Výmena filtru, ŠKODA FAVORIT 135LX

Máš nebo jsi měl problém s autem? Zde ti ho pomůžeme vyřešit :)

Moderátor: Idaho

Odpovědět
AbeX

Výmena filtru, ŠKODA FAVORIT 135LX

Příspěvek od AbeX »

Zdravím, koupil jsem si sportovní vzduchový filtr, je to univerzální hruška. Vypadá takhle. Nevím jestli to je přesně on, ale vypadá to tak.
http://www.autobest-tuning.cz/vzduchove ... y-127.html
Nechci dělat reklamu, jen z ilustrativních důvodů.
Z filtrboxu jsem vyndal tovární, filtr (papírový kroužek), nechal jsem ho prázdný, zakryl jsem ho a tam, kde se do filtrboxu sál vzduch jsem nasadil ten novej. Několik otázek.
1. Bude průtok vzduchu větší, než u klasického? Bude lepší výkon a menší spotřeba?
2. Nedělá mi karbec takové to zachrčení když sešlápnu pedál, mělo by to být ihned, takový ten nízký ton. Jen když točim do cca 3500ot/min, tak mi začíná hučet...
Toť vše, prosím o radu, začínám v tom, chci pomoct svému motoru, a chci slyšet vaše rady :) Mějte se :) a díky :)

tholis
Moderátor

Re: Výmena filtru, ŠKODA FAVORIT 135LX

Příspěvek od tholis »

Co jsem slyšel tak u těhle motorů je nejlepší dávat častěji nový papírák než tam dávat toto..Výkon ani zdaleka neucítíš, motoru tím určitě nijak neprospěješ.
" www.autowerks.cz "

AbeX

Příspěvek od AbeX »

Skutečně? A když jsem to už udělal, co s tím, tedy? :) Nepomůže to motoru? Pokud tam pujde víc vzduchu, mělo by to být lépe. Co takhle filtr K&N do filtrboxu, styl jako původní? Chci slyšet vaše názory :)

Michelin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Michelin »

Je to uplne zbytecny, KN za tago do auta v cene 5 tisic je podle me nesmysl.
babyCupra

AbeX

Příspěvek od AbeX »

Dobrá, tak teda poradte, co mam delat, aby to vsechno bylo ok? :)

AntonioGT
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od AntonioGT »

jestli chceš aby motor měl zvukový projev-takový to zachrochtání tak to chce toto http://www.nuclear-racing.cz/zbozi/4773 ... motoru.htm" onclick="window.open(this.href);return false;
ale na výkonu ani kroutícím momentu ti to nepřidá.

AbeX

Příspěvek od AbeX »

Tak ja bych do toho šel :) ale koupil bych jen to sání, filtr dam svuj, je řekl bych lepší, to už mi přidá ne? :) Mimochodem, předělat favo z karb na stříkačku je asi rozdělávka co? :-D Mam komplet měněný písty a pěkný válce :-D takže motor šlape moc pěkně, chtěl bych z něj dostat víc a udělat mu nějak dobře, nechci se toho fáva zbavit :)

Michelin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Michelin »

AbeX píše:Tak ja bych do toho šel :) ale koupil bych jen to sání, filtr dam svuj, je řekl bych lepší, to už mi přidá ne? :) Mimochodem, předělat favo z karb na stříkačku je asi rozdělávka co? :-D Mam komplet měněný písty a pěkný válce :-D takže motor šlape moc pěkně, chtěl bych z něj dostat víc a udělat mu nějak dobře, nechci se toho fáva zbavit :)
ne
babyCupra

AbeX

Příspěvek od AbeX »

Aha, mno to je tak dokonalá odpověď, že nevim k čemu to pasuje. :) Ale chápu to tak, že mi to nepřidá. Jestli to ne patří i k té rozdělávce nevim :) Mimochodem, chci vědět, k čemu jsou ty filtry dobrý, když třeba i KN dela filtry aj pro favo... Řekněte mi, k čemu ty filtry teda jsou, když nic nepřidá, mototu je to k ničemu akorát to občas dusí? :-D Ja tomu kulatýmu papíráku, kterej býval nasátej olejem moc nevěřim :-D

Simmy

Příspěvek od Simmy »

ve tvé citaci tam tučným písmem zvýraznil otázku, na kterou ti tak výstižně odpovídal ;)

Michelin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Michelin »

Abex: uz nikdy je nemusis menit. Budes jen cistit a cistit avyjde to na paletu jak blazen. Takze na seriovy favo je to jako kdybys do nej lil 102 oktanovy benzin :-D
babyCupra

AbeX

Příspěvek od AbeX »

Takže koukám, že se názory shodují, nuže dobrá dám na vás přátelé. :) Ale moc nerad :-D Kdybych ho tam chtěl dát, takže... snížit hlavu, širší potrubí, jiný ventily :) jinou vačku a seřídit časování, pak rovnou keramickou spojku :-D pak turbo a pak bum a praskne mi hlavička :-D
Teď vážně, dam na vás, díky moc. :)

AntonioGT
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od AntonioGT »

chceš-li výkon zvednou tak se připrav na vyšší spotřebu benzínu.Na netu máš milion dvacet návodů jak na úpravy těchto motorů.Určitě bych nepředělával karburátor na stříkačku.

Chosse
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Chosse »

Než předělávat karbec na stříkačku tak tam dej feldu s MPi a máš to :wink: A proč dělá KN ty filtry? Protože to lidi koupí :lol: Mám tu vložku na Oplu a je tam proto že byla za dobrou cenu a je na věky,čistící sada za 400,- a je to :wink: ale o tom že by mi to přidalo koně jsem nepřemýšlel spek
Není třeba...

Odpovědět

Zpět na „Poruchy, závady, rady, tipy“