Muzika do dodávky

Vše o muzice v autě - rady, postupy jak na to, možnost přidávat i fotky instalací.

Moderátoři: Bohuš, Kane13, Dacan

Odpovědět
milonovo

Muzika do dodávky

Příspěvek od milonovo »

Zdar,potřeboval bych nějak ozvučit dodávku,má podle mě jen 2 repráky ve dveřích.(ještě jsem to nezkoušel)Radio mám JVC KD-G631.Co od toho chci,poslouchám hlavně rock,metal apod. chci aby to hrálo pořádně nahlas a nechrčelo to.Mají ty 2 repráky,pokud se koupěj nějaký lepší šanci to zvládnout?Popř. bych mohl 2 ještě někam přidat,nebo mě napadlo dát po sedačku nějakou bednu.Němělo by to stát úplně moc peněz,taková zlatá střední= rád bych se vešel třeba do 5k,pokud je to reálný.

Ještě by asi bylo dobrý říct,že mají 13cm průměr.

All
Kontaktovat uživatele:

Re: Muzika do dodávky

Příspěvek od All »

Před časem jsem dělal něco takového do Sprintera. Nemýlím-li se má tohle rádio jeden pár RCA. Chtělo by to víc ale bude to stačit. Řešení bych viděl dvě. Vyměnit reproduktory za lepší a systém doplnit o maličký aktivní basák pod sedadlo. Tohle jsem dělal do toho Sprintera. Aktiv Axton AB20 (http://autoaudio.wsc.cz/Boxes/fr0.html" onclick="window.open(this.href);return false;) a od Axtonu i přední kompa jen na rádiu. Majitel poslouchá převážně hard rockovou muziku (Led Zepplelin, Uriah Heep, Depp Purple..) a pagan (Arkona, Korpiklaani, Eluvaitie atd.).
Druhá možnost je instalovat 4kanálový zesilovač, který by poháněl kompa i pasivní subwoofer.
Obě řešení budou o něco drašší než je 5000,- Kč ale myslím, že to rozhodně stojí za úvahu. Především malý, rychlý a přesný subwoofřík jakým je AB20 bude hodně znát. Koneckonců ten Sprinter je možné po dohodě poslechnout.

milonovo

Příspěvek od milonovo »

Díky,asi se přikloním k tý první variantě,je to jednodušší.Nějakou bedýnku mám dokonce doma,jen budu muset kouknout co je to zač.

Big_Max
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Big_Max »

Zvážil bych i variantu pouze kvalitních komponentních reproduktorů na zesilovač a pořádně vytlumit dveře,případně repro dát na MDF kroužky .... (nevím jak jsou dveře a uchycení repro řešeny)!

milonovo

Příspěvek od milonovo »

No dveře jsou klasický plechový a repráky jsou chycený jen samořezkama skrz tapec.Já mám nějakou škatuli s muzikou doma,kupoval jsem to kdysi do 200SX ale nějak jsem to tam nedal,tak to zkusím probrat,třeba by něco z toho šlo použít.

A když už jsem tady,v RR mám originál muziku Harman Kardon,čím dál víc se mi stává,že zapnu rádio a z repráků jde jen takový bzučení,dřív to pak většinou spustilo naplno a po stlumení fungovalo normálně.Teď už to zpravidla nespustí vůbec,jen to bzučí.Co to může bejt?

milonovo

Příspěvek od milonovo »

Tak repráky už jsou doma (o víkendu je tam snad dám),na bednu zatím nejsou kačky,jen ještě jedna blbá otázka,má smysl,když tam mám jen 2,přidat třeba výstupy od zadních k těm předním?

All
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od All »

Jak to myslíš? Jako že bys na každý přední reprák zapojil dva výstupy z rádia? Pokud tě napadlo tohleto tak to raději nedělej. Taky by sis mohl poničit rádio.

milonovo

Příspěvek od milonovo »

To je přesně to co mě napadlo (že by toho tam šlo jako víc :D ) ,ale radši jsem se zeptal.Já muziku hrozně rád poslouchám,ale na rozdíl třeba od motorů,vůbec nemám chuť do tý problematiky nějak pronikat,to samý asi s PC,proto se radši zeptám jako blbec.
Díky za odpověď.

milonovo

Příspěvek od milonovo »

All:tak Ti díky,jak jsem psal,na bednu zatím nejsou kačky,ale už ty repráky hrajou parádně.To co tam bylo,bylo úplně zoufalý.

Odpovědět

Zpět na „Autohifi“