Vista

Vše co se točí kolem počítačů, her, mobilů a elektroniky

Moderátor: Rudi

Odpovědět
sotomaior
Kontaktovat uživatele:

Vista

Příspěvek od sotomaior »

Zdravim vas kdo musite ficet na vistach.... kolik vam po startu a nabehnuti systemu zabira system ramek? kdyztak piste i typ vist...

u me visty home premium 32b po startu 881 ram
Škoda Octavia 1.9TDIFUN 4x4

MOTyLEK
Kontaktovat uživatele:

Re: Vista

Příspěvek od MOTyLEK »

tohle ani radši nechci vědět, já mám home premium a zabírají po startu cca asi 400MB, a co se týká procesů, tak dostat se pod 70 se nějak nemůžu dostat, zlaté XP s 15 procesy 8) ale už se chystám, mám totiž jen giga pamět :cry:
Nezáleží na tom co řídíš, ale jak to umíš řídit!
--------------------------------------------
http://pedric.wz.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
opel vectra caravan 1.6 16V
NIKON D40

JonnY

Příspěvek od JonnY »

ja teda visty nemam, ale to ze zaberaju kvantum pamete je vraj umyselne. natiahnu vsetko co clovek casto spusta a tym zrychluju beh systemu. a ked nejaky soft tu ram potrebuje, tak ju vista uvolni...

kubi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kubi »

A já to neřeším, jelikož podle všeho to vypadá, že budu moct zdarma přejít na WIN7, páč ten odpad Visty mám v ntbku jako OEM..... Údajně co jsem se dočetl, tak si v MS dost dali majzla na vyladění 8) tak nezbýva než doufat :-)
Nosce te ipsum - know thyself
"Be the change you want to see in the world"
Kadett GSi 16v - "redtop" fan

Gallery: kubi-gsi.rajce.idnes.cz
NABÍZÍM ODBORNÉ PŘEKLADY Z ANGLIČTINY DO ČEŠTINY - VÍCE SZ

sotomaior
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sotomaior »

no tam prestup zdrama nebo s rozumnym poplatkem na win7 by byl good... oproti xp sou sice v mem pripade visty stabilnejsi a par veci maji good resenych, no ale se 2GB ram to jelo strasne... do doplneni na 4GB ( vim ze 32b nevyadresuje cele) je to o dost lepsi, vsechny programy se spousteji rychleji atd. ale oproti 665mega u 2GB ram je to ted 800mega po startu... jinak jestli nekdo premysli nad pametmi hyperX muzu doporucit, rychlejsi dle vsech testu jsou
Škoda Octavia 1.9TDIFUN 4x4

milosh
Administrátor

Příspěvek od milosh »

Mam je na notasu se 4GB pameti a jede to v pohode :D Ale pokud pujde prevod na 7 hned jdu do toho 8)

kubi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kubi »

Já mám na ntbku 3GB paměti, ale přijde mi, že ty odezvy tam jsou znatelně horší než na desktopu kde mám XP a to je to o poznání slabší počítač. Ono jak je to staré české přísloví? Z hezké misky se nenajíš? Jinak ten přechod na WIN7 podle mě bude možný pro širokou skupinu, neboť jsem pomáhal kamarádce s výběrem ntbku a chtěli jsme s OEM Vistami, aby pak mohla hned přejít na WIN7 a ejhle, v cenové relaci, kde ještě nedávno bylo řekněme 75% ntbků s OS tak teď sotva 20%. Podle mého to je mj. proto, aby nemuseli tolika uživatelům umožňovat ten přechod na WIN7 for free :?
Nosce te ipsum - know thyself
"Be the change you want to see in the world"
Kadett GSi 16v - "redtop" fan

Gallery: kubi-gsi.rajce.idnes.cz
NABÍZÍM ODBORNÉ PŘEKLADY Z ANGLIČTINY DO ČEŠTINY - VÍCE SZ

xenon04
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xenon04 »

Windows Vista Ultimate
4GB ram
po startu viz obrázek - lítá to v rozmezí 940-990MB
Přílohy
paměť.jpg
paměť.jpg (15.22 KiB) Zobrazeno 928 x
HONDA Civic Sedan - 1.5 VTEC TURBO MT

meerecheck
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od meerecheck »

Jenze to neni vyuzita ram jako takova ... jen si to tom trosku precist.
Jak bych asi jinak provozoval Visty na 512MB ram, kdyz po startu si vzali pres 700 napr ?
Btw Windows 7 jsou docela fajnovy :) Ale narocne zhruba stejne, jen to lepe funguje. A rychleji ...
Fiat Uno Turbo i.e. @ T28 fen :)

xenon04
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xenon04 »

meerecheck píše:Jenze to neni vyuzita ram jako takova ... jen si to tom trosku precist.
já odpovídal na
sotomaior píše: kolik vam po startu a nabehnuti systemu zabira system ramek? kdyztak piste i typ vist...
proto jsem to típnul i s lištou, kde je vidět co všechno ještě běží
HONDA Civic Sedan - 1.5 VTEC TURBO MT

Hans
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hans »

meerecheck píše:Jenze to neni vyuzita ram jako takova ... jen si to tom trosku precist.
Jak bych asi jinak provozoval Visty na 512MB ram, kdyz po startu si vzali pres 700 napr ?
Btw Windows 7 jsou docela fajnovy :) Ale narocne zhruba stejne, jen to lepe funguje. A rychleji ...
tak to mi prosimte porad jak s tim vybehnout...v praci mam kompy s 1GB RAM a jehoVISTAMA a jsou to mr*ky line... Stačí spustit ten slavný WinMail, Připojení ke vzdálené ploše a už má problém otevřít přílohu v Excelu. První otevře celkem hned, ale stačí ji zavřít a otevření jiné trvá už 4-5 min, někdy se to až kousne... (Dokoupení RAM u nás nehrozí a IT departmentu je to šumák, protože mají mašiny...)
Audi A3 8L, 1.9TDI

HUMMER - Like nothing else

Smyk překvapí pouze toho, kdo v něm právě není...

Odpovědět

Zpět na „IT sekce“