Auto chcípá kvůli imobilizéru?
Moderátoři: Fáboš, Bohuš, Kane13, Ritchma, Libor12, Tom_
- LuckyR
- Kontaktovat uživatele:
Auto chcípá kvůli imobilizéru?
Zdravim, mám následující problém. Dneska když sem se pokoušel nastartovat, tak mi auto pořád chcípalo, start jakoby v pohodě ale po 1-2 sec auto chcíplo. Dočetl jsem se že to možná může být imobilizérem, páč sem včera zapojim univerzální DO na centrál. Neví někdo jak to odstranit?
Španělští hřebci zemřeli..teď jezdím na německých konících
When I get sad, I stop being sad and be awesome instead. True story.
Re: Auto chcípá kvůli imobilizéru?
Nazdar, mě chcípal při startu ale iběhem jízdy Renault R19 PHII. Je to stříkačka původně s imobilizérem. Problém byl v tom, že ten imobilizér fungoval asi půl roku po koupi a pak se posral, samovolně a bez příčiny zavíral kdykoli přívod benzínu do motoru. Vždycky jen zacvakalo čerpadlo a auto přestalo jet.
Když jsem se pídíl po příčinách, zkusil jsem ho na čas odpojit a problémy rázem zmizely. Můj známej-vystudovanej autoelektrikář-mě v tom utvrdil. U těch imobilizérů se stáva, že tam dojde k nějaké poruše a ta krabička dostává falešný signál, že chce někdo auto nastartovat bez odblokovače nebo kódu (podle toho co je to za typ) ...tudíž utne přívod benzínu.
Řešení se nabízelo víc,
1) nechat to tak a smířit se s tím ž auto může zůstat stát v křižovatco bo na přejezdu.
2) nechat to opravit, což by však někdy stálo víc než koupě nového (popř. jiného staršího)
3) demontovat imobilizér a jezdit bez něj...
Já jsem proto tenhle problém vyřešil vymontováním imobilizéru. A je klid...
Když jsem se pídíl po příčinách, zkusil jsem ho na čas odpojit a problémy rázem zmizely. Můj známej-vystudovanej autoelektrikář-mě v tom utvrdil. U těch imobilizérů se stáva, že tam dojde k nějaké poruše a ta krabička dostává falešný signál, že chce někdo auto nastartovat bez odblokovače nebo kódu (podle toho co je to za typ) ...tudíž utne přívod benzínu.
Řešení se nabízelo víc,
1) nechat to tak a smířit se s tím ž auto může zůstat stát v křižovatco bo na přejezdu.
2) nechat to opravit, což by však někdy stálo víc než koupě nového (popř. jiného staršího)
3) demontovat imobilizér a jezdit bez něj...
Já jsem proto tenhle problém vyřešil vymontováním imobilizéru. A je klid...
- LuckyR
- Kontaktovat uživatele:
No já nevim, ale já bez zapojenýho imobilizéru vůbec nenastartuju
Španělští hřebci zemřeli..teď jezdím na německých konících
Tak v tom případě ho máš rozpojenej. Je poteba při odstranení imo spojit vodiče od čerpadla. Nebo okrhu, který Ti imo odpojuje. Jinak nenastartuješ.
www.repres.eu - autoalarmy, tažné, pin, km, diag., opravy přístrojovek, gps monitoring atd.