Připojení 5.1 repráků k DVD
Moderátor: Rudi
Připojení 5.1 repráků k DVD
Koupil sem dneska todle dývko http://www.alza.cz/dvd-prehravac-sencor ... d81919.htm" onclick="window.open(this.href);return false; a mam k němu ty dřevěný 5.1 geniusy a at to zapojuju jak to zapojuju, stejně mi pořád hrajou jenom dva repráky ( budto přední, nebo zadní, nebo suwbwoofer s centrálem ) v nastavení toho dývka sem si přepnul analogovej vstup z 2.1 na 5.1 a dělá to pořád, čim to eště může bejt ? Připojuju to klasicky 3ma cinchema
MÁŠ PRASKLÝ AUTOSKLO? STŘÍPEK AUTOSKLO TO VYŘEŠÍ !
www.AUTOSKLOSTRIPEK.cz - Praha 5 -774 573 375
!!Ke každému čelnímu sklu až 2000Kč poukázka na pohonné hmoty ZDARMA!
Re: Připojení 5.1 repráků k DVD
Ja uz jsem to vzdal, dal jsem to ke kompu, ktery ma mit taky 5.1, sice mi hrajou vsechny, ale ne jako 5,1, ale jako 6 repro. Do diry na zvuk jsem dal 2 cinchovy rozdvojky a do toho nasazel jacky ze sestavy. Je to na prd, ale hraje to. kdyby nekdo vedel, co s tim, budu rad.
- hattori_hanzo
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Jo jo,5.1 je dobrá prdel,my už se s tím doma pereme dva měsíce.Pokaždý když je připojíme a odpojíme tak hraje nějaká jiná sestava repráků,maximálně ale čtyři... 

✠Luftwaffle✠
Nechci slevu zadarmo...to je na pytel.
-
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Mám nějaký ten rok přehrávač H&B od acompu s 5.1 výstupem připojený taky na Geniusy. S ničím není problém. V setupu přehrávače je nastaven správný downminx - tedy do 5.1. Nutno si uvědomit jedno - při takto nastaveném downmixu se na všechny výstupy správně posílá jen vícekanalový zvuk. Pokud přehráváte cokoli, co není 5.1, ale typicky 2.0, tak hrají jen přední levý a pravý. Centr, sub a oba zadní mlčí. Logicky - ten přehrávač si nedomýšlí chybějící kanály. Řešení je snadné a je zabudována přímo v Geniusech. Mají starý klasický a primitivní Dolby ProLogic "dekodér". Připojit přehrávač nejen na 5.1 vstup Geniusů, ale taky propojit přední kanály na některý z 2.0 vstupů. Pak, když se přehrává cokoli s 2.0 zvukem, se jen přepne vstup a ProLogic rozezní jak sub, tak centr i zadní. Jednoduché a funkční.
Ještě čtu, že to, Trhyy, propojuješ třema cinchema. Nepříjde ti to trošku málo na 6 kanálů?
Pro kontrolu zapojení doporučuji si někde obstarat testovací DVD s různými zvukovými ukázkami. Kdysi se to objevovalo jako příloha S&V a beztak to bude k mání i jinde.
Ještě čtu, že to, Trhyy, propojuješ třema cinchema. Nepříjde ti to trošku málo na 6 kanálů?

Pro kontrolu zapojení doporučuji si někde obstarat testovací DVD s různými zvukovými ukázkami. Kdysi se to objevovalo jako příloha S&V a beztak to bude k mání i jinde.
|\/| /\ '|' | '/. ~ < | \/ | < ~ \/ | |< <> |\|
mel jsem stejnej problem
chce to nastavit naky nesmysly na zvukovce, v prehravaci nevim
vyresil jsem jednoduse
koupil jsem jiny bedny
chce to nastavit naky nesmysly na zvukovce, v prehravaci nevim
vyresil jsem jednoduse
koupil jsem jiny bedny

