Graf z Brzdy.Ještě se bude řešit pokles výkonu v určitém spektru otáček

ještě musím vymyslet jak sem dám ty fotky,nějak mi to nejde....
Moderátoři: Fáboš, Bohuš, Kane13, Ritchma, Libor12, Tom_
To je blbost. Taky mám přístup na brzdu, takže ztrátový výkon vždy měříme a pod 10% nikdy nejde (spíš o dost víc).kentoya píše:no vypadá to pěkně, ale ty ztráty se mi zdají velký, to máš na předokolce 20% jak vyšitejch, vem si že na dvoukile (zadokolka), jsme na špičkovém dynu naměřili ztráty menší jak 5% a při výkonu cca 260 ps na kolech, jsem na motoru neměl ani 280 ps
Neříkám že to tak je zrovna u tebe (možná ta brzda na který si byl ani z ČR není nevím), ale co já znám brzdy v ČR tak dobré jsou, ale lidi co s nimi pracují na nich neumí. Já věřím z komerčních brzd v ČR pouze jedné. U všech ostatních na kterých jsem byl, nebo někdo známý, vycházely nesmyslný hodnoty. Tudíž brzdy možná měří dobře, ale díky tomu že s nimi obsluha neumí tak z nich lezou kraviny.kentoya píše:to není blbost, je to změřeno na dynu na které jezdí i němci a porovnávali ho ze svým, a je přesné, ale nebudu tady obhajovat dyno a svoje výsledky, jen píšu že 20% je hodně a poslední hodnota, které jsem ochoten věřit je cca 12%, při všem možném i nemožném
třeba se vyjádří někdo další, mě je to šumák
to je pravdivé tvrzení, ale 20% je prostě moc i u zadokolkyladis.biker píše:Při měření na válcové brzdě jsou ztráty jsou ovlivněny také valivým odporem pneumatik, který je závislý na síle působící na kolo ( váha a přitažení kurt ), druhu a rozměru pneu a také na jejím tlaku.
Tak ti nevim. Ted jsem byl na brzde a ztraty se pohybujou kolem 20%. Take prevodovka hodne ubira z vykonu.kentoya píše:to je pravdivé tvrzení, ale 20% je prostě moc i u zadokolkyladis.biker píše:Při měření na válcové brzdě jsou ztráty jsou ovlivněny také valivým odporem pneumatik, který je závislý na síle působící na kolo ( váha a přitažení kurt ), druhu a rozměru pneu a také na jejím tlaku.
ad blázen mysli si co chceš spoj se s radkem (vmile) jestli mi nevěříš, to dyno je přesné a je rozhodně přesnější jako brzdy, ale opravdu se nechci hádat, jen tvrdím že 20% je moc a u předokolky obzvlášt, např oktávky mají na tom dynu ztráty okolo 3-4%
hele pár aut jsem postavil, odladil a odbrzdil. Pokazdy na jiny brzdě a pokazdy s podobnou ztratou. POkud FWD nebo RWD meris na AWD brzde, muzes mit ztraty az 40%, coz je logicky, kdyz tocis jeste dva valce navic a dve kola navic.kentoya píše:to je právě o tom, že ti co to měří tak neví o čem je řeč a chtějí zákazníkovi dopřát pocit jak mají silné auto, tak ti navykládají i 40% aby jsi měl pocit že ty koně tam samy rostou od hříbat
já měl 5% díky tomu že jsem neměl přikurtnované auto, ty kurtny dělají další 3 až 7%, takže proto píšu že jsem ochoten uvěřit max 12% ztrát víc ani prd, ostatní je nesmysl
převodový poměr se ztrátama nesouvisí, to ti někdo něco nakukal
jinak je pěkné že když jsem měl na kolech cca 260hp (tuším 264) tak při ztrátách 20% bych měl na motoru výkon 310 ps, na tom není nic zvláštního, pouze to, že moje vstřiky byly 370ky, tudíž, podle toho co vím tak při AFR 12,5 je strop při těchto vstřicích max 305hp při ochlazování směsi vodou - které tam nemám, ale já měl poměr směsi neboli AFR 10,8 což odpovídá výkonu na motoru pokud by byl max tak cca 280hp, pokud k těm 264hp přidáme ztrátu 5% tak se do těch 280hp tak tak vlezeme
ale pokud tomu rozumíte víc, nechám se poučit, už nepotřebuji a v podstatě ani nemám co k tomu napsat a opravdu většina brzd se naučila počítat se ztrátama 20% jen proto, že to tak počítají všichni okolo
Me slo spis o to ,ze jsem chtel vyvratit presvedceni,ze se v prevodovce vykon neztraci.JonnY píše:Alfoun : ale ved v tom tvojom odkaze pisu, ze priemerne rwd auto ma straty 17%
to jest motor vpredu, zadny nahon.
4x4 .. 22-25%
corrado je vsetko vpredu, nie ? neni potom 20% moc ? nebolo by presnejsie skorej tak cca 12-14% ?
To jo,ale snad kazdymu je jasny ze naky upravy ti par koniku prida ne?JonnY píše:tak ze sa ti tam od roku 95? zopar koni stratilo, to nieje nic divne.
nie?