Všivý barvy photoshop/acdsee

Vše co se točí kolem počítačů, her, mobilů a elektroniky

Moderátor: Rudi

Odpovědět
Jardafox
Moderátor

Všivý barvy photoshop/acdsee

Příspěvek od Jardafox »

Neska sem si všiml - vyfotil jsem fotku do RAWu (olympus ORF) ve fotomatixu sem ju pošolichal, uložil a zjistil, že jinak vypadá, když ju otevřu ve photoshopu cs3 a jinak když v acdsee...
V acdsee vypadá prašivě - barvy jsou míň sytější, ve photoshopu a photomatixu vypadá tak, jak jsem chtěl aby vypadala, nevíte, čím to je? Jestli ten photoshop to dokáže nějak líp zobrazit, nebo co? nebo dá se to někde v acdsee nastavit? přece jen acdsee je na prohlížení fotek lepší, ale chci aby to zobrazoval tak, jak má
Snad ten rozdíl z obrázku rozeznáte, horní fotošop, spodní acdsee
Předem dík za jakoukoliv radu

Obrázek
Fiat Panda 1.2 >> AR 155 2.0 TS >> BMW E30 318i >> AR Giulietta 2.0 TD >> Ford Sierra 2.0i DOHC >> Saab 9000 CSE 2.0t >> AR 164 2.5 TD >> Ford Sierra 2.0i >> Lancia Lybra 2.4jtd

Ondras
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Re: Všivý barvy photoshop/acdsee

Příspěvek od Ondras »

V PS máš zapnutý nějaký jiný barevný profil než systémový pro náhled na monitoru. ACDSee to pere na obrazovku podle barevného profilu Windowsů.
|\/| /\ '|' | '/. ~ < | \/ | < ~ \/ | |< <> |\|

Jardafox
Moderátor

Příspěvek od Jardafox »

no to mě napadlo, ale jak to vyřešit?
páč když je to normál fotka vyfocená do jpegu tak vypadá v obou programech stejně, dělá to jen u tady těch v rawu, přitom už sou ale převedený do jpegu...
jináč v tom ps když je to otevřený, tak se za názvem zobrazí hvězdička *
v tom acdsee už sem včera hledal nějaký přepnutí profilů, ale nic sem nenašel...:(
Fiat Panda 1.2 >> AR 155 2.0 TS >> BMW E30 318i >> AR Giulietta 2.0 TD >> Ford Sierra 2.0i DOHC >> Saab 9000 CSE 2.0t >> AR 164 2.5 TD >> Ford Sierra 2.0i >> Lancia Lybra 2.4jtd

Jardafox
Moderátor

Příspěvek od Jardafox »

takže vyřešeno, stáhl jsem si acdsee 2.5 pro ve kterým jde nastavit color management, hodil jsem tam AdobeRGB a je to jak má bejt...
jináč nejdřív jsem samozřejmně zkoušel nastavovat to primárně ve windous, leč bez úspěchu....
můžete to locknout nebo smazat:)

xenon04
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od xenon04 »

Jardafox píše: páč když je to normál fotka vyfocená do jpegu tak vypadá v obou programech stejně, dělá to jen u tady těch v rawu, přitom už sou ale převedený do jpegu...
na foťáku máš nastavený AdobeRGB?
některý programy/tiskárny nedokážou zobrazit/tisknout takovou barevnou škálu, takže přijdeš o určitý odstíny zelený-modrý a pak to vypadá "vybledleji/vyšusovaněji" než když na to koukáš v ps, kterej AdobeRGB umí
http://fotoroman.cz/glossary2/3_adobergb.htm" onclick="window.open(this.href);return false;
HONDA Civic Sedan - 1.5 VTEC TURBO MT

Odpovědět

Zpět na „IT sekce“