Velká spotřeba u E46 330D
Moderátor: T-O-M
-
Velká spotřeba u E46 330D
Zdravim, koupil jsem si bmw e46 330D z roku 2004, má najeto 130 tisic km a je po výměně filtru a oleje, nevim jakou mělo spotřebu u puvodního majitele, ale já se nedostanu pod 8.9L /100km, když ho hodně vytáčim a jezdim rychle tak si bere tak 9.5 až 10.2, ale když se snažím ject opravdu na spotřebu tak se pod těch 8.9L nedostanu, neni ta udávaná průměrná mimo město 6.5 spíš na hodně dlouhe trasy s tempomatem? nevím co by muselo bejt v motoru za problém že si to tolik bere?
-
Re: Velká spotřeba u E46 330D
Jezdím spíš kratší trasy, do práce to mam přes malé město, pak 10km dálnice a velké město, jestli neni problem v tom že motor tuhle spotřebu má třebas až po většim zahřátí a ted je ještě taky celkem zima.
- Fazeey
- Kontaktovat uživatele:
jezdim denně 60km, pár vesnic + 10km dálnice, a když jsem jezdil pomalu tak 6.2 podle počítače, teď mám 6,5 a nijak se neloudám, když to spočítám při plný nádrži tak vychází cca 6.9, jde o 530d manuál
V8 fbiturbu fautomatu hrabeto žeretojakkokot if ekomodu
Zvláštní. Jel jsem teda jenom v E91 330d, ale dlouhodobá spotřeba na budíku tam byla 8,9l. Chvilku jsem to auto držel pod krkem abych viděl jak to jede a majitel říkal, že to honí pořád a na spotřebu si nestěžuje.... Jinak říkal že sedm se dá v klidu...
Build shit car, call everyone haters....
Function > Form
Function > Form
-
No právě každej řiká jak s tim jezdí kolem 6 litrů a já se dostal nejmín na 8.9L. Dost mě to štve ,ale netuším co by tam muselo bejt v motoru špatně.
Já se ptal majitele jak to jede a on - si to zkus, tak jsem tomu dal napít a pak jsem se ptal na spotřebu. A on říkal - no já jezdim normálně asi jako ty teď a do devíti se vejdu pokaždý. Jinak když jede dálku tak neni problém sedm... A taky počítám že tvoje 330d nemá 250ps. Asi tomu něco bude, ale co ti bohužel neporadim. Zkusil bych http://dieselpower.cz/forum/index.php" onclick="window.open(this.href);return false;
Build shit car, call everyone haters....
Function > Form
Function > Form
já si myslím že je to těma krátkýma trasama. Já jezdím ráno 8km a zpět a s mondeem 2.0 tddi jsem tak na 8,5. ale když se otočím do brna což je 60km tak jsem hned na menší spotřebě.
- Fazeey
- Kontaktovat uživatele:
je fakt že je to hodně málo ale nemělo by to moc hrát roli, jedině že by ti to všechno spálilo webastoFanda píše:já si myslím že je to těma krátkýma trasama. Já jezdím ráno 8km a zpět a s mondeem 2.0 tddi jsem tak na 8,5. ale když se otočím do brna což je 60km tak jsem hned na menší spotřebě.

V8 fbiturbu fautomatu hrabeto žeretojakkokot if ekomodu
když to vezmem od toho nejjednoduššího - tlak v pneu je ok? geometrie je ok? brzdy nejsou nějaký přikouslý? tohle jsou prkotiny, ale pak jsou tady vážnější věci jako "načaté" turbo nebo vstřiky - nechal bych změřit tlaky na vstřikách
-
Talk v pneu i geometrie je v pořádku, myslíš že kdyby nebyla že by to mělo tak zásadní vliv? Auto je čerstvě po technickej. Tam bylo prej vše v poho, ale tu diagnostiku bych měl zkusit. To dělaj jen servisy u BMW?
Tak diagnostiku má dnes už snad každej servis, ale né každej servis má dobrý mechaniky a to včetně těch oficiálních BMW, bohužel. Já se v diagnostikách nevyznám, ale každej sofrware má asi svoje funkce a ta v BMW by ti na BMW měla poznat dost, i když není spásná. Slyšel jsem, že na každém vstřiku je číslo,které se potom musí zadat diagnostikou do motorové jednotky,aby se příslušné tolerance změnily. Ale nejsem automechanik, ani majitel 330d.pavouk330D píše:Talk v pneu i geometrie je v pořádku, myslíš že kdyby nebyla že by to mělo tak zásadní vliv? Auto je čerstvě po technickej. Tam bylo prej vše v poho, ale tu diagnostiku bych měl zkusit. To dělaj jen servisy u BMW?