Transmitter?

Vše o muzice v autě - rady, postupy jak na to, možnost přidávat i fotky instalací.

Moderátoři: Bohuš, Kane13, Dacan

Odpovědět
bóďa
Kontaktovat uživatele:

Transmitter?

Příspěvek od bóďa »

Chci se zeptat, údajně existuje cosi, co se dá před anténu a funguje to jako transmitter, ze do toho muzu pripojit vlastne vsechno, co ma vystup pro sluchatka. Nemyslim tim takovy ten fm transmitter do zapalovace, chci neco v co nejlepsi kvalite zvuku.
3x Renault Safrane Hartge Biturbo

Chosse
Kontaktovat uživatele:

Re: Transmitter?

Příspěvek od Chosse »

Z AUXu nikdy nebude takovej zvuk jak když tam hodíš rádio s USB a flaschku... Poslechni si to u u někoho a ohodnotíš sám, a ten transmiter mam i v mobilu a nešel bych do toho, kvalita zvuku mizerná...
Není třeba...

bóďa
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bóďa »

no jiný rádio rozhodně ne. jsou dvě varianty, buď na CD nebo vstup s jackem no a já bych rád to na CD a jeste dodelal ten jack... je nějaká možnost?

Tom_
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tom_ »

ja mam transmitter v aute,pichnes to do do zapalovaci diry na cigara,piches na to flashku nebo mp3 player,naladis si na ktere stanici chces aby ti to hralo a jedes,ja sem spokojeny,za 200-300kč pomerne hodne muziky za malo penez
mam od sencoru a pohoda
tady tenhle
http://www.alza.cz/sencor-swm-100-trans ... 106711.htm" onclick="window.open(this.href);return false;
Audi Coupe Quattro

m.artty
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od m.artty »

Mám vyzkoušený jak transmitter tak připojení přes AUX a ani jedno mě nenadchlo.... prostě není nad klasické CD 8) nebo CD s MP3 v nějaké slušnější kvalitě.
Současnost: Kadett E 2,0 GSi cabrio & Calibra 2,5 V6 & Omega B 2,5 TD
Minulost: Astra F 1,7 TD, Astra F 1,4 16V sedan, Kadett E 1,6 cabrio, Kadett E 1,6i cabrio, Golf II 1,6D, a pár Kadet na díly

Chosse
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Chosse »

bóďa píše:no jiný rádio rozhodně ne. jsou dvě varianty, buď na CD nebo vstup s jackem no a já bych rád to na CD a jeste dodelal ten jack... je nějaká možnost?
To máš nějaký rádio origo do Safrane ?
Není třeba...

bóďa
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bóďa »

ten FM transmitter nechci za 1) kvůli kvalitě, že je to pak vlastně v kvalitě rádia a za 2) kvůli tomu, že tam nechci žádný vyfikundace typu otevřenej svítící popelník a z něj trčící cosi v kosmickém designu a z toho trčící flashka :D

Chosse: jj, právě nezkousnu jiný než to origo 2din rádio :D. prostě chci to mít v té samé barvě jako zbytek palubky... navíc si myslim, že je dost kvalitní. a jsou dvě verze toho rádia, buď to má CD (ale obyč, bez MP3) nebo jakoby záslepku a jacka, do kterýho se strká kabel a hraje se přes něj z čehokoli... tak jako kdybych měl ten s jackem tak si udělám vývod zezadu a udělám si někde hezky zásuvku (aby to nebylo na tom celnim panelu), ale já chci to s CD a ještě tu zásuvku no a nevim, jak to udělat.. jestli se musim hrabat do rádia (resp. někdo, kdo tomu rozumí) nebo mi k tomu stačí nějaká chytrá věcička.

Chosse
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Chosse »

No myslím že chytrá krabička asi nebude - aby to za něco stálo... Spíš zkus někoho kdo se v tom hrabe jestli by byl schopnej ti tam napojit USB vstup a nebo to rádio překopat na mp3 - ovšem co to obnáší a jestli do toho někdo půjde, nevím...
Není třeba...

All
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od All »

Tady se píše o kvalitě a jedním dechem o OEM systému v Safranu. Ty dva pojmy přece nejdou dohromady. Nějakým FM transmiterem kvalitu, která tam není nijak podstatně nezhoršíš. Budeš to mít jako příjem jakéhokoliv jiného rádia. Navíc si myslím, že jakékoliv hrabání se v rámci přestavby původního rádia přinese víc škody než užitku. Nevím o ničem co by vzhledem k požadavkům tazatele splnilo účel a vestavělo se to před anténu.

Chosse
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Chosse »

Dovolím si oponovat ohledně zhoršení kvality signálu,transmitter co mám v telefonu tak hraje bez basů a zkresleně a ten co jsem slyšel u kamoše tak taky.Možná tedy zkusit nějakej co bude stát ranec, ale třeba to bude jak píše Ivan jako příjem jakékoliv jiné rozhlasové stanice...
Není třeba...

bóďa
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bóďa »

All píše:Tady se píše o kvalitě a jedním dechem o OEM systému v Safranu. Ty dva pojmy přece nejdou dohromady. Nějakým FM transmiterem kvalitu, která tam není nijak podstatně nezhoršíš. Budeš to mít jako příjem jakéhokoliv jiného rádia. Navíc si myslím, že jakékoliv hrabání se v rámci přestavby původního rádia přinese víc škody než užitku. Nevím o ničem co by vzhledem k požadavkům tazatele splnilo účel a vestavělo se to před anténu.
Teď nevím, co tím chtěl básník řící :D
samozřejmě, mluvil jsem o kvalitě při pouštění z CD.
samozřejmě to nemusí být před anténou, prostě ať je to cokoli, pomocí čeho tam potom připojim nějaký mp3 přehrávač apod. ve stejné nebo jen o trochu horší kvalitě, než při tom CD.
určitě dnes existuje spoustu kvalitnějších rádií, ale jak jsem psal, nechci tam jiné už z toho důvodu, že jsem neviděl ještě ani jedno, co by tam designově asoň trochu sedlo. možná jsem za trubku, ale ten design je pro mě fakt důležitý :)

