prosím o radu

Vše o muzice v autě - rady, postupy jak na to, možnost přidávat i fotky instalací.

Moderátoři: Bohuš, Kane13, Dacan

Odpovědět
vrkuboy
Kontaktovat uživatele:

prosím o radu

Příspěvek od vrkuboy »

Čau všem. Chci se poradit s někým kdo rozumí audiu víc než já. Chtěl bych do auta aspoň trochu slušnou hudbu. Nechci s tím zvučit 8 hektarů lesa ani se s tí někde předvádět, prostě jen aby to v autě pěkně hralo. Autorádio mám Panasonic CQ 5300n to nehodlám měnit protože mě stačí a taky nejsou moc finance na nový. V předních dveřích jsou nějaký neznačkový kompa 135mma vzadu absolutně nic. Do zadu bych si představoval aktivní subáč (aktivní z důvodu ušetření místa a jednodušší instalace). Co dát na plato vůbec netuším, ale mělo by to být repro který zvládne uživit autoradio (4x50 mosfet). Celkem se mě líbí tento subáč JBL BASSPRO http://www.revilohifi.cz/jbl-basspro.html" onclick="window.open(this.href);return false; to jestli je to dobrá nebo špatná volba fakt netuším, ale rozměrově vypadá tak akorát a nevypadá kýčovitě. Celé by to mělo vyjít tak na cca 9 000,- a to včetně kabelů a montážního matroše. Předem dík za jakoukoliv normální radu. To, že se na to můžu vysrat vím taky a moc mě to nepomůže :lol: to jen pro případný rejpaly. :D
Renó Megan Scényk - 79 kW
Fijat 126p - moc kW

DcSpeedi

Re: prosím o radu

Příspěvek od DcSpeedi »

100 rms si myslím že je málo na 16cm woofer

myslím že je rozumnější vzít něco jako (víz níže) sice zabere více místa ale oplati se to
http://hificar.cz/set/jbl-gtobass.html" onclick="window.open(this.href);return false;

co se dveři týče pokud se ti tam vlezou tak 16cm
http://hificar.cz/reproduktory/magnat-xtr-216.html" onclick="window.open(this.href);return false;

osobně jsem narval 16 kompa dopředu 100rms a rozdil hodně velký i bez wooferu jsem se obešel
Řidič

vrkuboy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vrkuboy »

jj 165 se tam vejdou, ale jde mě spíš o plato a subík. Subáč aktivní, protože tím odpadá nutnost instalace zesilovače kterej by zabíral zbytečně místo. Né, že by ve Scénicu nebylo dost místa, určitě by se vešel pod zadní sedačky, ale jde mě taky o tu nenáročnost instalace. Pasivnímu se nebráním, ale byl bych raději kdyby tam byl aktivni.
EDIT: jinak ta sada JBL vypadá dobře :wink: a cena lákavá. 8)

Tady je příklad hi-fi zástavby (zesilovače pod sedačkama) http://www.renault-megane.cz/viewtopic. ... c&start=30" onclick="window.open(this.href);return false;
Fijat 126p - moc kW

DcSpeedi

Příspěvek od DcSpeedi »

instalace wooferu k zesiku je jednoduchá věc i pro totalního lajka
neřešil bych složitost instalace ale kvalitu zvuku za dobrou cenu
Řidič

All
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od All »

100 W RMS je pro aktivní subwoofer až dost. Především proto, že většina výrobců nejsou iditoti a aktiv konstruují jako celek. Jsou tedy v podstatě dokonale sladěny výkon zesilovacího modulu, citlivost a zatížitelnost použitého wooferu a objem ozvučnice. Divli byste se co dokáži tyto "nevýkoné" aktivní subwoofery.
Pokud jde omontáž tohoto zařízení je až na zastavěné místo skoro jedno jestli se instaluje aktiv nebo pasiv a zesík. Jen úspora místa hovoří pro aktiv. Proti němu zase podstatně větší výběr kobinací zesík - pasiv.
U montáže zesíku pod sedadla ve Scénicu je třeba dát pozor na to, aby byl zesilovač dostatečně "tepelně odolný" nebo aby se málo hřál. Je tam dost uzavřený prostor se špatným větráním a předpokládal bych, že bez víka bys ho nechtěl nechat.
Dozadu do plata bych si nedělal velké starosti a v rámci rozpočtu bych vybral solidní ovály 6x9" od seriózního výrobce. To by vzhledem k cenové i kvalitativní náročnosti sestavy bylo řešitelné do dvou tisícovek.
Doporučil bych aktiv Axton AB20A - mám ho skladem takže si ho můžeš kdykoliv vyzkoušet.
Tady je jeho test: http://autoaudio.wsc.cz/Testy/Axton/AB20A.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
Přílohy
AB20A.jpg
AB20A.jpg (67.32 KiB) Zobrazeno 837 x

All
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od All »

K tomu prckovi stačí montážní sada ACR HKAB-80. Do zadaného cenového limitu se vejdeš v pohodě. Mám na webu i nějaké výprodeje a dá se vybrat i tam.
Přílohy
HKAB-80.jpg
HKAB-80.jpg (55.82 KiB) Zobrazeno 832 x

All
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od All »

Pokud bys chtěl opravdu vynikající aktiv s mezi aktivy vysokým výkonem i kvalitou taky by se našel. Tady by ale byl třeba silnější napájecí kabel a pokud bys chtěl i dobré ovály asi bys trochu překročil zadaný limit. Tenhle subwoofer ti ale auto rozebere. U něj zjistíš které všechny plechy a plasty jsou blbě namontované.
Přílohy
EBR112A.jpg
EBR112A.jpg (52.79 KiB) Zobrazeno 827 x

vrkuboy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vrkuboy »

ALL: Ten Axton vypadá celkem zajímavě, ale nelíbí se mě připojovací modul na té zkosené straně. Podle mě je to trochu nedomyšlený protože když tam připojím cinche nepujde úplně dorazit k opěradlům, ale to je banalita, která by mě ani tak nevadila. Ta montážní sada by se musela řešit asi individuálně. Napájecí kabel je ok protože autobaterie je pod sedačkou spolujezdce, takže 5m bude stačit, ale signální 5 stačit nebude a navíc cinche k připojení na rádiomusí být uhlový jesli ví co myslím (je tam málo místa). Každopádně mrknu co tam máš ještě na stránkach.
Fijat 126p - moc kW

All
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od All »

Je fakt, že napájecí terminál může trochu překážet. Na druhé straně je jeho umístění poměrně logické. Jednak je nízko takže nemusíš kabely, které se přivádí většinou cca v úrovni podlahy nikam zvedat. Druhak jsou na stěně protilehlé terminálu umístěny ovládací prvky subwooferu a vlastně tedy samotný zesilovací modul. Třeťak, a to považuju za nejdůležitější, je proti reproduktoru, který je vidět na obrázku umístěna stejně velká pasivní membrána. To zdvojnásobuje celkovou plochu a to, jak jistě víš, má dost podstatný vliv na zvukový projev subwooferu. Ostatně jak už jsem psal, pokud budeš mít natahanou kabeláž můžeš se stavit a půjčím ti na vyzkoušení ten aktiv případně některé další zesilovače a pasiní subwoofery.

Odpovědět

Zpět na „Autohifi“