Notebook hapruje (BSoD a PIO mód)

Vše co se točí kolem počítačů, her, mobilů a elektroniky

Moderátor: Rudi

Odpovědět
Hans
Kontaktovat uživatele:

Notebook hapruje (BSoD a PIO mód)

Příspěvek od Hans »

Prosím o pomoc, mám 2,5 roku starý ntb Acer Aspire 5101AWLMi (Turion64 MK36, 2GB RAM, 120GB HDD Hitachi ATA100, DVD-RW, WLAN, ATI X1300 s 512 MB)

Problém je v tom, že mě poslední dobou výrazně zlobí. Vyskakuje BSoD a po restartu se v 90% přepne primární IDE kanál do PIO módu, což je úplně naprd, páč se to pak chová jak 386tka :roll:

Někdy je klid pár dní, někdy to udělá 3x za hodinu. Ještě jsem si všiml jednoho detailu. Nevím, jestli to může mít spojitost, ale vždycky když se mi ntb sekne a než vyskočí BSoD, tak "prohrábne" mechanika. Je to takový ten zvuk jako při vložení DVD než ho roztočí. To už vím, že je zle.

Testoval jsem si HDD nějakým softem (už nevím co to bylo), ale bylo to bez chyb, stejně tak test RAM proběhl v pohodě. Reinstall systému taky nepomohl.

Přesto mám podezření na HDD či mechaniku. Poradí někdo co s tím? Přeci jen jste tady někteří i z oboru :wink:
Audi A3 8L, 1.9TDI

HUMMER - Like nothing else

Smyk překvapí pouze toho, kdo v něm právě není...

Hans
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hans »

tak díky za pomoc :wink: je vidět, že pokud tu nejsou kozy nebo pipka ven, tak to nikoho nezajímá :lol:
Audi A3 8L, 1.9TDI

HUMMER - Like nothing else

Smyk překvapí pouze toho, kdo v něm právě není...

iwi
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od iwi »

Na mechaniku byh to neviděl, buď bude trabl v disku nebo v horším případě v řadiči na desce. doporučuju otestovat disk softem od výrobce disku a pak budeš vědět víc. Popřípadě zkus Ultimate boot cd, používám ho v takovýh případech, je tam mrtě testovacích programů pokupě ;-)
Renaut Mégane Grandtour II 1,5dCi 74kW

Odpovědět

Zpět na „IT sekce“