Dnes jsem byl na představení nových vozů - 5GT a X1 v Invelt Praha ve Stodůlkách. Problémy společenské smetánky a nabídkou cateringu vás zatěžovat nebudu. Těšil jsem se na ta auta až je uvidim na živo. X1 je na fotkách taková všeljaká a taková všeljaká je i ve skutečnosti. Myslím, že rozměry i praktičností to bude hit u dobře provdaných maminek

Aspoň do doby než přijde nová X3. Na 5GT jsem se snažil si udělat názor celý večer a nepovedlo se. Auto je robusní, velký, trochu vyšší, ale kulatá střecha ala X6 výšku maskuje, bezrámové 4 dveře a pak záď s těmi ultra praktickými kufrovými dveřmi, které jsou podle mého zbytečné, protože "malé" otevření neni zrovna praktické, ke spřístupnění kufru potřebujete vrata otevřít naplno. Interiér 5GT je povedený, je vidět posun, vlastně je na úrovni nové 7er. Svítící nápisy BMW v prahových lištách

Ve čtyřmístném provedení kdy mají i cestující vzadu možnost nastavení sedadel to bude velkej luxus. Nicméně pořád nerozumím o co se BMW tímto modelem snaží, jaký okruh zákazníků si toto auto hodlá získat??? Limuzína to neni, kombi to neni, módní SUV to neni, sportovní :o to ani náhodou. Tohle auto si asi koupí ten, komu se bude prostě a jednoduše líbit.