Jaký aktivní reprobox?? HELP!!

Vše o muzice v autě - rady, postupy jak na to, možnost přidávat i fotky instalací.

Moderátoři: Bohuš, Kane13, Dacan

Hypnoo

Jaký aktivní reprobox?? HELP!!

Příspěvek od Hypnoo »

Zdravím Vás...!!! :-)
Jak sem si to tu pročítal..., tak sem si řekl..., že nejlepší bude sem napsat dotaz....
páč mi přijde, že spousta lidí se tu v auto-hifi vyzná...!!!
Prosím o radu..., jaký si mám koupit AKTIVNÍ REPROBOX do cca. 2500,- ??
Nechci tubu..., páč mám CLIO a už tak to má malej kufřík...!! :-/ a proto chci i aktivní....
protože se nechci srát.... se zesíkem atd atd atd....., nechci stím nějak oslňovat....,
pouze chci mít trochu víc basů...., když poslouchám muziku.....!!!
Předem Vám děkuji za tipy a pochopení....!!! Jo a ještě jedna věc...!! Vyplatí se
třeba koupit jetý reprobox..., nebo na 100% jít do novýho....???
Vím že 2500,- není moc..., ale nechci do takovýho auta rvát zbytečný prachy za muziku, mám
jiný koničky, do kterých rvu peníze...!!!
www.obrovskeslevy.cz

All
Kontaktovat uživatele:

Re: Jaký aktivní reprobox?? HELP!!

Příspěvek od All »

Hmmm, uvědom si, že chceš koupit nějakou ozvučnici s reproduktorem a zesilovacím modulem. Za tyhle peníze se asi raději podívej po bazarech.
Já můžu nabídnout tohle ale cena je ...

A tady je test: http://autoaudio.wsc.cz/Testy/Axton/AB20A.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
Přílohy
AB20A.jpg
AB20A.jpg (67.32 KiB) Zobrazeno 2562 x

Hypnoo

Příspěvek od Hypnoo »

Tyjo díkes za rychlou reakci..., to sem nečekal...!! :-)
JJ..., počítal jsem - že se do těch prachů nevejdu...., a tohle by pro mne byla
docela schůdná varianta.....!!! z car - audio značek znám ( magnat, pioneer, atd atd. )
Moc díkes, zauvažuju - porozhlídnu a popř. objednám...., kdyby byl ještě nějakej kousek
o kterým byste věděli tak budu moc rád..., když sem dáte link...!! Přeci jenom nechci koupit
první co uvidim...!!! :-) ;-)
www.obrovskeslevy.cz

SubTera

Příspěvek od SubTera »

Sel bych do Magnat Active Reflex 300 A, papirove lepsi nez Axton, hudebne nemuzu posoudit.
30cm repro, 80W RMS/200W, sehnatelny za 3189Kc.

Obrázek

Hypnoo

Příspěvek od Hypnoo »

Tak ten Magnat..., je to co hledám...., je to taky aktivní box???
Pošleš mi prosím link..., kde ho mají....??? Moooooc se mi líbí...!!!
Děkuji za tip...., vypadá docela obstojně...., najde se někdo kdo stím má zkušenost...??
www.obrovskeslevy.cz

SubTera

Příspěvek od SubTera »

Ja znam jen toho magnata, jak jsem psal, oproti Axtonu nemuzu posoudit, mne se Magnat zvukove vzdycky libil, nejsem nejak narocnej...ano, je aktini
http://www.autoradiahifi.cz/produkt/106 ... 300-a.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Hypnoo

Příspěvek od Hypnoo »

Tyjo..., ten vypadá fakt perfekně....!!!
Můžeš mi prosím napsat..., jaký kabely si ktomu mám koupit...?? Nebo sou součástí balení... ?? :-) Na rádiu mám nějaký sinče na subáč..., takže zapojení by měla být pohoda..., ne???
Jo a ještě jakým nejlepším způsobem to mám upevnit v kufru...????
Napadlo mě použít suchý zip..... :-) Nechci to mít připevněný nějakejma provázkama....!!! :-)
www.obrovskeslevy.cz

All
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od All »

Už jen drobnost. Píšeš, že máš Clio. Ten Magnat není žádný prcek takže než neco objednáš zjisti si rizměry a změř kufr.
Ještě bych zdůraznil, že ten Axton má dvě membrány, tedy větší plochu než 30-ka reprák.

