BMW fandové potřebuji poradit s výběrem

Moderátor: T-O-M

Odpovědět
LH13

BMW fandové potřebuji poradit s výběrem

Příspěvek od LH13 »

Tak konečně nadešel čas, že jsem našetřil nějaké peníze a chci si koupit nový vůz. Hodně se mi líbí BMW E46 v sedanu a i kupé...rozum říká sedan, srdce kupé :) Největší problém je u mě jakou zvolit motorizaci :( já už jedno bmw měl. Byla to E36 kupé 320i benzín a nebyl to dobrý kup. To auto mělo tolik chyb, že se ukázalo, že je to jedna velká díra na peníze, tak na štěstí jsem se ho včas zbavil. Tenkrát vím, že byla hrozná spotřeba, jelo to pěkně, ale spotřeba fakt vysoká (kolem 15 litrů) ale jelo to pěkně, samozřejmě možná to bylo tím, že to auto bylo vážně v hrozném stavu. Potřeboval bych poradit jakou variantu (motorizaci) aby to trošku jelo a s rozumnou spotřebou. Teď mam koncern diesel a po chipu jsem byl docela překvapen, že hezké svezení s nízkýma nákladama. Tak co u toho BMW??? Benzín? Diesel? Jaký obsah zvolit? A hlavně četl jsem spousta článků, že u BMW diesel motory nejsou moc dobré? Poradí mi někdo???Hlavně jde také o to, aby to byl typ motoru, který je také spolehlivý a né že sice spotřeba dobrá, ale budu do něho pořád rvát peníze za opravy...
Kdyby byl někdo tak hodný a poradil mi, budu rád...kdyby se někomu chtělo napsat i hlavní věci na které si dát před koupí E46 pozor, budu jenom rád...všem děkuji

Fáboš
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Re: BMW fandové potřebuji poradit s výběrem

Příspěvek od Fáboš »

LH13 píše:Tak konečně nadešel čas, že jsem našetřil nějaké peníze a chci si koupit nový vůz. Hodně se mi líbí BMW E46 v sedanu a i kupé...rozum říká sedan, srdce kupé :) Největší problém je u mě jakou zvolit motorizaci :( já už jedno bmw měl. Byla to E36 kupé 320i benzín a nebyl to dobrý kup. To auto mělo tolik chyb, že se ukázalo, že je to jedna velká díra na peníze, tak na štěstí jsem se ho včas zbavil. Tenkrát vím, že byla hrozná spotřeba, jelo to pěkně, ale spotřeba fakt vysoká (kolem 15 litrů) ale jelo to pěkně, samozřejmě možná to bylo tím, že to auto bylo vážně v hrozném stavu. Potřeboval bych poradit jakou variantu (motorizaci) aby to trošku jelo a s rozumnou spotřebou. Teď mam koncern diesel a po chipu jsem byl docela překvapen, že hezké svezení s nízkýma nákladama. Tak co u toho BMW??? Benzín? Diesel? Jaký obsah zvolit? A hlavně četl jsem spousta článků, že u BMW diesel motory nejsou moc dobré? Poradí mi někdo???Hlavně jde také o to, aby to byl typ motoru, který je také spolehlivý a né že sice spotřeba dobrá, ale budu do něho pořád rvát peníze za opravy...
Kdyby byl někdo tak hodný a poradil mi, budu rád...kdyby se někomu chtělo napsat i hlavní věci na které si dát před koupí E46 pozor, budu jenom rád...všem děkuji

330D, podle toho kolik do toho chceš dát peněz
bez špéry jak kretén a v naftě.....3er

[url]http://www.getphoto.cz

LH13

Příspěvek od LH13 »

Max. 250 000Kč...

BALI

Příspěvek od BALI »

já bych volil 328i 8)
VW Touran '08 DSG
BMW E10 '02
Seat Cordoba SDI
NÁHRADNÍ DÍLY, DIAGNOSTIKA, PNEUSERVIS, AUTOSERVIS. STK, DOVOZ AUT - MOST 777525325

LH13

Příspěvek od LH13 »

2,8 benzín bude asi žrout, ne? Bojím se té spotřeby...

V12
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od V12 »

diesel od BMW vzdycky patril k tem nejlepsim .... to proc se u nas tak serou je podle me hlavne v udrzbe , bohuzel u nas kazdej druhej jen jezdi a zakladni udrzbu nedela a za vcasu to proda a ten kdo si to pak koupi si to muze jit hodit, pac ho cekaji vstriky, cerpadla, turbo....ale to preci podle me neni srani, ale bezna udrzba s kterou musi majitel pocitat...tahle bezna udrzba stoji ovsem nemalej peniz, takze je nutny podle me zvazit jestli se ti to vyplati i s tim do toho jit nebo se ti vyplati benzin, kde je udrzba v porovani s dieselem minimalni.... ale ja bych asi sel do 330i
R6 twin turbo + V10 + V12

BALI

Příspěvek od BALI »

