Jak se dostat do dokumentů nenabootvaných windows?
Moderátor: Rudi
Jak se dostat do dokumentů nenabootvaných windows?
Mam dva disky. Na každym je windows. Jak se dostat do složky dokumenty z nebootujícího disku? Nabootavat z něj nemůžu, hází to modrou smrt (instalován na jinym hardware)....... Když chci složku dokumenty rozkliknout, napíše mi to že nemám oprávnění......
Naposledy upravil(a) Ritchma dne 21 pro 2008 18:33, celkem upraveno 1 x.
Build shit car, call everyone haters....
Function > Form
Function > Form
Re: Jak se dostat do dokumentů nenabootvaných windows?
Pokud mas zaheslovanyho admina stejnym heslem melo by to jit 

Ehm, nikdy jsem nic nehesloval a vždycky byl jeden účet na windowsmilosh píše:Pokud mas zaheslovanyho admina stejnym heslem melo by to jit
Function > Form
Function > Form
Tak to ti nezavidim, ale patris mezi 80% lidi rekl bych odhadem co si admina nehesluji a pak se nediv az ti z pc budou mizet naky data 

- Fazeey
- Kontaktovat uživatele:
najdi si na netu něco o EFS a uvidíš
V8 fbiturbu fautomatu hrabeto žeretojakkokot if ekomodu
No už jsem se tam dostal. Stačilo přenastavit nastavení složek a pak změnit vlastníka a přidat si práva a prostě nebylo to nic složitýho, jenom to chtělo se neptat na TF 

Function > Form
Function > Form
- Fazeey
- Kontaktovat uživatele:
proč se tak blbě ptáš když to víšRitchma píše:No už jsem se tam dostal. Stačilo přenastavit nastavení složek a pak změnit vlastníka a přidat si práva a prostě nebylo to nic složitýho, jenom to chtělo se neptat na TF

V8 fbiturbu fautomatu hrabeto žeretojakkokot if ekomodu
anebo nabootovat nejake linux live cd, primountovat si dany fs a je to. otazka 3min i s bootem.
Live4Ride Syndicate
podobnej problem? hovno tomu rozumim,ale jen si to myslim.
ve stolnim pc mi zdechly win(nedivim se),pripojil jsem hdd k druhemu,kde jsou stejny winka disk z rozjebanyho normalka prohlizim,ale nemuzu se dostat k dokumentum a tedy plose a tom uco potrebuju!,respektive je nevidim.
coz me jen amtersky napada- zmena atributy "jen pro cteni" a odskrtnout, coz udelam- lita tam takova ta "prevodova tabulka"
ci jak to nazvat. skonci to a zas hovno, v detailech slozky je opet jen pro cteni. pokud si mi to nekdo budete snazit vysvetlovat, tak detailneji- by neskodilo.dik mam tam neco do skoly a zkouskove uz jen 14 dni :/
nestiham, hrube nestiham pracovne.
kdyby...-tak diky
PS:taky mam jen jednoho uzivatele.... jak rYčma a v pc kde ctu rozjeb hdd jsem pod adminem (neni me pc,ale ty poducty budou asi mit nejake omezeni)
ve stolnim pc mi zdechly win(nedivim se),pripojil jsem hdd k druhemu,kde jsou stejny winka disk z rozjebanyho normalka prohlizim,ale nemuzu se dostat k dokumentum a tedy plose a tom uco potrebuju!,respektive je nevidim.
coz me jen amtersky napada- zmena atributy "jen pro cteni" a odskrtnout, coz udelam- lita tam takova ta "prevodova tabulka"

kdyby...-tak diky

PS:taky mam jen jednoho uzivatele.... jak rYčma a v pc kde ctu rozjeb hdd jsem pod adminem (neni me pc,ale ty poducty budou asi mit nejake omezeni)
Můj postup byl dosti šílenej, nicméně fungovalo to.
Proklikáš se až k ploše do který tě to nepustí. Klikni pravym na tu složku a dej vlastnosti.
Záložka zabezpečení (něco to kvákne, odkliknout)
Dole upřesnit
Záložka vlastník a vybral jsem současnej účet > ok a znovu ok.
Znovu to samý - na tu stejnou složku vlastnosti > zabezpečení > přidat > upřesnit > najít > vybrat aktuální účet (zřejmě teda, u mě to bylo prostě to první), ok a pak už jenom v původnim záložce zabezpčení odkliknout úplné řízeni - ok a měl by ses do tý složky dostat. Trapný je že to samý musíš udělat s obsahem tý složka
Určitě existuje nějaká snažší a jednodušší řešení, já to prostě zkoušel až jsem se tam dostal timhle způsobem......
Proklikáš se až k ploše do který tě to nepustí. Klikni pravym na tu složku a dej vlastnosti.
Záložka zabezpečení (něco to kvákne, odkliknout)
Dole upřesnit
Záložka vlastník a vybral jsem současnej účet > ok a znovu ok.
Znovu to samý - na tu stejnou složku vlastnosti > zabezpečení > přidat > upřesnit > najít > vybrat aktuální účet (zřejmě teda, u mě to bylo prostě to první), ok a pak už jenom v původnim záložce zabezpčení odkliknout úplné řízeni - ok a měl by ses do tý složky dostat. Trapný je že to samý musíš udělat s obsahem tý složka

Určitě existuje nějaká snažší a jednodušší řešení, já to prostě zkoušel až jsem se tam dostal timhle způsobem......
Function > Form
Function > Form
Ja osobne bych to udelal nasledovne.
Z distrowatch.com si stahni libovolnou live CD distribuci (napr. knoppix), pripadne system rescue cd. Vypal si iso image a nabootuj z nej.
Pokud jde o scsi nebo sata disk, naming convention bude SDx (x=A-Z podle toho, kolik je pripojenych disku. A je prvni pripojeny atd.). Pokud pujde o IDE disk, budou mit disky oznaceni HDx. (usb disk se mountuje taky jako SDx)
mountovat disky a vytvaret adresare v / muzes pouze jako root, takze si spust prikazovou radku a prepis commandy nize:
su -
mount
-vypise primountovane disky, pokud mezi nimi nevidis ten svuj, tak
mkdir /mnt/disk
mount /dev/sd<x> /mnt/disk
cd /mnt/disk
ls -la
-vypise adresarovou strukturu cerstve primountovaneho disku
pak uz jen staci nakopirovat data tam, kam se k nim dostanes pod woknama
cp /odkud /kam
Z distrowatch.com si stahni libovolnou live CD distribuci (napr. knoppix), pripadne system rescue cd. Vypal si iso image a nabootuj z nej.
Pokud jde o scsi nebo sata disk, naming convention bude SDx (x=A-Z podle toho, kolik je pripojenych disku. A je prvni pripojeny atd.). Pokud pujde o IDE disk, budou mit disky oznaceni HDx. (usb disk se mountuje taky jako SDx)
mountovat disky a vytvaret adresare v / muzes pouze jako root, takze si spust prikazovou radku a prepis commandy nize:
su -
mount
-vypise primountovane disky, pokud mezi nimi nevidis ten svuj, tak
mkdir /mnt/disk
mount /dev/sd<x> /mnt/disk
cd /mnt/disk
ls -la
-vypise adresarovou strukturu cerstve primountovaneho disku
pak uz jen staci nakopirovat data tam, kam se k nim dostanes pod woknama
cp /odkud /kam
Live4Ride Syndicate