Zvláštní samolepka na skle

Plasty, spoilery, čirá optika, neony, zadní lapmy, křídla a tak dále, to najdete v této kategorii.

Moderátoři: Fáboš, Jardafox

Odpovědět
classictune22

Zvláštní samolepka na skle

Příspěvek od classictune22 »

Zdravim,koukal sem na internetu na video cordoby a viděl sem,že na skle u zadního sloupku toho auta byla samolepka,nejdřív sem si myslel,že je to vygravírovaný,ale pak sem si všim,že je to na folii,jako samolepka,nevíte prosim vás někdo,kde by se to dalo sehnat?

Přikládám adresu toho videa: http://www.youtube.com/watch?v=-Q_OxKJh_l8

Na 1:54 začína ta část, kde je přesně to,co hledám.

Pokud sem ten odkaz špatně přidal,nebo pokud se to neslučuje s pravidly fora,tak mi dejte vědět a já s tim něco udělám.Dík za pochopení a za případný rady :D 8)

Simmy

Re: Zvláštní samolepka na skle

Příspěvek od Simmy »

podle mě to bude na principu jistého způsobu ochrany auta, kdy ti daná firma zašle šablonu tvého čísla VIN na takovéto fólii, k tomu lahvičku s nějakou kyselinou a ty si podle těch šablon vyleptáš do skel to VINko, tady to bude asi tak, že si necháš vyřezat do folie požadovaný tvar a vyleptáš to do skla :) tak si myslím já, že je tohle uděláno :)

BIGPAPA
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od BIGPAPA »

je to tak, kys. fluorovodíková HF -
Kyselina fluorovodíková je obvykle komerčně dodávaná ve dvou koncentracích, a to buď 40 %, nebo 70 %. Uchovává se v gutaperčových, polyvinylchloridových nebo polyethylenových nádobách. Používá se na leptání skla, protože reaguje s oxidem křemičitým podle rovnice.

SiO2 (s) + 6 HF (aq) → H2[SiF6] (aq) + 2 H2O (l)

za vzniku kyseliny hexafluorokřemičité.
Svět by byl o mnoho bezpečnejší, když by každý před vstupem do letadla musel sníst kousek slaniny....

classictune22

Díky chlapy za objasnění,ale nevíte, kde se dá aspoň sehnat nějaká ta šablona.A víte něco o postupu,aby mi to pak nevyleptalo díru do skla a vypadalo to pěkně? :D

BIGPAPA
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od BIGPAPA »

šablonu si necháš vyříznout v reklamce a spíš použít tu 40% kys
Svět by byl o mnoho bezpečnejší, když by každý před vstupem do letadla musel sníst kousek slaniny....

MITA
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MITA »

Jedno jednodužší řešení je že si to necháte vyříznout z mléčné fólie ( používá se k zneprůhlednění skel do koupelen a podobně )a nalepíte to na sklo. Když na to potom budete svítit zevnitř auta tak to udělá efekt stejný jako na videu protože fólie je matová a přitom průhledná. Fólie se dá koupit tam kde se prodávají tapety. Mají ji i v každým velkým marketu.
Škoda Fabia 1,9 TDI 101 Kw
Škoda Felicia 1,3 MPi 50 Kw

classictune22

Díky za rady,hodně se mi líbí to s tou folií z marketu,přesně nějak tak sem si to představoval,léptání skla sem se bál,tak aspoň vim,co budu vymejšlet přes zimu a na jaře to dám na auto :D 8)

Tommís83

Příspěvek od Tommís83 »

Já jsem si něco podobnýho vytvořil na bočních oknech, ale vybrousil jsem to stopkovou bruskou , sice to je nevratnej zásah, ale aspoň se to nesloupne :D
Takle to vyzeráá: http://tommis83.rajce.idnes.cz/Citroen_ ... 09_099.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;

rubelli
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rubelli »

Dělám v reklamce a tuhle folii jsem viděl vystavenou u dodavatele. Má přímo vypadat jako vypískovaný motiv...

Více méně jednoduchá věc. Jen jsem se neptal na cenu..

classictune22

->Tommís83:Tak to je bomba,celá tvoje xsara,fakt 8) . Tak nějak sem si to na okně taky představoval,ale pak sem viděl to video a teď shánim jenom tu folii,trošku mě děsí to,že je to nevratný,ale u tebe to vypadá fakt super.

->rubelli:Nemohl by ses mi nějak zeptat,měl bych o to vážnej zájem,sice ne zrovna o tenhle motiv,spíš bych chtěl kobru,ale zajímalo by mě,kde se to dá sehnat,jak se to jmenuje a popřípadě za kolik se to dá sehnat?Dík moc :D 8)

MITA
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MITA »

Tak tu mléčnou fólii prodávají také ve sklenářství. Aspoň teda v Olomouci. Dokonce je tam i nalepujou.
Škoda Fabia 1,9 TDI 101 Kw
Škoda Felicia 1,3 MPi 50 Kw

Dweeb

Příspěvek od Dweeb »

Ta fólie, ze které je šablona na leptání se dá někde koupit? Chtěl bych si udělat šablonu sám, ale nerad bych, aby mi ta kyselina nějakou normální fólii sežrala...

BIGPAPA
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od BIGPAPA »

právě, že HF je jediná kyselina prodávající se v plastových nádobách protože leptá sklo, tak sehnat folii ze stejnýho materialu jako ty nadoby a bude to OK

reproboy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od reproboy »

je to klasicka piskovana folie. Mam ji hodne, pokud by z ni nekdo neco chtel, at napise na reproboy@seznam.cz popř. SZ

Odpovědět

Zpět na „Exteriér - styling a elektronika“