Motor přestal mít výkon
Moderátor: Idaho
Motor přestal mít výkon
Mám problém mám Bravu 1,6 a problém je následující, ještě nedávno jsem z Bravy bez problémů dostal 180Km/h ale ted motor přestal táhnout když ho sešlápnu tak citelně táhne do 3500 ot/min a pak je línější a línější a někdy se ani k 6000 ot/min nedostane.
a když stojím na místě a vytočím ho na volnoběch tak jde tak do 7000 ot/min a má plynulý chod a jen občas se zapne omezovač (takovýto prerušování behu motoru ) nevím co s tím poradte mi vy Zkušenější.
Jo jinak motor jde tiše žádný rachtání.
a když stojím na místě a vytočím ho na volnoběch tak jde tak do 7000 ot/min a má plynulý chod a jen občas se zapne omezovač (takovýto prerušování behu motoru ) nevím co s tím poradte mi vy Zkušenější.
Fiat Brava 1.6 16V 100SX
Re: Motor přestal mít výkon
Težko řict tak z hlavy ale podobnej problem mel kamoš s renckem a hodil to na vag a vše bylo v pohodě až nakonec byla zavada v koncovym dilu vyfuku byl ucpany zkus vylučovaci metodu dil po dilu-vyfukovy.standho píše:Mám problém mám Bravu 1,6 a problém je následující, ještě nedávno jsem z Bravy bez problémů dostal 180Km/h ale ted motor přestal táhnout když ho sešlápnu tak citelně táhne do 3500 ot/min a pak je línější a línější a někdy se ani k 6000 ot/min nedostane.
trápím se s tímhle od tý doby co jsem si koupil pětasedmu alfici. Na volnoběh by zakousla skye, jedna k 5,5t, dvojka k 5, tři, čtyři pět.... finito 130kmh- na 150 koní a tunu váhy fakt super
Vyměněno vše ( čidla, rozdělovače, kabely, svíce, bla bla bla bla), teď jde do garáže, chci renovovat, takže jí kuchnu , ale u mě vsázím na vejfuk a u tebe to samý. ucpanej koncák, střed, kat......

Alfa Romeo 75 2,0TS
Alfa romeo 155 V6 by Engstler
Espasitel
Alfa romeo 155 V6 by Engstler
Espasitel
vt.tuner píše:proc ne.trebas mu ro vyhodi nejakou chybu .....?SPEEDY píše:..s VAGem to asi nepude, čéčevt.tuner píše:skus to napojit na VAG.
V.A.G. podporuje jen koncern a pokud máš jeho vyšší verzi s kabelem hex-can, tak by měl načíst vše od rv. 2003, ale pouze elektroniku motoru, takže proto...

Jinak když mi začal motor "papat" olej, tak jsem to zjistil tak, že se do 4 měsíců ucpal kat a když jsem při neutrálu podržel pedál na podlaze, tak jsem se dostal k 3000ot/min a víc ani ťuk, taky začal hlásit chybu EGR (protože spaliny přepouštěl kdy neměl - díky velkému přetlaku před katem) atd... Ani nemusím říkat, že jsem se rozjížděl s plynem na podlaze a do kopečka na 2ku, předjížděli mě i š120 (když jsem jel ke kámošovi na barák ho vytlouct - ten kat) auto rázem ožilo a jede jak by mělo, až na ten olej no...

Když někomu řekneš že je blbec, chytrého to z tebe neudělá!
- Mefistisko
Taky bych rekl ze to bude laufem me to dela kdyz sem mel vysipanej KAT poznas to tak ze kdyz mas to auto zahraty tak parkrat mrdes do katu a pokud v nem rachoti tak mas vyhrany fiatky hodne trpjej na vefucky
.

UBER NA PLNEJ PLYN
minulost: MAZDA 323 BG 1.4 16V
současnost: Seat Leon TDI původně 66kw teď 1??

Mefistisko píše:Taky bych rekl ze to bude laufem me to dela kdyz sem mel vysipanej KAT poznas to tak ze kdyz mas to auto zahraty tak parkrat mrdes do katu a pokud v nem rachoti tak mas vyhrany fiatky hodne trpjej na vefucky.
Závada vyřešena:omletý vačkový hřídele oba dva - divím se že to vůbec jelo, oprava 16000Kč - rozvody 3000, práce 3000, motor 10000 z vrakáče protože samotný vačky s domečkama mi nikdo nechtěl prodat pouze celý motor.

Fiat Brava 1.6 16V 100SX
- Mefistisko
Re:
Nevím kolik si myslíš že by stály nové vačky ale mě říkal kolem 10 000Kč za jednu a zase mi zbyl motor kdyby něcoMefistisko píše:Ty vole pěkná pálka, možna by bylo ale lepší koupit origoš vačky funglovky kdovi v jakym stavu sou tyhle vačky ale tak vyrešil sis to po svím

pošlu foto jak vypadaly ty staré

Fiat Brava 1.6 16V 100SX
- Mefistisko
Abych pravdu rekl tak nemam vubec predstavu kolik ty vacky stojej ael rekl bych ze jedna tak kolem 3000 max. ale zato vim cim to bylo ze se ti "zesoupaly" fiat ma blby hydrostele ktery se pouzivanim spatnyho oleja zanesou a nevymezujou vulu jak by mely a vacka se smete protoze taky neni z nejakyho extra matrosu, takze radsi pouzij poradnej olej at se ti to neopakuje

UBER NA PLNEJ PLYN

foto
- Přílohy
-
- DSC00019.jpg (41.24 KiB) Zobrazeno 1186 x
-
- DSC00018.jpg (41.55 KiB) Zobrazeno 1187 x
Fiat Brava 1.6 16V 100SX
- Mefistisko
Jj pěkně smetený 

UBER NA PLNEJ PLYN