Opel Omega B Caravan alias W4TCH1´s Cee

Moderátoři: Berry, m.artty

watchi

Opel Omega B Caravan alias W4TCH1´s Cee

Příspěvek od watchi »

Je to už skoro rok, co jsem prodal jsem Opel Vectra A 2,0 8v automat. Jako nástupce jsme si s přítelkyní pořídili Opel Omega B Caravan. Hlavní výhodou tohoto auta, jak je vidět na první pohled je prostor. Právě tento aspekt je pro nás rozhodující, neboť naložit tašky a 2 vozíky nelze do každého auta ani do každého kombi.

A nyní auto trochu představím. Jde o facelift Opel Omega B. Musím říci, že mě osobně se líbí tento omlazený vzhled. Omegu pohání 6-ti válec o objemu 2,5 litru. Je osazen automatickou převodovkou. Auto je kromě kožených sedaček a šíbru v plné palbě.

Ještě před koupí nástupce Vectry jsem prohlašoval, že na autě nebudu provádět žádné úpravy. Dokonce jsem tomu i nějaký čas věřil, ale... Prostě úprava auta, nebo spíš tvořit si auto k obrazu svému je nemoc a já jsem pořádně nemocný! První větší zásah jsem udělal na audiu. Ne že by original audio výbava byla špatná, ale v dnešní době nemít autoradio s mp3, prostě nelze. Jako zdroj signálu jsem volil autorádio Panasonic CQ-C5355N a repro - kompa Helix E136 a koaxialy Esprit E 105. Musim říct, že změna je velice poznat oproti originálu, avšak dokonalá není. Základ pro kvalitní poslech je vytlumení dveří a dodělání doorboardů pro repro z nějaké MDF a pokud mě přítelkyně nezabije tak 4 kanál zesilovač pro repro. Dále na řadu přišel nový výfuk od Laityngu. Bylo potřeba vyměnit i středový díl výfuku, tak se to udělalo i s malým upgradem. Další změna jsou 20mm podložky na všechny 4 kola. Kola jsou kapitola na dlouhé debaty a přemýšlení. Chci nechat rozměr 16", ale pořád přemýšlím jaká. Varianty mám zatím tři. Origo co mám dát do černé barvy, nebo pořídit jiná origo alu Opel a nebo v 9x16 pořídit Borbet T. Jako další úpravy jsou v plánu - černé fólie na skla a již zmiňované vytlumení a zesík.
Přílohy
cee omega 01.jpg
cee omega 01.jpg (140.67 KiB) Zobrazeno 3463 x
cee omega 02.jpg
cee omega 02.jpg (163 KiB) Zobrazeno 3464 x
Irmscher Omega Caravan 2,5 V6 automat

watchi

Re: Opel Omega B Caravan alias W4TCH1´s Cee

Příspěvek od watchi »

a jeste pridam 2 fotky
Přílohy
cee omega 06.jpg
cee omega 06.jpg (86.49 KiB) Zobrazeno 3461 x
cee omega 07.jpg
cee omega 07.jpg (126.15 KiB) Zobrazeno 3459 x

milosh
Administrátor

Příspěvek od milosh »

Pekna pojizdna loznice, pod do klubu - http://www.opel-forum.cz" onclick="window.open(this.href);return false;

watchi

Příspěvek od watchi »

milosh píše:Pekna pojizdna loznice, pod do klubu - http://www.opel-forum.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
diky diky, no snad to neni konecna faze.

co se tyka klubu - muzu se regnout, ale... jak uz tady nekde bylo v sekci odkazy zminemo, je u nas rada opel fan sites, ale nejsou schopny podporovat jeden druhyho. chtel bych tady rozpoutat debatu o tom, udelat nejaky sraz apod.

kubi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kubi »

Pěkná Mega, kola bych viděl nějaký širší s límcem a když Borbety tak model E :slina:

Obrázek
Nosce te ipsum - know thyself
"Be the change you want to see in the world"
Kadett GSi 16v - "redtop" fan