LH13 píše:2,8 benzín bude asi žrout, ne? Bojím se té spotřeby...
záleží co je pro tebe žrout :wink:
VW Touran '08 DSG
BMW E10 '02
Seat Cordoba SDI
NÁHRADNÍ DÍLY, DIAGNOSTIKA, PNEUSERVIS, AUTOSERVIS. STK, DOVOZ AUT - MOST 777525325

coupe328
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od coupe328 »

Ja zase rikam,pokud diesel,tak novy,pokud se jedna o auto s najezdem,tak z jedine benzin.BMW umelo vzdy TOP benzinak,takze za me motor 2.8 ,pokud se postesti tak 3.0. Oba vynikaji pruznosti,kulturou chodu,famoznim zvukem a na svuj objem i spotrebou. Umi i eco jizdu na hranici 8l,prumerne kolem 10l a uz je z toho krasna jizda s usmevem.Za me TOP volba 330i. Pokud koukas na kdejakyusetreny litr,tak si nekupuj bmw. To si ale asi slyset nechtel,vid?
seat ibiza 110ps ---> coupe328i 193ps --> subaru forester 2.5XT 230 ps

LH13

Příspěvek od LH13 »

Chápu, to jsem teď chtěl napsat, že každý máme tu spotřebu danou jinak...Třeba pro mě...
Spotřeba průměr přes 10litrů se mi zdá už dost :(
Takže já nevím, kolik tak průměrně papá ten 2.8 a 3.0 v benzínu???
Právě, že jsem zprvu myslel spíš na dieslový motor, 2.0 nebo hodně zajímavej motůrek pro mě si myslím by mohl být 3litr v naftě...to by mě zajímalo jakou ten má průměrnou spotřebu...

LH13

Příspěvek od LH13 »

coupe328 píše:Ja zase rikam,pokud diesel,tak novy,pokud se jedna o auto s najezdem,tak z jedine benzin.BMW umelo vzdy TOP benzinak,takze za me motor 2.8 ,pokud se postesti tak 3.0. Oba vynikaji pruznosti,kulturou chodu,famoznim zvukem a na svuj objem i spotrebou. Umi i eco jizdu na hranici 8l,prumerne kolem 10l a uz je z toho krasna jizda s usmevem.Za me TOP volba 330i. Pokud koukas na kdejakyusetreny litr,tak si nekupuj bmw. To si ale asi slyset nechtel,vid?
Toho jsem se právě bál, této věci...co si napsal...bojím se, že dobrá spotřeba a BMW nejdou moc dohromady:(

kowmen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kowmen »

tak kdyz uz jste u toho ja taky vaham...mam rad baworaky....ale jsem studen a nevim nejakou e36 ale obsah??? a jake jsou v nich klady a minusy??? diky
Mondeo MK I 1.8 TD....neni to rychlá kára ale mam ji rád

V12
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od V12 »

mno podle me je u BMW hodne dobrej pomer objem/vykon/hmotnost/spotreba takze kec, ze BMW zere je naprostej nesmysl
R6 twin turbo + V10 + V12

LH13

Příspěvek od LH13 »

Má někdo nějaké zkušenosti s těma motorizacema???
Nebo není někde na internetu, tabulka s motorizacema, kde jsou i údaje o průměrných spotřebách jednotlivých motorů???

I když osobní zkušenost, je vždy nejlepší...jezdil tu někdo s tím 3litrem v dieslu???

BALI

Příspěvek od BALI »

na internetu to je...třeba na googlu toho najdeš dost 8) jezdil jsem akorát s 528i a tam jsem se klidnou jízdou dostal podle palubáku na 6,8...s 328 má zkušenosti trhyy
VW Touran '08 DSG
BMW E10 '02
Seat Cordoba SDI

LH13

Příspěvek od LH13 »

Tak to bude asi nejlepší...kdo s jakým motorem má zkušenost ať prosím napíše, zajímá mě jestli je lepší benzín nebo diesel???
Hodně by mě zajímala spotřeba u 2litru a 3litru dieslu???A potom by mě zajímal i benzín v 1.8litru???

LH13

Příspěvek od LH13 »

A na co si dát při výběru E46 pozor???Jaká jsou problematická místa a neduhy???Díky

coupe328
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od coupe328 »

Ja Ti muzu rici za sebe s 328i sem se pohyboval kolem 10l,kdyz se jela dalka tak 9l. Podobne se pohybuje i 3.0 jen s tim,ze jede jeste o neco lepe. Diesel neznam,ale pocitej kolem 7-8l to bude
seat ibiza 110ps ---> coupe328i 193ps --> subaru forester 2.5XT 230 ps

Fáboš
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fáboš »

Ať vyberej jakej kolik benzín, tak se průměrem budeš motat kolem 9ti litrů to je fakt. To, e budeš mít 330i a budeš jezdit za 7 na to zapomeň. Já osobně mám motor co nikdo nechce (100kw naftu) jezdim průměr kolem 6,5 litrů ( novější 110 kw jsou prej ještě níž. Jezdim hlavně Prahu a dálnice. Praha prakticky furt kolona a dálnice v rychlostech 150-180 km/h. Když koupíš 330D tak budeš jezdit s hodně obdobnou spotřebou ale svižějc. Když jedeš hodně klobouka tak jsem se dostal s dojezdem na nádrž lehounce přes tisíc kilometrů.

