Ovladace monitoru LG
Moderátor: Rudi
Ovladace monitoru LG
Ahoj, vymenil jsem soucasny monitor za 19" ku LG 194WT, zapojenou do DVI (karta Radeon 9600 SE RV350 128MB), Everest mi ho ale detekuje pouze jako zarizeni Plug&Play, bezi pravdepodobne v analog modu. CD s ovladacema se za ty dva roky nekam zasantrocilo. Podarilo se mi z netu stahnout "ovladace", ale jsou to jen 3 soubory inc, icm a cat a mam Windows XP Pro. Vedel by nekdo, jak ty ovladace zprovoznit? Dekuji velice prevelice.
-
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Re: Ovladace monitor LG
Nic jako ovladače monitoru v 99% nepotřebuješ. Jestli ho máš připojen DVI kabelem, tak jede digitálně. DVI konektor na GK má i analogové výstupy (aby přes redukci nakrmila analogový monitor), ale DVI konektor v monitoru je opět na 99% toliko digitální vstup. V Catalyst Control Centru si můžeš ověřit jak tvůj panel "vidí" GK. Ve stromu vlevo by jsi měl vidět položku "Digital Panel DVI" nebo něco podobného...
|\/| /\ '|' | '/. ~ < | \/ | < ~ \/ | |< <> |\|
Re: Ovladace monitoru LG
Catalyst monitor bezpecne rozeznal, tam se zda byti vse OK vcetne DVI panelu. Posilam screen z Everestu. Jen mi jde proste o to, zda jsem vsechno udelal spravne a aby monitor bezel na svych optimalnich parametrech - nebo abych nebyl osizen. Vim, ze to neni nic moc, ale pro sve ucely pouzivam predevsim ntb, stolni PC je pro me bokovka.
- Přílohy
-
- everest.JPG (55.26 KiB) Zobrazeno 683 x
-
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Pakliže vidíš obraz, máš nastaveno nativní rozlišení panelu a ten je připojen DVI kabelem, udělal jsi na straně PC maximum. Na displayi si nastav požadovaný jas a kontrast a máš hotovo. Nepředpokládám, že si budeš chtít hrát s nastavením barevných profilů, kalibrací apod. "Ovladač" monitoru by ve tvém případě jen změnil jméno zobrazovače v CCC a Everestu.
|\/| /\ '|' | '/. ~ < | \/ | < ~ \/ | |< <> |\|
Rozliseni je na max, tedy 1440x900, 32bit, 60Hz, brightness a contrast jsem se pokousel nastavit, ale zatim me z toho boli oci, musim to vyladit...ostrost jsem dal na max. Kazdopadne s timhle uz mi asi neporadis, kazdy obraz vnimame jinak. Opet Ti dekuji za uspesne vyreseni meho problemu....