Gallery: kubi-gsi.rajce.idnes.cz
NABÍZÍM ODBORNÉ PŘEKLADY Z ANGLIČTINY DO ČEŠTINY - VÍCE SZ

watchi

Příspěvek od watchi »

kubi píše:Pěkná Mega, kola bych viděl nějaký širší s límcem a když Borbety tak model E :slina:

Obrázek
diky za typ. koukal jsem tam, ale jak si vybrat roztec na Opla?? a nesel by nekdo se mnou do nerjakych kol, aby jsme se sabli o dopravu?
ja bych klidne sel do techto...
Přílohy
ker_car_sip.jpg
ker_car_sip.jpg (33.25 KiB) Zobrazeno 3424 x

kubi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kubi »

Ty Irmschery jsou taky super... jinak daj se sehnat i v CZ, aspon k tomu dostaneš typový list a můžeš je nechat zapsat do TP. Kéžbych ten papír taky měl :D

Berry
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Berry »

Chlape fakt pekna dat ji dolnky Irmscher nebo Steimetz 8)
Seat Ibiza 6L1 1.4 16V Reference
Skoda Octavia II FL 1.2 TSI Elegance
Skoda Rapid 1.2 TSI StylePlus
Skoda Octavia RS III 2.0 TDI RS Challange

watchi

Příspěvek od watchi »

a nemate odkaz na nejakyho prodejce u nas??? popripade hodtte nejaky odkazy na alu 16" 5x110

kubi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kubi »

Obchodů s koly je požehnaně... a co se doplňků týče tak na Opela je nejlepší http://www.carbonia.cz" onclick="window.open(this.href);return false; ale asi vymlaskneš víc dukátů, nicméně každej ti potvrdí, že to co seženeš tam je nesrovnatelně lepší než ty opičárny z laminátu v tjůnynk šopech 8)
Tady u nás stávala černá mega sedan, a měla pouze masku irmscher a já nevěřil jak to auto prokouklo 8)

Arnie_one
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Arnie_one »

Ta stranka, tam jsou pekny palky :( maska lexmaul skoro 5000,-
uz neni - Opel Omega B 2,5V6
PT Cruiser 2,2CRD limited
pracant Felator 1,3 LPG
Renault Laguna Grandtour 1,6 LPG

watchi

Příspěvek od watchi »

ja diky za odkazy, ale uz je mam prolezly skrz na skrz. ten odkaz viz. vyse se mi zamlouva. ja chci zustat u rozmeru 16", ikdyz vim, ze i 18" by snesla a byla by to pecka.

2Arnie - neposlal bys mi nejaky foto, popr. odkaz na tvoji Megu? co se tyka Carbonie - pekny veci se tam sezenou, ale radeji to objednat z D. masku uz mam vymyslenou a nejaky dalsi detaily taky. jen to chce lepsi pocasi... toto uz me neba

Berry
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Berry »

Tak sehnat kola 5x110 nebud eproblem jen vyber bude omezeny myslim ze bych shanul po nejakch origo alu opel vetsich rozmeru 8) a Irmschery se budou hure shanet ale aspon je nema kazdy :)
Seat Ibiza 6L1 1.4 16V Reference
Skoda Octavia II FL 1.2 TSI Elegance
Skoda Rapid 1.2 TSI StylePlus
Skoda Octavia RS III 2.0 TDI RS Challange

watchi

Příspěvek od watchi »

Berry píše:Tak sehnat kola 5x110 nebud eproblem jen vyber bude omezeny myslim ze bych shanul po nejakch origo alu opel vetsich rozmeru 8) a Irmschery se budou hure shanet ale aspon je nema kazdy :)
no to ja vim, ze vyber je omezeny a prave bych byl pro ty Kerschery - nejsou to Irmscher-sorry. pokud se odhodlam tak si je objednam. nyni je ale priorita dodelat detaily a hudba. pak jdu do nejaky alu, nebo aspon tyto do cernyho laku.

watchi

Příspěvek od watchi »

tak jsem to rozhodl a vymyslel - tajny projekt nevysel, nebot s nekym neni domluva :?

tak sem nalozil origo 16 a vezou se ke kamosovi na lak - cerna leskla.

