Načipovaný MOTOR 1.8T
Moderátoři: Fáboš, Bohuš, Kane13, Ritchma, Libor12, Tom_
Načipovaný MOTOR 1.8T
ČAu všem mám CUPRU 1.8T 154kW a čipem od MTM na 184kW na brzdě mi nameřil 157kW a krouták 385Nm. A udajně je to tím že vě vyšších otáčkách motor dostává málo paliva. Zaslechl jsem že to může být i nejakým čidlem motoru. Co na to říkáte? díky všem co napišou nějaké své poznatky a bližší popis co to muže dělat.
Re: Načipovaný MOTOR 1.8T
podle me spis konecne nekdo dokazal k cemu je opravdu chip 

NICK SEM PRESTAL POUZIVAT, ADMINI NEREAGOVALI NA PROZBU O ZMENU TAK MAM NOVEJ NICK MARKUS(bez toho vt), TAKZE PROSIM SZ PSAT NA NOVEJ NICK
- honza 2.0 16v
- Kontaktovat uživatele:
někde doma mám autobild, kde na tomto motoru testovali asi 15 kupovanejch čipů od různejch firem a srovnávali to se serií... oproti slibovanejm nárustům 15-25kW byla realita sotva poloviční..
pohledám v archivu, naskenuju to a dám to sem

Krouták 385 ti přijde málo?maRkusVT píše:podle me spis konecne nekdo dokazal k cemu je opravdu chip
jo jo budu rádhonza 2.0 16v píše:někde doma mám autobild, kde na tomto motoru testovali asi 15 kupovanejch čipů od různejch firem a srovnávali to se serií... oproti slibovanejm nárustům 15-25kW byla realita sotva poloviční..pohledám v archivu, naskenuju to a dám to sem
- Libor12
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
A co třeba výměna vstřiku,posílení dodávky paliva,změna časování vacek atd. To si vážně myslíš že přehratim sw získás 70kw? Ten výkon byl na kolech nebo pocitany se ztrátou 20% na motor? 

toyota corolla gti 4a-ge 1.6 "V2" 226hp/9500rpm
IMF Master Ignition Forum - http://
imfsoft-forum.eu/
Válcová zkušebna 4X4 až do 1200HP
imfsoft-forum.eu/
a to ze to MTM ma mit tolik kolik pises mas deklarovany jak? jako naka pani povidala a nebo je to "garantovany" MTM? a zas MTM neni zadna tluchubska firma, takze pokud si stoji za tim vykonem, tak pokud je k nemu potreba jeste neco navic-jako treba vetsi vstriky, turbo, jiny pal cerpadlo a pod....tak by to uvedli u toho chipu
a jeste kdo ti to cipoval, primo v MTM? anebo nejakej "garaznik" co ti tvrdil, ze to je MTM chip? 

cabrio bukvice
Tak nevím v TP máš uváděný výkon na kolech nebo na motoru? řídím se podle TP a myslím si že MTM nejsou začátečníci no ale nevím noLibor12 píše:A co třeba výměna vstřiku,posílení dodávky paliva,změna časování vacek atd. To si vážně myslíš že přehratim sw získás 70kw? Ten výkon byl na kolech nebo pocitany se ztrátou 20% na motor?