SubTera

Příspěvek od SubTera »

Do Clia to pravdepodobne das, ale zbyde mi misto tak na balik Dobrych vod...:) kabely k tomu urcite nejsou, je potreba si dokoupit kabelovy set.

All
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od All »

SubTera:
Píšeš, že ten Magnat je papírově lepší než Axton. Můžeš mi říct (mimo zanedbatelných 10 W RMS navíc) v čem? Mám k dispozici manuály jak toho Magnata tak Axtonu. Od Axtonu navíc TS parametry.
Magnat dává pozor aby moc dat neuváděl. V jeho manuálu na rozdíl od Axtonu nejde dohledat třeba damping faktor, odstup signál/šum, vstupní citlivost ani harmonické zkreslení. Myslíš, že pojistka 7,5 A utáhne ty výkony, které Magnat uvádí? Nebudu nic počítat. Za to mi to nestojí. Ale řekni proboha v čem je teda lepší? V tom, že to tvrdíš? Jo, cena je o tisíc nišší.

SubTera

Příspěvek od SubTera »

All: klidek, vim, ze potrebujes prodat. Magnat utahl to, co jsem od nej potreboval a predpokladam, ze Hypnoo nepotrebuje vzbudit celou ulici a cenovy rozdil uvita. Kolik lidi kupujicich zakladni tridu zajima Damping faktor? Nikdy jsem ho nepotreboval a vzdycky jsem byl spokojenej. Magnat by jeho ocekavani mohl splnit. Srovnaval jsem jen data dostupna vyrobcem, Magnat jich moc neuvadi, to je fakt. To se divim, ze na to reagujes az ted a ne predtim, tos celou dobu hledal? :)

All
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od All »

Myslím, že nejde o to jestli potřebuju nebo nepotřebuju prodat. Klidně doporučím i jiné výrobky jak sis ostatně mohl tu a tam všimnout. Taky se klidně přiznám - jsem obchodník a rád prodám. Ty jsi ale napsal, že je papírově lepší Magnat a já se ptám v čem. Nechceš nebo neumíš odpovědět? Nebo je to tím, že Magnat je zabalený ve více papírech? Damping faktor je důležitý vždycky včetně základní třídy. To že ty jsi ho nikdy nepotřeboval koneckonců taky může o lecčems vypovídat. Klidný jsem dostatečně. Nesnáším ale podobné kecy a sám se jim snažím vyhnout. Tys napsal to co jsi napsal a já se jen zeptal proč jsi to napsal když to jednak není pravda, druhak nemáš ani páru o technických datech jak toho Magnatu tak Axtonu. Nechci se hádat takže mi prosím jen krátce odpověz v čem je ten Magnat papírově lepší a neuhýbej.

SubTera

Příspěvek od SubTera »

All: hele, kolik lidi si sedne k eshopu a zkouma Damping faktor u repraku za par stovek? Kolik lidi rozumi pojmu dvojita membrana je vic jak 30cm reproduktor? Ber to tak, ze si od Tebe nekupuji odbornici a na eshopech nebyva online poradna. Z dostupnych info od magnatu jsem vycetl vykon RMS/max a velikost repraku, to uz jsem jednou napsal. U Tvyho zazracnyho produktu pro zmenu neni napsany rozsah:) hele, bude lepsi, kdyz ten Magnat, co jsem poslal smazneme, protoze pro Hypna je vlastne uplne nepouzitelnej a bude lepsi, kdyz si koupi Axtona...chtel jsem jen nbidnout neco blizko k jeho rozpoctu.

All
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od All »

Já o voze, ty o koze. Zopakuju to.
SubTera ... Magnat je papírově lepší než Axton
Já ... v čem?
SubTera ... je mi jasný že chceš prodat.
Zkus odpovědět a neuhýbat furt dokola.

P.S. To, že nemám frekvěnční rozsah na svém reklamním obrázku neznamená, že ho výrobce neuvádí. V manuálu samozřejmě je.

SubTera

Příspěvek od SubTera »

All: jezis odpovedel jem Ti na to uz 3x, RMS a vetsi reproduktor. Takze podle tebe lidi vic zajima Damping faktor nez spektrum, ve kterym dokaze reprak zahrat?
Zkratka a jednoduse, neco prodavas a je jasny, ze 10W RMS je zanedbatelnych, stejne tak i dve membrany jsou jednoznacne lepsi a kdyz se k tomu jeste prida Damping faktor, je to hotovka a nekupte to za ty prachy. Nema smysl dal diskutovat. Uvidime, co si Hypnoo koupi....