watchi

Příspěvek od watchi »

Tak během toho, co jsou kola u kamaráda na laku, jsem nechal u jednoho šikovného hifika poladit audio. Rádio Panasonic CQ-C5355N zůstalo, taktéž repro Helix Esprit. Jako základ jsem chtěl vytlumit všechny dveře (vnější i vnitřní plechy) a udělat novou kabeláž.
Dále toto vše nakrmit nějakým zesíke. Volba padla opět na značku Helix - 4 kanál Dark Blue. Ikdyž ze začátku jsem neuvažoval o wooferu, nakonec se do kufru nastěhoval bassreflex box osazen 10" Helixem P10V Precision. Nedělal jsem to na nějaký extra tlaky, ale na poslech. Musim říci, že jsem velice překvapen jak to hraje a tak potěšen, že kromě výšek a basáku (zatáhnu roletu) v kufru není poznat, že by bylo něco jinak než origo. Ano radio taky není original - to jen pro rejpaly :lol:

watchi

Příspěvek od watchi »

fotos
Přílohy
2009_02_25_08_25_092057.jpg
2009_02_25_08_25_092057.jpg (50.91 KiB) Zobrazeno 3230 x
2009_02_25_08_24_242057.jpg
2009_02_25_08_24_242057.jpg (46.42 KiB) Zobrazeno 3229 x
2009_02_25_08_22_362057.jpg
2009_02_25_08_22_362057.jpg (65.1 KiB) Zobrazeno 3229 x

watchi

Příspěvek od watchi »

2
Přílohy
2009_02_25_08_03_572057.jpg
2009_02_25_08_03_572057.jpg (59.75 KiB) Zobrazeno 3230 x
2009_02_25_08_03_162057.jpg
2009_02_25_08_03_162057.jpg (46.11 KiB) Zobrazeno 3228 x

SAM
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SAM »

ahoj,no konecne nekdo kdo taky investuje do audia.....to mas 165 repra?dal si je tam v poho?ja musel rezat diry moooc velky magnety

watchi

Příspěvek od watchi »

SAM píše:ahoj,no konecne nekdo kdo taky investuje do audia.....to mas 165 repra?dal si je tam v poho?ja musel rezat diry moooc velky magnety
SAM: ahuj, zadny diry sem nerezal. vpredu jsou plast redukce a v nich 165 kompa a vzadu jsou krouzky z mdf a tam 13ky koaxi. kazdopadne uz bych radeji volil kompa i dozadu. repro jsou rozehrany a basak teprve "zahrivam". co se tyka magnetu, tak souhlas. jasundal ty ochranny gumy a fakt v poho. nicmene jsem s instalaci max spokojenej.

odkud jsi? me tak napadlo udelat nejaky sraz, nebo se na nejakym slezt. poslechnout hudbu, pokecat, popit. ja kazdej rok absolvoval nejaky ty "tjuning" srazy u nas i jinde a uprimne hledam nejaky sprizneny duse k setkani opel fans.

SAM
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SAM »

no ja taky investoval ale trosku draz,jinak ja sem z Prahy a kluci z opel clubu ted maj sraz

Vážení opláci, oplačky a opláčata,

dovoluji si Vás pozvat na 5.Opel-meeting Jaroměř, konající se v sobotu 14.3.2009 před supermarketem Lídl. Sraz je v 10:00-10:30. Po dlouhé zimě, kdy byli někteří miláčci zazimováni a někteří i zkrášlováni, se těší na provětrání na čerstvém vzduchu a další setkání.

Po dohodě s jaroměřským rodákem jsme pro Vás zajednali od 11:00 otevření Městského muzea v Jaroměři, kde se v tu dobu koná výstava starodávných motocyklů. K muzeu pojedeme spanilou jízdou. Prosíme všechny, aby závazně dodrželi čas příjezdu, neboť muzeum bude otevřeno pouze pro nás.