Auto jsem tak koupil z německa výkon to má i TP a je tam psané že to má jinou řídící jednotku.A právě proto se zde ptám jesi se nedovím nic kloudného nedovím tak nevímmáca píše:a to ze to MTM ma mit tolik kolik pises mas deklarovany jak? jako naka pani povidala a nebo je to "garantovany" MTM? a zas MTM neni zadna tluchubska firma, takze pokud si stoji za tim vykonem, tak pokud je k nemu potreba jeste neco navic-jako treba vetsi vstriky, turbo, jiny pal cerpadlo a pod....tak by to uvedli u toho chipua jeste kdo ti to cipoval, primo v MTM? anebo nejakej "garaznik" co ti tvrdil, ze to je MTM chip?
- Libor12
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
No že by mtm psalo do TP o jednotce se mi nezdá. Výkon v tp je motor. Ty když jsi byl na brzdě tak těch 157 je na kolech nebo motoru?
toyota corolla gti 4a-ge 1.6 "V2" 226hp/9500rpm
imfsoft-forum.eu/
imfsoft-forum.eu/
Na kolechLibor12 píše:No že by mtm psalo do TP o jednotce se mi nezdá. Výkon v tp je motor. Ty když jsi byl na brzdě tak těch 157 je na kolech nebo motoru?
Tak tak znám firmu MTM a jezdil jsem v autíčkách od té firmy a je to tak první laděné autko byla Audi S4 něco kolem 360PS a druhé RS4 a 450PS a jak je tady psáno nejsou to nalívači a jen tak ti auto nenachipujou!!Zaprvé cena a když k nim někdo jde tak nezůstane jen u softu zabývají se kompletní sortimentem "performance".Začal bych někde kde se zabývají laděním těchto motorů a dle bohatosti a ETG a EMP zjistí co jak je.ak to začíná pokud to ladí někdo na míru,ale pokud tam někdo nalil soft odladěný na daný motor tak musí být poznatek pokud se jedná o renomovovanou firmu jakou je MTM.Pokud to vůbec bylo u MTM si to zjisti přímo u nich v tom není problém a hned budeš vědět co tam máš.Ahojmáca píše:a to ze to MTM ma mit tolik kolik pises mas deklarovany jak? jako naka pani povidala a nebo je to "garantovany" MTM? a zas MTM neni zadna tluchubska firma, takze pokud si stoji za tim vykonem, tak pokud je k nemu potreba jeste neco navic-jako treba vetsi vstriky, turbo, jiny pal cerpadlo a pod....tak by to uvedli u toho chipua jeste kdo ti to cipoval, primo v MTM? anebo nejakej "garaznik" co ti tvrdil, ze to je MTM chip?
Zakázková výroba na CNC strojích výroba různých držáků adaptérů podložek a provádím různé úpravy dílů mrkněte na foto
http://petjess.rajce.idnes.cz/
http://petjess.rajce.idnes.cz/
Tak potom by melo bejt vše v pořádkuKrapatol píše:Na kolechLibor12 píše:No že by mtm psalo do TP o jednotce se mi nezdá. Výkon v tp je motor. Ty když jsi byl na brzdě tak těch 157 je na kolech nebo motoru?

Dovoz aut ze zahraničí, Non-stop odtah, Kompletní péče o vozidlo (mytí, leštění, tepování, leštění světel), Zařízení STK, Diagnostika vozidel, Rychlé sjednání pojistky za fajn cenu, Servis.
Plzeň 775115675
Plzeň 775115675
A jak to u nich zjistím tam mám zavolat ? Jesi jo tak problem je že německy neumímKulisek píše:Tak tak znám firmu MTM a jezdil jsem v autíčkách od té firmy a je to tak první laděné autko byla Audi S4 něco kolem 360PS a druhé RS4 a 450PS a jak je tady psáno nejsou to nalívači a jen tak ti auto nenachipujou!!Zaprvé cena a když k nim někdo jde tak nezůstane jen u softu zabývají se kompletní sortimentem "performance".Začal bych někde kde se zabývají laděním těchto motorů a dle bohatosti a ETG a EMP zjistí co jak je.ak to začíná pokud to ladí někdo na míru,ale pokud tam někdo nalil soft odladěný na daný motor tak musí být poznatek pokud se jedná o renomovovanou firmu jakou je MTM.Pokud to vůbec bylo u MTM si to zjisti přímo u nich v tom není problém a hned budeš vědět co tam máš.Ahojmáca píše:a to ze to MTM ma mit tolik kolik pises mas deklarovany jak? jako naka pani povidala a nebo je to "garantovany" MTM? a zas MTM neni zadna tluchubska firma, takze pokud si stoji za tim vykonem, tak pokud je k nemu potreba jeste neco navic-jako treba vetsi vstriky, turbo, jiny pal cerpadlo a pod....tak by to uvedli u toho chipua jeste kdo ti to cipoval, primo v MTM? anebo nejakej "garaznik" co ti tvrdil, ze to je MTM chip?

