kluci, tak jsem to o vikendu zkoušel a jde to. jen jsem doma neměl dostatečný množství šmirglů. dal jsem si na vrtačku takovej gumovej kotouček, na kterej se středovym šroubem přidělávaj brusný papíry, určitě to znáte. musej se tam ale dávat na plátně, papírový se strašně trhaj. no tak jsem to dělal tim, jde to celkem v pohodě, docela to teda trvá, ale neni to tak hrozný. no, když jsem vybrousil drážky, tak jsem si tam dal nějakej jemnější (fakt jsem to jen zkoušel, takže to byly hrubosti cca 60, 400 a 2000) a tou 2000 to bylo pěkný, že už by se to asi ani nmuselo lakovat. no a když se to lákne bezbarvym lakem, tak se zalejou ty malý rejhy a je to čirý. takže jestli budu mít čas tenhle víkend, tak to sklo udělám celý. jen mám problém, že to sklo je zvenku dost ojebaný od kamínků, takže to není uplne hezký. tak objednám nový skla asi a udělam nový nebo ještě to zkusim obrousit i zvenku, tam to ale nebudu moct lakovat, aby se ten lak neoloupal od šutrů.
takže jde to. jednodužší postup snad být už nemůže

. myslel jsem si, že je to větší věda.
jinak classictune: já to dělám kvůli tomu, že jsem do parabol dával čočky. takže to moje oslňovat nebude a bude to svítit dobře, ty čočky jakoby nahraděj vroubkování, který by tam jinak vadilo. pokud bys chtěl jen vybrousit ty skla bez zástavby čoček, tak je to blbost, to pak nesvítí

. stačí si rozsvítit světlo na stěnu se sklem a bez skla a vidíš ten rozdíl, kdyby bylo vybroušený. nesvítilo by to a oslňovalo by to

. hlavně potkávací. stačej tam dát jakýkoli potkávací halogenový čočky z něčeho jinýho aby to neoslňovalo. jen je tam musíš správně přidělat