Po prohlídce muzea se přesuneme do restaurace Tropical v České Skalici. Tuto příležitost můžeme využít k tomu, abychom probrali věci, které se udály během doby, kdy jsme se neviděli, a zároveň mezi sebou přivítali nové přátele. Jste srdečně zvání

http://www.club-opel.com/" onclick="window.open(this.href);return false;

watchi

Příspěvek od watchi »

2 SAM: hmmm tak to me mrzi, ale neprijedu. a nejaky dalsi setkani je v planu? ja ted resim par drobnosti na aute (ozyva se nejaky zvuk z rozvod. kladky a za dalsi resim, proc mi jakoby tahne do auta. cca pri 70km/h je to slyset). i z tohoto duvodu me stve, ze neprijedu. chtel bych sednout k nekomu do omegy a srovnat.

a jak si vic investoval?

Arnie_one
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Arnie_one »

Koukam jeden z Brna druhej z Prahy (SAM) :) taky bych nekdy pokecal, do Brna jezdim kazdy tyden, mladou bych nehcal na nakupech a mel bych pohodicku :?:
Akorat s tim srazikem ne vsdue je pekne a tohle jsou fotky z dneska ze sluzebaku naVysocine, ty nejvvyssi konce :)

Obrázek
pracant Felator 1,3 LPG

watchi

Příspěvek od watchi »

2 Arnie: tak pokud budes mit cas, zvu te a kaqfe a pokec.

Arnie_one
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Arnie_one »

Nedela me to problem, muzem na kaficko treba do Avionu, nebo jestli znas neco lpesiho proc ne :) Jezdime hodne do Ricmanic/Bilovic za pribuzenstvem 10 km za Brnem, ale to asi znas.
pracant Felator 1,3 LPG

SAM
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SAM »

2 watchi :tak radio http://www.prohifi.cz/autoradia-s-cd/alpine-cde-9880r" onclick="window.open(this.href);return false;
zesik na repra http://www.prohifi.cz/zesilovace-do-aut ... t-dsc-4125" onclick="window.open(this.href);return false;
repra predek http://www.prohifi.cz/reproduktory-do-a ... x-pro-6020" onclick="window.open(this.href);return false;
zadek http://www.prohifi.cz/reproduktory-do-auta/kicx-gfq-6-2" onclick="window.open(this.href);return false;
zesik na ovaly a sub http://www.prohifi.cz/zesilovace-do-aut ... -gtr-440-4" onclick="window.open(this.href);return false;
sub http://www.prohifi.cz/subwoofery-do-aut ... -precision" onclick="window.open(this.href);return false; - hral skvele ale nastala vymena za
1* http://www.prohifi.cz/subwoofery-do-aut ... r-s12-l7-4" onclick="window.open(this.href);return false; + bedna nazakazku a zesik zenaon rca a nyni prikoupen jeste jeden kicker a opet bedna na zakazku na 2* http://www.prohifi.cz/subwoofery-do-aut ... r-s12-l7-4" onclick="window.open(this.href);return false; a zesik http://shop.autohifi.cz/shop_goods.php3?g_id=1620" onclick="window.open(this.href);return false; a kabely + tlumeni vibraflex a nyni sem max spokojen :rock:

watchi

Příspěvek od watchi »

2 Arnie - OK, tak to mam oboje kousek. bydlim v Julianove. Bilovice cca 10km a Avion po dalnici tak 10 min.

2 SAM - mam ten samy Helix ale 10" a naprosta spokojenost. jinak ty dva Kickery bych si rad nekdy poslechl. a to mas v sedanu nebo kombiku? a nejaky fotky nemas?

SAM
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SAM »

2 watchi mas mail

watchi

Příspěvek od watchi »

SAM píše:2 watchi mas mail
http://www.atchik@seznam.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
ravvve@email.cz

si vyber :D

Arnie_one
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Arnie_one »

watchi , SAM

Vy dva mate asi s autohifi zkusenosti :)
Ma cenu vymenit reproduktory za neco kvalitnejsiho, kdyz to nechci hnat pres zesilovac ?
Nemate nejakej typ na aktvinu tubu do kufru ?
pracant Felator 1,3 LPG

Odpovědět

Zpět na „OPEL Cars“