Ovladace monitoru LG

Vše co se točí kolem počítačů, her, mobilů a elektroniky

Moderátor: Rudi

Odpovědět
SubTera

Ovladace monitoru LG

Příspěvek od SubTera »

Ahoj, vymenil jsem soucasny monitor za 19" ku LG 194WT, zapojenou do DVI (karta Radeon 9600 SE RV350 128MB), Everest mi ho ale detekuje pouze jako zarizeni Plug&Play, bezi pravdepodobne v analog modu. CD s ovladacema se za ty dva roky nekam zasantrocilo. Podarilo se mi z netu stahnout "ovladace", ale jsou to jen 3 soubory inc, icm a cat a mam Windows XP Pro. Vedel by nekdo, jak ty ovladace zprovoznit? Dekuji velice prevelice.

Ondras
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Re: Ovladace monitor LG

Příspěvek od Ondras »

Nic jako ovladače monitoru v 99% nepotřebuješ. Jestli ho máš připojen DVI kabelem, tak jede digitálně. DVI konektor na GK má i analogové výstupy (aby přes redukci nakrmila analogový monitor), ale DVI konektor v monitoru je opět na 99% toliko digitální vstup. V Catalyst Control Centru si můžeš ověřit jak tvůj panel "vidí" GK. Ve stromu vlevo by jsi měl vidět položku "Digital Panel DVI" nebo něco podobného...
|\/| /\ '|' | '/. ~ < | \/ | < ~ \/ | |< <> |\|

SubTera

Re: Ovladace monitoru LG

Příspěvek od SubTera »

Catalyst monitor bezpecne rozeznal, tam se zda byti vse OK vcetne DVI panelu. Posilam screen z Everestu. Jen mi jde proste o to, zda jsem vsechno udelal spravne a aby monitor bezel na svych optimalnich parametrech - nebo abych nebyl osizen. Vim, ze to neni nic moc, ale pro sve ucely pouzivam predevsim ntb, stolni PC je pro me bokovka.
Přílohy
everest.JPG
everest.JPG (55.26 KiB) Zobrazeno 683 x

Ondras
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ondras »

Pakliže vidíš obraz, máš nastaveno nativní rozlišení panelu a ten je připojen DVI kabelem, udělal jsi na straně PC maximum. Na displayi si nastav požadovaný jas a kontrast a máš hotovo. Nepředpokládám, že si budeš chtít hrát s nastavením barevných profilů, kalibrací apod. "Ovladač" monitoru by ve tvém případě jen změnil jméno zobrazovače v CCC a Everestu.

SubTera

Příspěvek od SubTera »

Rozliseni je na max, tedy 1440x900, 32bit, 60Hz, brightness a contrast jsem se pokousel nastavit, ale zatim me z toho boli oci, musim to vyladit...ostrost jsem dal na max. Kazdopadne s timhle uz mi asi neporadis, kazdy obraz vnimame jinak. Opet Ti dekuji za uspesne vyreseni meho problemu.... :pifko:

Ondras
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ondras »

nnz :wink:

Odpovědět

Zpět na „IT sekce“