Sails66

Příspěvek od Sails66 »

Vy se tu hádáte ale myslím že All ví o čem mluví. Je všeobecně známo že sestava hraje tak, jaký je její nejslabší článek. Damping faktor je u zesilovače hodně důležitý a na poslech jde rozdíl dost poznat. Teda pokud nechceš imitovat bouřku spek

SubTera

Příspěvek od SubTera »

Dobre, budu si pro pristi koupi pamatovat, ze se bez toho neda obejit. Bohuzel ho malokde uvadeji na to, jak je dle vas dulezity. A jakych hodnot je teda dobry se drzet? Plati nejaky pravidlo?

All
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od All »

Já si naopak myslím, že DF je uváděn hodně často. Je to důležitý parametr zesilovače, v našem případě zesilovacího modulu aktivního subwooferu. Vyjadřuje, lidově řečeno, jak je zesilovač schopen membránu ubrzdit při ukončení dodávky signálu a jak je schopen ji zase rozpohybovat. Je to o přesnosti zvuku. Když si uvědomíme jak rychlé jsou basy uvědomíme si i to jak rychle se pohyb membrány mění. Říká se tomu kontrola reproduktoru. Velmi nízký DF způsobí, že nejsou jednotlivé tóny oddělené. Basy se slévají možná do hlubokého ale hnusně neidentifikovatelného hromobití. U rychlých basů je tohle docela peklo. To celé ale neplatí jen pro subwoofery. Dá se říct, že solidní základní třída má DF>100. DF>200 je už dost dobrý. Sám používám 4kanál který má DF>600@4 Ohmy a monoblok s DF>250@4Ohmy. Vysoké hodnoty ještě nemusí znamenat, že se jedná o špičkový zesilovač. Vysoký DF může být i na škodu. Může z toho vylézt velmi detailní, analytický zvuk, který se nutně nemusí líbit. Na DF má zásadní vliv i zatěžovací impedance připojených reproduktorů. Čím je impedance nišší tím je nišší i DF a naopak. Blbé je když si člověk koupí levný monoblok s obrovským výkonem při velmi nízké zátěži a připojí na to repráky zapojené se zátěží 1 Ohm což spousta i levných monobloků snese a je i dost srazových fanatiků, kteří to tak udělají. Pak z toho často vyleze hnusný hukot díky tomu, že DF klesá i pod 25. Jo, u Scootera, který bouchne jednou týdně to až tak velký průser asi není. Když tam ale fláknu třeba Arise od Sepultury vyhodil bych takovou kombinaci z okna paneláku. Tohle nedokážu poslouchat.
Abych to ale nějak zakončil. Každý z nás nakupuje podle hloubky peněženky. I tak by ale měl mít na mysli účelnost vynaložených nákladů a pokud sám neví měl by si dát poradit. Celé to není pro Axton nebo proti Magnatu. Je to jen troška teorie, která doufám možná někomu pomůže. Všechno souvisí se vším a i audio systém v autě by měl být tvořen jako jeden celek.

P.S. Udělal-li jsem, nedej Bože, někde chybu opravte mně dřív než bude pozdě.

SubTera

Příspěvek od SubTera »

All: diky, diky...fakt jsem koukal po zesikach zakladni tridy v ruznych eshopech - Spectron, Magnat, MacAudio a DF :nono: ...kdyz si vezmu, kolik se u zesiku uvadi hodnot, to aby se prase vyznalo, na cem nejvic zalezi a co si ve stejny cenovy relaci odnest domu.

Ovarlord
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ovarlord »

Já mátakovej názor že na muzice se nemá moc šetřit pokud si jí chceš opravdu užít a mít kvalitní zvuk a já osobně sem naprosto spokojen výrokama Groud Zero i za tu cenu že sou dražší ale to obětuju stojí to za to
a ten axton sem už slyšel hrát a na aktivní bednu hraje dobře je to docela dobrá volba za solidní peníze
Animalize-Team
BMW E36
Kymco Maxxer

Hypnoo

Příspěvek od Hypnoo »