All
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od All »

Básník chtěl říct jen to, že chtít od OEM rádia vyšší kvalitu než, které je schopno není dost dobře možné a taky to, že pokud jsi zvyklý na kvalitu příjmu tohoto rádia a vyhovuje ti neměl by být ani problém s FM modulátorem. Je také třeba si uvědomit, že těžko lze srovnávat zvuk z CD s rozhlasovým vysíláním, které je převážně z nějakého HD v MP3 s čert ví jakou kvalitou. Pitvání si ale nechám na jindy. Dostal se mi do ruky tenhleten krám:
http://www.planeo.cz/audio-video-foto/c ... ?ItemIdx=1" onclick="window.open(this.href);return false;
tak až ho testnu napíšu co si o něm myslím ... bude-li zájem. Předběžná zkouška ve Fabii s "pouhým" OEM CD rádiem bez MP3 ale ukazuje, že by to nemuselo být o nic horší než poslech rozhlasového vysílání z OEM rádia. Koneckonců Chosse to má vcelku blízko tak může na testík přijet. Osobně si myslím, že pokud auto nemá MP3 a nemá možnost ovládat changer je transmitter sice obezličkou nijak špičkovou ale přece jen jakýms takýms řešením zvlášť na delší cesty nebo pro případy, že se člověk k některým nahrávkám jinak než v MP3 nedostane. Chosse mně zná a ví, že pokud jde o kvalitní poslech není nad CD a dobře postavený systém, kterému se OEM ozvučení v podobné ceně nikdy ani nepřiblíží. Důkazem budiž Superb a ta jejich dvoudinová navigační sračka za tunu papouchů.

Chosse
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Chosse »

No budu teď dávat do kupy to auto a pak audio tak jak to bude tak se stavím a pustíš mi to,je to Sencor - nevím co to má ten kámoš ale na tomhle asi bude mít význam ten eqvalizer podle toho co jsem slyšel u něj :wink:
Není třeba...

bóďa
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bóďa »

All píše:Básník chtěl říct jen to, že chtít od OEM rádia vyšší kvalitu než, které je schopno není dost dobře možné a taky to, že pokud jsi zvyklý na kvalitu příjmu tohoto rádia a vyhovuje ti neměl by být ani problém s FM modulátorem. Je také třeba si uvědomit, že těžko lze srovnávat zvuk z CD s rozhlasovým vysíláním, které je převážně z nějakého HD v MP3 s čert ví jakou kvalitou. Pitvání si ale nechám na jindy.
No teda nevím, kde jsem psal, že od toho chci vyšší kvalitu než od přehrávání CD.. :?
asi jsi mě nepochopil, tak to napíšu ještě jednou, nechci FM transmitter z důvodu trčícího nesmyslu z popelníku a také z toho důvodu, že potom je to v kvalitě jak ty říkáš, rozhlasového vysílání a to já nechci. chci, aby to nebylo v co nejvyšší kvalitě, tedy CD.
nevím, jestli jsi nějak naražel na ten origo systém, ale věř mi, že je hodně kvalitní :wink:
díky 8)

tom96
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tom96 »

boda: ty spíš pořád nechceš pochopit i když ti to tady napsal už několikrát, že to prostě nejde :lol: doufám že takhle řečeno už je to jasné :-) chceš stejnou kvalitu kup si cd changer s tím co požaduješ moc jiných řešení není

bóďa
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bóďa »

changer se k tomu radiu neda pripojit :lol:

Filoid

!!!

Příspěvek od Filoid »

Nepruď tady Bóďo a kup si nějakou alpinku :-) já už jednu objednal, až přijede, ukážu... :)

bóďa
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bóďa »

alpiňáský můžu mít i origoš ze safrane, sice je s changerem, ale už je trapný jednoDINový s divnym ovládáním atd.

neorigoš rádio prostě nehrozí, leda nějaký, co má jenom display (bez čudlů) :lol:. ale to už jsme někde jinde (když nemyslím shity z aukra za 3000)..

Conscious

Příspěvek od Conscious »

Transmiter mám už asi půl roku a naprostá spokojenost. Umí i videa v mp4 atd. umí fotky... interní paměť 1GB plus karty,mám tam 8GB microSDHC v redukci. Zvuk je špičkovej,ale co mám teď e32 tak při přidání plynu slyším v reprákách slabý ruchy podle otáček motoru. Ale to je asi rádiem,ne transmiterem. Já jsem teda spokojenej. 8)
BMW E21 318i M10B18 77KW '81, E36 Compact 316i M43B16 75KW '94, E65 735i N62B36A 200KW '01

m.artty
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od m.artty »

Zrovna včera jsem měl v ruce transmitter od značky Belkin a bylo to trochu něco jiného než ten neznačkový co jsem zkoušel kdysi předtím. Stejně, to ale nebylo dle mého názoru úplně to, co bych očekával. CD je prostě CD :)
Současnost: Kadett E 2,0 GSi cabrio & Calibra 2,5 V6 & Omega B 2,5 TD
Minulost: Astra F 1,7 TD, Astra F 1,4 16V sedan, Kadett E 1,6 cabrio, Kadett E 1,6i cabrio, Golf II 1,6D, a pár Kadet na díly

Odpovědět

Zpět na „Autohifi“