Pár otázek kolem HW
Moderátor: Rudi
- LuckyR
- Kontaktovat uživatele:
Pár otázek kolem HW
Nesmějte se se na HW lama..
1) Ramky v současnosti mám DDR2 1024 MB... chci si pořídit 4GB..vim, že by měli bejt stejný, buď 2x2GB nebo 4x1GB, ale nejde 2x1GB + 1x2GB...otázka, půjdou mi teda kterýkoliv 2x2GB DDR2 nebo nebo je to nějak omezený..budou všechny kompatibilní s MB?
2) Procesor, teď mám AMD Athlon 64 X2 3800+ EE když si koupim stejnej, jen silnější třeba tento AMD Athlon 64 X2 6000+, půjde jen vyměnit nebo je to taky nějak omezený třeba MB? musí se kvůli RAM a CPU instalovat nějaký drivery nebo někde něco nastavit?
1) Ramky v současnosti mám DDR2 1024 MB... chci si pořídit 4GB..vim, že by měli bejt stejný, buď 2x2GB nebo 4x1GB, ale nejde 2x1GB + 1x2GB...otázka, půjdou mi teda kterýkoliv 2x2GB DDR2 nebo nebo je to nějak omezený..budou všechny kompatibilní s MB?
2) Procesor, teď mám AMD Athlon 64 X2 3800+ EE když si koupim stejnej, jen silnější třeba tento AMD Athlon 64 X2 6000+, půjde jen vyměnit nebo je to taky nějak omezený třeba MB? musí se kvůli RAM a CPU instalovat nějaký drivery nebo někde něco nastavit?
Španělští hřebci zemřeli..teď jezdím na německých konících
When I get sad, I stop being sad and be awesome instead. True story.
Re: Pár otázek kolem HW
1) do slotov si mozes nastrkat co len ches. kludne mozes do jedneho strcit 256MB ramku a do druheho 2GBLuckyR píše:Nesmějte se se na HW lama..
ide o to, ze sa pouziva dual channel pristu k pametiam, takze ak mas dve rovnake ramky (spravne zapojene), tak to ide vpodstate 2x rychlejsie. mozes pouzit aj 2x1gb + 1x2gb, ale obetujes cast vykonu
konkretne pametove moduly (cize 2x2GB alebo 4x1GB) by mali byt idealne rovnake
kompatibilne by to takmer urcite malo byt.
pamete by si mal kupit so spravnou frekvenciou. ak kupis pomale budes zbytocne brzdit system, ak moc rychle tak si priplatis.
2) ten v linku pouziva paticu AM2, tvoj aktualny procesor takmer isto tiez. obvykle netreba nic instalovat, ale moze sa stat ze stara doska bude mat problem s novym procesorom. vtedy treba updatnut bios, co je rizikove a mohol by to byt trocha problem
inac vo windows v 99% pripadov nic instalovat netreba
stiahni si tento http://www.cpuid.com/download/cpuz_149.zip" onclick="window.open(this.href);return false; program. ten ti vypise vsetko podstatne o procesore pametiach aj doske
potom idealne urob screen a poradime dalej...

- LuckyR
- Kontaktovat uživatele:
Děkuju za info, RAM mám teď 667MHz takže půjdu do stejný nebo větší frekvence..
Jen doplnim, ze stary procesor bys potom nemel zapomenout odevzdat do elektroodpadu, coz za tebe rad udelam, nebot mam verzi 1.8 GHz 

Toyota Supra 2.5 twin turbo (208 kW/360 Nm)
Lexus RX400h 3.3 VVTi '06 (205 kW/418 Nm)
Lexus NX300h 2.5 Hybrid '16 (145 kW/207 Nm)
Lexus IS200 2.0 VVTi (115 kW/200 Nm)
"Vždycky můžete spát v autě, ale nikdy nemůžete řídit dům"
kup si minimalně 800 mhz paměti.. dneska už to stojí prd... ale nezapoměn že na 4GB aby jsi je využil, musíš mít 64 bitový systém (windows) jinak to jeden jen na 3GB
A4 3.0 V6 quattro
3,5Fresch píše:kup si minimalně 800 mhz paměti.. dneska už to stojí prd... ale nezapoměn že na 4GB aby jsi je využil, musíš mít 64 bitový systém (windows) jinak to jeden jen na 3GB

No ale pokud mas nakou kacku navic spis zainvestuj do Intelu, amd uz toho moc nenabidne, v porovnani cena/vykon jede intel C2D

Mám 4GB ramek na na XP mi to jede 2,93milosh píše:3,5Fresch píše:kup si minimalně 800 mhz paměti.. dneska už to stojí prd... ale nezapoměn že na 4GB aby jsi je využil, musíš mít 64 bitový systém (windows) jinak to jeden jen na 3GB![]()
No ale pokud mas nakou kacku navic spis zainvestuj do Intelu, amd uz toho moc nenabidne, v porovnani cena/vykon jede intel C2D

A4 3.0 V6 quattro
Neni divu, zalezi kolik mas videopameti na graficke karte, protoze cast operacni pameti se pouziva pro namapovani adresniho prostoru grafiky. Takze paradoxne si koupis hafo RAMky a super grafiku a celkove dopadnes zhruba stejne jako clovek, co koupi jen 3 GB, akorat ze on usetri par stovek.
Toyota Supra 2.5 twin turbo (208 kW/360 Nm)
- Fazeey
- Kontaktovat uživatele:
to jsem si taky myslel, ale mam 4GB RAM + 1GB ATIna a ukazuje mi to 3,35GB RAMky, takže to nějak nevychází 

V8 fbiturbu fautomatu hrabeto žeretojakkokot if ekomodu
Aha, tak proto mi to při zapojení 4gb paměti ukazuje jen 3,25gb a já už myslel, že je zase něco špatně. To sem rád že to vim 

Build shit car, call everyone haters....
Function > Form
Function > Form
VistaSP1 32b 4GB vpohoFresch píše:kup si minimalně 800 mhz paměti.. dneska už to stojí prd... ale nezapoměn že na 4GB aby jsi je využil, musíš mít 64 bitový systém (windows) jinak to jeden jen na 3GB

máš plnou tašku jó máš?
- LuckyR
- Kontaktovat uživatele:
Mám jich pár vyhlídlých na Aukru 2x2GB 800MHz všechny tak snad se to povede nějak rozumně vydražit..