máš plnou tašku jó máš?
-
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Čtu tam 1x 2.0 vstup + 1x 5.1 vstup, takže by to mělo být stejné jako na starých dřevěných Geniusech.SubTera píše:Ondro, u techto to bue asi jine, ne?
http://www.onlineshops.cz/p109116-geniu ... 0-25w-rms/
Ale stale nerozumim tomu, jak a kde prepnmu ten Prologic.
-
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
ProLogic jako takový (rozšíření 2.0 zvuku do 5.1) by měl být na 2.0 vstupu aktivní stále. Takže když z přehrávače leze 2.0 zvuk, tak na repro zvol 2.0 vstup. Jak jsem psal, předpokladem je, že LP a PP výstup z přehrávače je připojen jak na 2.0 (L P) tak na 5.1 (LP PP) vstup.
Tak v tomhle jsem se zamotal uplne....takze z kazdyho repracku mi vede cinh do bedny wooferu, z wooferu mi vedou 3 jacky - zeleny FRONT, cerny - SORROUND a cerny CENTER/WOOFER...pokud je nastrkam do prislusnych barevne oznacenych zdirek v PC, tak to nehraje, mam je pouze v jedne zdrirce na dvou rozdvojkach. Co tedy mam udelat, aby to zacalo hrat tak, jak ma?
3ma cinchema sem myslel jako že to jsou 3kabely a každej má 2koncovky na každý straně takže je to 6koncovek na každý straně
Ale jinak to propojení nechápu, sem na todle antitalent 

-
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
No, to jsi to posunul někam trošku jinam. V tématu se řeší propojení s DVD přehrávačem. Ale propojení s PC je velmi podobné. Navíc jednodušší, protože neřešíš problém s tím, že by PC generoval 2.0 zvuk. Vše na PC si můžeš nastavit tak, aby hrálo v 5.1. Nemusíš tedy propojovat navzájem 5.1 a 2.0 vstup na Geniusech.
To, že ti to nejde je zřejmě tím, že jsi na ZK nenastavil 5.1 výstup. Jak a kde se liší dle ovladače, který používáš. Rozložení 2.0 zvuku (např. mp3, nebo filmy jen ve stereu) do 5.1 má na starosti tvůj přehrávač. Opět není problém to nastavit.
Jako u DVD přehrávače platí, že je dobré ověřit správné zapojení (u PC halvně polaritu na společném jacku pro sub a centr). Zde je to taky snazší oproti DVD, protože snad každý ovladač ZK má jednoduchou diagnostiku propojení.
To, že ti to nejde je zřejmě tím, že jsi na ZK nenastavil 5.1 výstup. Jak a kde se liší dle ovladače, který používáš. Rozložení 2.0 zvuku (např. mp3, nebo filmy jen ve stereu) do 5.1 má na starosti tvůj přehrávač. Opět není problém to nastavit.
Jako u DVD přehrávače platí, že je dobré ověřit správné zapojení (u PC halvně polaritu na společném jacku pro sub a centr). Zde je to taky snazší oproti DVD, protože snad každý ovladač ZK má jednoduchou diagnostiku propojení.
-
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
6 cichů už je OK. Takže to zkusím polopaticky:Trhyy píše:3ma cinchema sem myslel jako že to jsou 3kabely a každej má 2koncovky na každý straně takže je to 6koncovek na každý straněAle jinak to propojení nechápu, sem na todle antitalent
Kód: Vybrat vše
DVD Genius
LP ----v- LP (5.1 vstup)
'- L (2.0 vstup)
PP ----v- PP (5.1 vstup)
'- P (2.0 vstup)
C -.__.- C
S -' '- S
ZP -.__.- ZP
ZL -' '- ZL
kup si zesilovač a máš po problémech
jináč ty geniusy mám taky, připojil sem je tůdle k našemu oldskoolovýmu sony dvd 2x cinchem jakože fakt jen 2v něm 2 v reprácích a hrálo to noproblemo všechno ajy s duněním
jináč ty geniusy mám taky, připojil sem je tůdle k našemu oldskoolovýmu sony dvd 2x cinchem jakože fakt jen 2v něm 2 v reprácích a hrálo to noproblemo všechno ajy s duněním
Fiat Panda 1.2 >> AR 155 2.0 TS >> BMW E30 318i >> AR Giulietta 2.0 TD >> Ford Sierra 2.0i DOHC >> Saab 9000 CSE 2.0t >> AR 164 2.5 TD >> Ford Sierra 2.0i >> Lancia Lybra 2.4jtd
Ondrasi vysvetluješ to hezky, ale pro někoho kdo ví aspon trochu co je co, já sem lůzr 
Takže hele takhle vypadá zadek toho dývka i těch repráků a takhle sem to propojil ( snad to z toho nějak pochopíš
) mam to správně ? A jak zapojit ten poslední cinch co budu muset koupit, páč to tady nemam ?