Dobře vyštrachám ho předvedu zde možná se dovím vícmatt píše:Tak potom by melo bejt vše v pořádkuKrapatol píše:Na kolechLibor12 píše:No že by mtm psalo do TP o jednotce se mi nezdá. Výkon v tp je motor. Ty když jsi byl na brzdě tak těch 157 je na kolech nebo motoru?každopádně by to chtělo vidět graf
Krapatol
Záleží podle brzdy ale v grafu bys měl mít výkon na kolech a na motoru. Pokud 157kw máš opravdu na kolech tak potom by to mělo sedět
ztrátu máš cca 12% což by měl být v normě
V TP se udává výkon na motoru
Záleží podle brzdy ale v grafu bys měl mít výkon na kolech a na motoru. Pokud 157kw máš opravdu na kolech tak potom by to mělo sedět

V TP se udává výkon na motoru
Dovoz aut ze zahraničí, Non-stop odtah, Kompletní péče o vozidlo (mytí, leštění, tepování, leštění světel), Zařízení STK, Diagnostika vozidel, Rychlé sjednání pojistky za fajn cenu, Servis.
Plzeň 775115675
Plzeň 775115675
No podle toho kroutaku bych usuzoval ze ta brzda nemeri uplne idelane...
Libore ten narust vykonu bych rekl ze je adekvatni... navyseni z 210ps na 250ps je rekl bcyh v norme... proste to boostly a pridali na stave... v prve rady bych vsazel na spatnou brzdu... napr brzde v zabrehu bych moc neduveroval
a ten kroutak je hodne brutalni na tovarnich 210ps
zajel bych jinam myslim ze vse bude ok... a jak bylo zmineno mtm nejsou zadne lemry... kdyby nestihali vstriky nebo pal pumpa nebo neco tak myslim ze by to mtm neudelalo...
Libore ten narust vykonu bych rekl ze je adekvatni... navyseni z 210ps na 250ps je rekl bcyh v norme... proste to boostly a pridali na stave... v prve rady bych vsazel na spatnou brzdu... napr brzde v zabrehu bych moc neduveroval

