Jak odstranit vrzání od zadní nápravy po přidání podložek?

Máš nebo jsi měl problém s autem? Zde ti ho pomůžeme vyřešit :)

Moderátor: Idaho

Odpovědět
Yurii

Jak odstranit vrzání od zadní nápravy po přidání podložek?

Příspěvek od Yurii »

Potřeboval bych technickou radu... nedávno jsem si dával 2,5 cm podložky na zadní nápravu částečně kvůli zlepšení stability a hlavně kvůli vzhledu auta protože moje auto jinak vypadá jako tramvaj...
Všechno bylo vpohodě, ale pak jsem jednou projel po polní cestě s hromadou výmolů a od zadní nápravy se začalo při přejetí sebemenší nerovnosti ozývat vrzání, už jsem ze zoufalství promazal snad úplně všecno, dosedy pružin, ložisko v nápravě jsem se taky snažil máznout, silentbloky tlumičů, nic nepomáhá... dokonce ani když ty podložky zase sundám.
naprava.jpg
naprava.jpg (15.45 KiB) Zobrazeno 885 x
Dneska jsem se koukal na schéma nápravy co jsme přiložil jako obrázek a napadlo mne, jestli to třeba nebude stabilzátor (ten jsem zatím nemazal protože je z obyč heveru špatně přístupný (neviděl jsem ho). Myslíte si že by on mohl být kamenem úrazu? 8)
Pětka f kombajnu

bóďa
Kontaktovat uživatele:

Re: Jak odstranit vrzání od zadní nápravy po přidání podložek?

Příspěvek od bóďa »

možná jestli se ti stabílizátor urval z tý gumy, z toho uchycení, tak to může vrzat v tom. jakoby že se to nehejbe s tou gumou, ale v te gumě a tak to vrže..
3x Renault Safrane Hartge Biturbo

Rolljoin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rolljoin »

hehe mám uplně stejný problém, promazal jsem už uplně všechno co se vzadu hýbe a pomůže to tak na den, někdy týden a pak je to zpátky. Ale dělá to věčinou jen když je venku pořádné vedro. Zatim jsem nato nepřišel ale zkouším pořád. Teďka budu postupně promazávat po jednom ať zjistím kde to přesně je a pak ten díl zkusim vyměnit. Doufám že kvuli tomu nebudu muset měnit celé rameno.

Jinak to řeším tak že si dám nahlas rádio :lol:
EX: Audi A4 Avant 1,9TDi quattro
NOW: TDpoVWa GIII

Yurii

Příspěvek od Yurii »

No já si audioinstalaci zatím nedodělal :( takže rádio ne-ee, ještě jsem nezkusil ten stabilizátor... počkám s tím za kamarádem mechošem, co mi na to řekne až to zvedneme na zvedáku... včera sem ten stabilizátor zkusil promazat ale zdá se že nic :( :(
Pětka f kombajnu

Odpovědět

Zpět na „Poruchy, závady, rady, tipy“