Včera se mi naskytla příležitost si na dnešní dopoledne zapůjčit novou Imprezu WRX. Jelikož jsem veliký fanda SUBARU a prakticky nikdy jsem tomhle autě nejel, nemohl jsem odmítnout tuto nabídku. Za 4 hodiny jsem najezdi zhruba 160 km s průměrnou spotřebou 21l/100km.
To, že nebudu moci dospat bylo jasné hned, když se včera zaparkovala u mě před domem. Ráno jsem měl smíšené pocity. Moc jsem se těšil a zároveň docela bál, protože sednout si z 110 koňové Corsy do 230 koňové 4x4 bude nejspíše změna. Musím uznat že z počátku se mi nová Impreza nelíbila. Pak, když jsem ji viděl v Tescu na živo, určité antipatie opadly a dneškem jsou ty tam.
Interiér je velmi pohledný. Zase se musím vrátit k tomu, že jsem si přesedl z Oplu

Po otočení klíčku se mi moc líbilo protočení ručiček ukazatelů (jak dětinské že jo). Sedadla sednou neskutečně a vše podtrhuje sportovní charakter auta.
Co mě překvapilo ? Nevím jak moc je to běžné u těchto aut, ale při prudkém brždění z cca 160 km/h se roztřese volant a jde cítit zvlnění kotoučů ( nejsou vrtané ). Dále jsem byl překvapen tím, že se auto docela dost naklání, na což jsem teda hleděl. STi je nejspíše jinak naladěno. No a ještě mě ručilo klepání přepážky kvůli odpočtu daně (dnes jde odepsat asi cokoli).
Sumasumárum, pro mě zážitek neskutečný. Dal bych si říct. Opravdu se mi spnil sen.