití kamery v autě (předpokládám on-board videa). Obvykle mají kamery nejkratší ohnisko okolo 40mm (přepočet na "kinofolm"), což je dost slabé a záběr je úzký. Doporučuju širokoúhlou předsádku alespoň 0.5x.
jak to pozná to přesně nevim, je to při hodně prudkym pohybu, jako má např.některý SE u přepínání mp3 kdy cukneš s telefonem, párkrát jsem si všiml když jsem přestal natáčet a cuknul jsem s kamerou tak se tam objevila signalizující kontrolkaHans píše:sry za OT, ale nedalo mi to. Utkvělo mi to v hlavě a furt musím přemýšlet, jak kamera pozná, že padá na zemJohny18 píše:nevim co máte proti hdd, mam Sony DCR-SR32E a naprostá spokojenost hdd 30gb+možnost karty, baterka v poho.10h. má funkci že když padá k zemi tak se aut.odpojí hdd a proto nedojde k jeho destrukci, v připadě rozmlácení kamery lze pak data normálně získat (podle prodejce) má to stab.obrazu atd. pořizovací cena byla 17tis.ale už je to zhruba půl roku ? teď jsem jí viděl okolo cca 12tis.

Ford Sierra 4x4 DOHC- bejvávalo...
- Chamelion
- Kontaktovat uživatele:
Přifařím se do tohodle tématu se svým dotazem...
Jsem ve sféře Digikamer naprostej amatér - jak dosáhnu s kamerou efektu "rybího oka"? Na to se dokupují nějaké předsádky na objektiv nebo je to fce přímo na kameře?
A pokud byste mohli doporučit ještě kameru cenově tak do 5tis...vim že za tu cenu to nebudou nějaký zázraky, ale nějaká rozumná kvalita
Jsem ve sféře Digikamer naprostej amatér - jak dosáhnu s kamerou efektu "rybího oka"? Na to se dokupují nějaké předsádky na objektiv nebo je to fce přímo na kameře?

A pokud byste mohli doporučit ještě kameru cenově tak do 5tis...vim že za tu cenu to nebudou nějaký zázraky, ale nějaká rozumná kvalita

-
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
PředsádkouChamelion píše:jak dosáhnu s kamerou efektu "rybího oka"? Na to se dokupují nějaké předsádky na objektiv nebo je to fce přímo na kameře?
A musí ta kamera být schopna montáže předsádky, nebo to nesouvisí?Chamelion píše:A pokud byste mohli doporučit ještě kameru cenově tak do 5tis...vim že za tu cenu to nebudou nějaký zázraky, ale nějaká rozumná kvalita
- Chamelion
- Kontaktovat uživatele:
Pokud je to v téhle cenové relaci možné, tak ano...Ondras píše:A musí ta kamera být schopna montáže předsádky, nebo to nesouvisí?

-
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Se závitem na objektivu v této ceně leda nějaká lowend DV. Pokud by jsi se bez toho obešel, tak za tyto peníze je výborná Sanyo Xacti CG9. Ale nemá závit. Nouzově by však mělo jít použít magnetickou předsádku.
- Chamelion
- Kontaktovat uživatele:
Ta Sanyo vypadá hodně zajímavě...díky za tip
Kdyby jsi mi našel ještě někde na netu jakej typ tý magnetický předsádky poslouží k tomu "rybímu oku", tak bych mohl jít nadšený spát 

-
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Velmi narychlo... Jak jsem se díval, tak rozměrově by to mohlo pasovat. V reálu je to trošku loterie. Nečekej žádnou velkou optickou kvalitu. U předsádek těchhle parametrů jsou výsledky kompromisní i u větších průměrů a značně vyšších cen. Pokud je však požadavek na šířku záběru důležitější než např. ostrost apod., pak se stím dá žít.Chamelion píše:Ta Sanyo vypadá hodně zajímavě...díky za tipKdyby jsi mi našel ještě někde na netu jakej typ tý magnetický předsádky poslouží k tomu "rybímu oku", tak bych mohl jít nadšený spát