Ahoj......, jak jsem již psal..., tak se vtom moc nevyznám.....!!
O nějakym DF...., sem tu slyšel poprvé...., opravdu mi nejde oto abych probudil půlku
ulice :D Jde mi oto aby Music v mojim autě měla nějaký basy...., mám tam zatím
jen 2x 3 pásmový repra od Mivoc ( značka nejspíš shit - to vim ) který hrajou docela gůůůt, ale
bohužel ty basy který bych chtěl to prostě nemá...!!! Ten Magnat mi přijde jako dobrý repro...., akorát ste mě zarazili stěma rozměrama ( nevíte jaký teda sou...??? ) Nerad bych měl zasranej
celej kufr basákem...!!! :roll: :wink: Ten Axton asi taky neni špatnej..., ale ten Magnat mi přijde lepší ( poměr cena/výkon ) Je to pouze můj subjektivní názor..., tak mě zato nekamenujte... :) je to asi tim..., že se mi víc líbí a že prostě Magnat je známá značka :) pro laiky jako sem já...!!! Jinak abych nebyl za blbce co poslouchá šumítka...., tak doma mám kino od Samsungu, který je hooooooodně vpoho a když si chci vychutnat Music tak si to pustim doma....!!! Jinak pokud mi někdo napíše ty rozměry Magnatu..., tak budu mooc vděčný...!!! :-)
Opravdu mi nejde oto, aby mi celý auto rachtalo..., nedejbože se pod tíhou basů rozpadlo :)
Jinak samo že mi záleží na ceně!!!! Nechci mít v autě muziku za bandu prachů..., když nato neni auto...!!!!
www.obrovskeslevy.cz

MITA
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MITA »

Sice nechceš tubu ale jedna mě doma leží tak co kdyby :D

Je to přesně TAHLE
rozmery: 350 x 290 x 290 mm

Cena 2500 Kč Kabeláž k tomu není.
Škoda Fabia 1,9 TDI 101 Kw
Škoda Felicia 1,3 MPi 50 Kw

Hypnoo

Příspěvek od Hypnoo »

Rozměrově by to šlo...., o kolik je horší než ten Magnat..., prosím objektivní názor
Značka Impulse mi nic neříká...., neni to nějakej šmejd....??? Nemyslim to zle.....!!!!!!!! :roll: :wink:
www.obrovskeslevy.cz

SubTera

Příspěvek od SubTera »

Hypnoo presne tak jsem to myslel, ja taky jako laik nikdy DF neresil a i pro me je pomer cena/vykon u Magnatu vyhodnejsi, ale vyplati se Ti ho koupit jen za tuhle cenu, videl jsem ho i za 3582Kc (Seznam zbozi) a to uz bych bahal, jestli radsi nevzit ten Axton. Rozmery mas v odkazu, co jsem Ti poslal, ale poslam jej znova:
http://www.autoradiahifi.cz/produkt/106 ... 300-a.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Rozmery 415 x 385 x 290/360 mm

Hypnoo

Příspěvek od Hypnoo »

Na 80% do něj půjdu pokud neobjevim..., něco jinýho......, moc díkes......,
za tip....!!!! Sám bych totiž nevědel.., co koupit....!!! Doporučíš mi nějaký kabely....???
Vůbec nevim jaký koupit.... :roll: :roll: :?
www.obrovskeslevy.cz

SubTera

Příspěvek od SubTera »

Kabely si nech poradit od odborniku. Ale t z nejlevnejsich sad Ti stacit budou, vzhledem k tomu, ze, jak psal All, ma Magnat 7,5A pojistku.

NorthAutoHifi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od NorthAutoHifi »

Vřele doporučuji tento aktivní subwoofer http://www.northautohifi.cz/index.php?4 ... -subwoofer" onclick="window.open(this.href);return false;
ICQ 430220619
www.northautohifi.cz - to nejlepší pro vaše uši..

An_Dre
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od An_Dre »

Kabely doporucuju tyto !!!
http://www.el-diablo.cz/zbozi/produkt-3 ... ca-50.html" onclick="window.open(this.href);return false;

SubTera

Příspěvek od SubTera »

To je ale jen cinch...este by to chtelo napajeni...
http://www.autoradiahifi.cz/produkt/306 ... it-10.html" onclick="window.open(this.href);return false;

NorthAutoHifi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od NorthAutoHifi »

Mohu nabídnout toto:

http://www.northautohifi.cz/?128,crunch-cr10wk" onclick="window.open(this.href);return false;

http://www.northautohifi.cz/?312,sinus- ... ada-10-qmm" onclick="window.open(this.href);return false;
ICQ 430220619
www.northautohifi.cz - to nejlepší pro vaše uši..

Odpovědět

Zpět na „Autohifi“