Takže hele takhle vypadá zadek toho dývka i těch repráků a takhle sem to propojil ( snad to z toho nějak pochopíš

zapoj jen to co je na geniusech uplně vpravo, ty dva nad sebou, takhle to hralo mně a všechno
Fiat Panda 1.2 >> AR 155 2.0 TS >> BMW E30 318i >> AR Giulietta 2.0 TD >> Ford Sierra 2.0i DOHC >> Saab 9000 CSE 2.0t >> AR 164 2.5 TD >> Ford Sierra 2.0i >> Lancia Lybra 2.4jtd
No jo, už to jede, díkes Pando a to to bylo tak lehký 

-
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
červeno-černý, druhý klasický je oranžovo-žlutý. Ten modro-zelený buď koupíš komplet, nebo uděláš přes rozdvojku např. takovou:

Takhle. Jeden klasický kabel je 
-
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
panda píše:zapoj jen to co je na geniusech uplně vpravo, ty dva nad sebou, takhle to hralo mně a všechno
Ano, ale ne pro 5.1 zdroj zvuku. Když při zapojení jen do těch krajích pustíš něco v 5.1 neuslyšíš dialogy, zadní kanály a subwoofer. Ty repro budou hrát, ale ne to co mají, ale to, co si domyslí z PL a PP kanálu. Sice můžeš v přehrávači nastavit downmix na 2.0, ale proč to záměrně kurvit, ne?Trhyy píše:No jo, už to jede, díkes Pando a to to bylo tak lehký
jj tak to radši udělám podle toho tvýho setupu, chci to časem na velkou LCD tak si to DVD a Blue ray chci vychutnat, eště mi prosimtě hod odkaz na ten modro zelenej kabel, díkes 

-
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Něco co vyplivl google - a je to i v tuningu 
http://tuning.shop5.cz/cz-detail-97482.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Ty rozdvojky (potřebuješ je 2!) použiješ pro rozbočení stávajícího kabelu do celkem 4 vstupů na geniusech.

http://tuning.shop5.cz/cz-detail-97482.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Ty rozdvojky (potřebuješ je 2!) použiješ pro rozbočení stávajícího kabelu do celkem 4 vstupů na geniusech.
http://www.ivo-pt.cz/konektor-cinch-rozdvojka-i472.htm" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Ok super, zejtra mrknu po tý redukci a snad to bude šlapat, díkes moc 

sorry, chtel jsem puvodne poslat celej vyber - http://www.zbozi.cz/?r=hint&q=cinch+rozdvojka" onclick="window.open(this.href);return false;
ale princip je ten samej ne? Dva samci, jedna samice.
ale princip je ten samej ne? Dva samci, jedna samice.
Nejlepší je, když při spuštění testu, co byl na CD u zvukovky to hraje 5.1 /respektive zazvučej postupně všechny bedny podle toho co test zobrazuje že by mělo hrát/ ale ve skutečnoti to hraje 2.0 

BMW - uměle zvýšený ego, přírodně snížená inteligence
so to jepky
totok doporucuju
http://www.alza.cz/reproduktory-logitec ... d49597.htm" onclick="window.open(this.href);return false;
totok doporucuju

http://www.alza.cz/reproduktory-logitec ... d49597.htm" onclick="window.open(this.href);return false;
máš plnou tašku jó máš?
máš s něma zkušenost? asi je plánuju pořídit....AlesShi píše:so to jepky
totok doporucuju![]()
Panda píše:máš s něma zkušenost? asi je plánuju pořídit....AlesShi píše:so to jepky
totok doporucuju![]()
jo to hraje celkem solidně
SKODA SUPERB
Golf 1 Cabrio Karmann
Golf 1 Cabrio Karmann