DOEMIXXX
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DOEMIXXX »

konkretni zkusenosti mam s e46 330i sedan, auto jede paradne, spotreba ve meste cca 12l, mimo mesto pod 10l (kdyz jedes predpis. jizdu)
http://www.facebook.com/djdoemixx

Fáboš
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fáboš »

Jinak doplním, že moje auto má najeto poctivých (opravdu poctivých) 214 tis km.

Jinak se podívej do inzerce Fazole tam prodává moc hezkou e39 za 185 tis. Ačkoli se to nezdá, tak e39 je skoro stejně težká jako e46

T-O-M

Příspěvek od T-O-M »

Jak to tak čtu, tak mi vyvstává jedinná rozumná volba - nech si VW diesel s chipem a na BMW se vykašli. Hezké svezení máš a nízkou spotřebu taky, byl bys hloupej na tom něco měnit :lol:

my s BMW o hezkém svezení víme svoje :rock:

chápu, že chceš auto který má ok motor co žere tolik kolik má žrát, ale kupuješ ojetinu, takže penízky asi spolknou i jiné věci než jenom nádrž...

Jestli benzin nebo diesel musíš vědět sám - pokud denně najezdíš 200km tak by nafta přišla vhod, jestli 15km tak je k ničemu.
To že když budeš benzinu šlapat na krk že se napije ti snad vysvětlovat nemusim.

V ČR je hodně 320d - že je můžeš přehazovat vidlema, a všechny maj najeto jak zájezdovej autobus, teda o no se to týká i těch 330d, což o to, jde spíš o tu údržbu jak řiká V12 Je to risk, já bych do tý nafty nešel a když už tak do 3.0 neb je ten motor svojí kultivovaností a svym projevem mnohem dál než ten 2.0d, ale povedený jsou oba

Jako volbu rozumu bych viděl hezkou 325i (pokud se bojíš 328/330i), ale ono jestli 325 nebo 330 už je vlastně jedno na prachy, na jízdu to ale rozdíl je.

e46 je nejvíce choulostivá na idioty za volantem co to točí za studena, pak ten motor žere olej jak dvoutakt, jinak zadní náprava - uložení diffu je takový choulostivější, od r. 01 nebo 02 už by to mělo být lepší, jo a ramena - ty jsou taky hlinikový a mění se celý.

LH13

Příspěvek od LH13 »

všem děkuji za názory...ještě by mě zajímala jedna věc...myslíte si, že je lepší si BMW raději dovézt nebo hledat tady...
tak rozumím tomu, že je to kus od kusu...ale zda se mi, že všeobecně se třeba němci k autům chovají lépe, taky jsou tam lepší cesty, co myslíte???Zdá se mi, co jsem projížděl inzeráty v ČR, že žádná sláva to není...

drift1

Příspěvek od drift1 »

ahoj....koukal sem tady ze shanis nebo uz si mozna sehnal....ja sem mel driv trojku a to byla 1.8 v benzinu.....pak sem si poridil 5 2.4 td ale s tou mam zly zkusenosti....diesely sou nachylnejsi podle me ty starsi.....ty novejsi uz sou predsi jen lepsi...takze by sem sel do toho 2-2.5 litruv dieselu anebo 1.8-2.0 benzin...podle me jsou takovy kultivovanejsi a se spotrebou k usneseni....ja moc na spotrebu nekoukam..bmw je radost z jizdy a kdyz se chci svest tak to rozhodne neco stoji...ted davam dokopy 7cku e32 ,,,3.5 litrovej sestivalec....nejnizsi spotreba se pohybovala okolo 8 litru..historicky nejnizsi byla pri 230 na dalnici 5.3 litra na sto....tomu nemuzu uverit do dnes..... ale nejvyssi byla v poradnym coudu pri paleni gum to ukazala kolem 18 na sto..ale kdyz to vemu ze na tom aute potrebuje dat elektrika,pc a motor se vsim vsudy dokopy tak to bylo slusny...podle me aj stav auta ovlivnuje spotrebu...tu 5 co sem mel byla po go a jelikoz bydlim 513 km od domova tak na tu jednu cestu tam si vzala z nadrze jen 35 litru nafty.....to same aj spet..ale jak rikam podle me jsou ty starsi nachylnejsi

Venca Brody
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Venca Brody »

koukni sem 8)
http://www.tuningforum.cz/viewtopic.php?f=94&t=53015" onclick="window.open(this.href);return false;
EX citroen saxo 1,4vts,. EX bmw e36 316i,. EX BMW e36 328 iT,. EX Golf III 1,8i, OOOO A4b5 avant 1,9TDI, BMW e36 316i compakt
A teď jedna merdka OOOO A6C5 avant 2,8i quattro

Odpovědět

Zpět na „BMW Cars“