TOYOTA CELICA CARLOS SAINZ 2.0 TURBO 4WD 153KW 1992 = funny
Skoda Ochcavia f kombajnu f metle na hlinach a i kliiimu ma a samozrejmne hagusy 81KW = daily
Skoda Ochcavia f kombajnu f metle na hlinach a i kliiimu ma a samozrejmne hagusy 81KW = daily
No tak jasný ale v zábru mi řekl o tom že málo paliva a pak tady nezávisle na něm mi řekl hauke že se mu zdá že tam jde málo paliva a to ani nevěděl že jsem byl na brzdě. a už ani nevím kam to dát aby mi zjistili kde je chyba pokud teda vubec je.elviiis píše:No podle toho kroutaku bych usuzoval ze ta brzda nemeri uplne idelane...
Libore ten narust vykonu bych rekl ze je adekvatni... navyseni z 210ps na 250ps je rekl bcyh v norme... proste to boostly a pridali na stave... v prve rady bych vsazel na spatnou brzdu... napr brzde v zabrehu bych moc neduverovala ten kroutak je hodne brutalni na tovarnich 210ps
zajel bych jinam myslim ze vse bude ok... a jak bylo zmineno mtm nejsou zadne lemry... kdyby nestihali vstriky nebo pal pumpa nebo neco tak myslim ze by to mtm neudelalo...
No jo ale Hauke ti urcite nemeril AFR neboli pomer paliva vuci vzduchu... pokuc by to bylo chude cili malo benzinu tak s tim co uz mas s tim autem najezdeno by ti ten motor klekl... v brne na brzde meri i AFR takze by ti rkeli jestli je to oki nebo ne... a jestli ti hauke meril smes mozna je od mtmt poslana hodne jedovate ne tak safety jako maji serivoe auta tak mozna proto se mu to nezdalo... chce to zjistit hodnotu a pak se uvydi...
Tak tady je Graf
- Přílohy
-
- Graf
- Grafatkoaaa.jpg (187.88 KiB) Zobrazeno 1617 x
Tak co teda no?
chtelo by to i videt jake si mel afr a jestli mas budik na tlak turba tak se kouknout jestli drzi tlak az do redline... hrozne rychle ti pada kroutak proto mas tak malej vykon natupuje to dobre a najednou to jde k zemi... bud nestiha turbo nebo je to spatne naladene...
malé turbo a přefoukané, jestli to jen čipoval..to turbo ten tlak neudrží
takže když koupím větší turbo tak bude po problému?elviiis píše:chtelo by to i videt jake si mel afr a jestli mas budik na tlak turba tak se kouknout jestli drzi tlak az do redline... hrozne rychle ti pada kroutak proto mas tak malej vykon natupuje to dobre a najednou to jde k zemi... bud nestiha turbo nebo je to spatne naladene...
Blazne to bych netvrdil... ten motor ma 210ps tovarne neverim ze to turbo by v serii bezelo nadoraz... myslim ze proste se jen louci a nebo muze bejt problem s natacenim lopatek... jestli jsem dobre vycetl ma cupra R variabylni lopatky... takze dle mne to muze bejt i timhle... ale tim ze je moc male kdyz nafouka sotva seriovej vykon?
Kdyz bys koupil vetsi turbo mel bys to i k nemu naladit navic mas variabylni lopatky turba takze to auto se bude chovat uplne jinak... ten kroutak nebude nastupova tak brzo... napred bych zjistil jeslti tvoje turbo facha jak ma...Krapatol píše:takže když koupím větší turbo tak bude po problému?elviiis píše:chtelo by to i videt jake si mel afr a jestli mas budik na tlak turba tak se kouknout jestli drzi tlak az do redline... hrozne rychle ti pada kroutak proto mas tak malej vykon natupuje to dobre a najednou to jde k zemi... bud nestiha turbo nebo je to spatne naladene...
a to otestuju jak?elviiis píše:Kdyz bys koupil vetsi turbo mel bys to i k nemu naladit navic mas variabylni lopatky turba takze to auto se bude chovat uplne jinak... ten kroutak nebude nastupova tak brzo... napred bych zjistil jeslti tvoje turbo facha jak ma...Krapatol píše:takže když koupím větší turbo tak bude po problému?elviiis píše:chtelo by to i videt jake si mel afr a jestli mas budik na tlak turba tak se kouknout jestli drzi tlak az do redline... hrozne rychle ti pada kroutak proto mas tak malej vykon natupuje to dobre a najednou to jde k zemi... bud nestiha turbo nebo je to spatne naladene...
já to chápal tak, žw ro chipoval a zvedal plnící tlak..elviiis píše:Kdyz bys koupil vetsi turbo mel bys to i k nemu naladit navic mas variabylni lopatky turba takze to auto se bude chovat uplne jinak... ten kroutak nebude nastupova tak brzo... napred bych zjistil jeslti tvoje turbo facha jak ma...Krapatol píše:takže když koupím větší turbo tak bude po problému?elviiis píše:chtelo by to i videt jake si mel afr a jestli mas budik na tlak turba tak se kouknout jestli drzi tlak az do redline... hrozne rychle ti pada kroutak proto mas tak malej vykon natupuje to dobre a najednou to jde k zemi... bud nestiha turbo nebo je to spatne naladene...
to auto by melo mit kompletni premapovani od MTM jinak u toho auta je tlak turba a variabylita lopatek rizena ridici jednotkou...
To já vím, proto tvrdím, že jestli má zvednutej tlak tak to turbo ho prostě neudržíelviiis píše:to auto by melo mit kompletni premapovani od MTM jinak u toho auta je tlak turba a variabylita lopatek rizena ridici jednotkou...