Motor přestal mít výkon

Máš nebo jsi měl problém s autem? Zde ti ho pomůžeme vyřešit :)

Moderátor: Idaho

Odpovědět
standho
Kontaktovat uživatele:

Motor přestal mít výkon

Příspěvek od standho »

Mám problém mám Bravu 1,6 a problém je následující, ještě nedávno jsem z Bravy bez problémů dostal 180Km/h ale ted motor přestal táhnout když ho sešlápnu tak citelně táhne do 3500 ot/min a pak je línější a línější a někdy se ani k 6000 ot/min nedostane.
a když stojím na místě a vytočím ho na volnoběch tak jde tak do 7000 ot/min a má plynulý chod a jen občas se zapne omezovač (takovýto prerušování behu motoru ) nevím co s tím poradte mi vy Zkušenější.
Jo jinak motor jde tiše žádný rachtání.
Fiat Brava 1.6 16V 100SX

leonin

Re: Motor přestal mít výkon

Příspěvek od leonin »

standho píše:Mám problém mám Bravu 1,6 a problém je následující, ještě nedávno jsem z Bravy bez problémů dostal 180Km/h ale ted motor přestal táhnout když ho sešlápnu tak citelně táhne do 3500 ot/min a pak je línější a línější a někdy se ani k 6000 ot/min nedostane.
a když stojím na místě a vytočím ho na volnoběch tak jde tak do 7000 ot/min a má plynulý chod a jen občas se zapne omezovač (takovýto prerušování behu motoru ) nevím co s tím poradte mi vy Zkušenější.
Jo jinak motor jde tiše žádný rachtání.
Težko řict tak z hlavy ale podobnej problem mel kamoš s renckem a hodil to na vag a vše bylo v pohodě až nakonec byla zavada v koncovym dilu vyfuku byl ucpany zkus vylučovaci metodu dil po dilu-vyfukovy.

Mikau.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mikau. »

nebo se koukni na celej blok motoru jestli není prasklej známýmu to dělalo a vubec to nejelo plyn na podlaze a nic :D poak zjistil že má prasklej blok motoru...tak na zavaření a bylo to nevim zkus se podívat i na ten vyfuk jak řiká nademnou kolega :wink:
Obrázek
Obrázek

vt.tuner

Příspěvek od vt.tuner »

skus to napojit na VAG. 8)
Yamaha FZ1 N
Kawasaki ZX10R

SPEEDY
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SPEEDY »

vt.tuner píše:skus to napojit na VAG. 8)
..s VAGem to asi nepude, čéče :D
EXPRESNÍ PŘEPRAVA KUSOVÝCH ZÁSILEK NA TRASE BRNO - PRAHA - BRNO TÝŽ DEN OD PODÁNÍ - INFO: 608 771 206

vt.tuner

Příspěvek od vt.tuner »

SPEEDY píše:
proc ne.trebas mu ro vyhodi nejakou chybu .....?
Yamaha FZ1 N
Kawasaki ZX10R

Hondzik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hondzik »

trápím se s tímhle od tý doby co jsem si koupil pětasedmu alfici. Na volnoběh by zakousla skye, jedna k 5,5t, dvojka k 5, tři, čtyři pět.... finito 130kmh- na 150 koní a tunu váhy fakt super :mad: Vyměněno vše ( čidla, rozdělovače, kabely, svíce, bla bla bla bla), teď jde do garáže, chci renovovat, takže jí kuchnu , ale u mě vsázím na vejfuk a u tebe to samý. ucpanej koncák, střed, kat......
Alfa Romeo 75 2,0TS
Alfa romeo 155 V6 by Engstler
Espasitel

Fifi

Příspěvek od Fifi »

vt.tuner píše:
SPEEDY píše:
proc ne.trebas mu ro vyhodi nejakou chybu .....?

V.A.G. podporuje jen koncern a pokud máš jeho vyšší verzi s kabelem hex-can, tak by měl načíst vše od rv. 2003, ale pouze elektroniku motoru, takže proto... :wink:

Jinak když mi začal motor "papat" olej, tak jsem to zjistil tak, že se do 4 měsíců ucpal kat a když jsem při neutrálu podržel pedál na podlaze, tak jsem se dostal k 3000ot/min a víc ani ťuk, taky začal hlásit chybu EGR (protože spaliny přepouštěl kdy neměl - díky velkému přetlaku před katem) atd... Ani nemusím říkat, že jsem se rozjížděl s plynem na podlaze a do kopečka na 2ku, předjížděli mě i š120 (když jsem jel ke kámošovi na barák ho vytlouct - ten kat) auto rázem ožilo a jede jak by mělo, až na ten olej no... :cry:
Když někomu řekneš že je blbec, chytrého to z tebe neudělá!

Mefistisko

Příspěvek od Mefistisko »

Taky bych rekl ze to bude laufem me to dela kdyz sem mel vysipanej KAT poznas to tak ze kdyz mas to auto zahraty tak parkrat mrdes do katu a pokud v nem rachoti tak mas vyhrany fiatky hodne trpjej na vefucky :mavani: .
UBER NA PLNEJ PLYN
minulost: MAZDA 323 BG 1.4 16V
současnost: Seat Leon TDI původně 66kw teď 1?? :D

standho
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od standho »

Mefistisko píše:Taky bych rekl ze to bude laufem me to dela kdyz sem mel vysipanej KAT poznas to tak ze kdyz mas to auto zahraty tak parkrat mrdes do katu a pokud v nem rachoti tak mas vyhrany fiatky hodne trpjej na vefucky :mavani: .

Závada vyřešena:omletý vačkový hřídele oba dva - divím se že to vůbec jelo, oprava 16000Kč - rozvody 3000, práce 3000, motor 10000 z vrakáče protože samotný vačky s domečkama mi nikdo nechtěl prodat pouze celý motor. :cry:
Fiat Brava 1.6 16V 100SX

Mefistisko

Ty vole pěkná pálka, možna by bylo ale lepší koupit origoš vačky funglovky kdovi v jakym stavu sou tyhle vačky ale tak vyrešil sis to po svím 8)
UBER NA PLNEJ PLYN

standho
Kontaktovat uživatele:

Re:

Příspěvek od standho »

Mefistisko píše:Ty vole pěkná pálka, možna by bylo ale lepší koupit origoš vačky funglovky kdovi v jakym stavu sou tyhle vačky ale tak vyrešil sis to po svím 8)
Nevím kolik si myslíš že by stály nové vačky ale mě říkal kolem 10 000Kč za jednu a zase mi zbyl motor kdyby něco 8)
pošlu foto jak vypadaly ty staré :)
Fiat Brava 1.6 16V 100SX

Mefistisko

Abych pravdu rekl tak nemam vubec predstavu kolik ty vacky stojej ael rekl bych ze jedna tak kolem 3000 max. ale zato vim cim to bylo ze se ti "zesoupaly" fiat ma blby hydrostele ktery se pouzivanim spatnyho oleja zanesou a nevymezujou vulu jak by mely a vacka se smete protoze taky neni z nejakyho extra matrosu, takze radsi pouzij poradnej olej at se ti to neopakuje :D :?:
UBER NA PLNEJ PLYN

standho
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od standho »

foto
Přílohy
DSC00019.jpg
DSC00019.jpg (41.24 KiB) Zobrazeno 1186 x
DSC00018.jpg