Muzika do dodávky
Moderátoři: Bohuš, Kane13, Dacan
Muzika do dodávky
Zdar,potřeboval bych nějak ozvučit dodávku,má podle mě jen 2 repráky ve dveřích.(ještě jsem to nezkoušel)Radio mám JVC KD-G631.Co od toho chci,poslouchám hlavně rock,metal apod. chci aby to hrálo pořádně nahlas a nechrčelo to.Mají ty 2 repráky,pokud se koupěj nějaký lepší šanci to zvládnout?Popř. bych mohl 2 ještě někam přidat,nebo mě napadlo dát po sedačku nějakou bednu.Němělo by to stát úplně moc peněz,taková zlatá střední= rád bych se vešel třeba do 5k,pokud je to reálný.
Ještě by asi bylo dobrý říct,že mají 13cm průměr.
Ještě by asi bylo dobrý říct,že mají 13cm průměr.
Re: Muzika do dodávky
Před časem jsem dělal něco takového do Sprintera. Nemýlím-li se má tohle rádio jeden pár RCA. Chtělo by to víc ale bude to stačit. Řešení bych viděl dvě. Vyměnit reproduktory za lepší a systém doplnit o maličký aktivní basák pod sedadlo. Tohle jsem dělal do toho Sprintera. Aktiv Axton AB20 (http://autoaudio.wsc.cz/Boxes/fr0.html" onclick="window.open(this.href);return false;) a od Axtonu i přední kompa jen na rádiu. Majitel poslouchá převážně hard rockovou muziku (Led Zepplelin, Uriah Heep, Depp Purple..) a pagan (Arkona, Korpiklaani, Eluvaitie atd.).
Druhá možnost je instalovat 4kanálový zesilovač, který by poháněl kompa i pasivní subwoofer.
Obě řešení budou o něco drašší než je 5000,- Kč ale myslím, že to rozhodně stojí za úvahu. Především malý, rychlý a přesný subwoofřík jakým je AB20 bude hodně znát. Koneckonců ten Sprinter je možné po dohodě poslechnout.
Druhá možnost je instalovat 4kanálový zesilovač, který by poháněl kompa i pasivní subwoofer.
Obě řešení budou o něco drašší než je 5000,- Kč ale myslím, že to rozhodně stojí za úvahu. Především malý, rychlý a přesný subwoofřík jakým je AB20 bude hodně znát. Koneckonců ten Sprinter je možné po dohodě poslechnout.
Díky,asi se přikloním k tý první variantě,je to jednodušší.Nějakou bedýnku mám dokonce doma,jen budu muset kouknout co je to zač.
Zvážil bych i variantu pouze kvalitních komponentních reproduktorů na zesilovač a pořádně vytlumit dveře,případně repro dát na MDF kroužky .... (nevím jak jsou dveře a uchycení repro řešeny)!
No dveře jsou klasický plechový a repráky jsou chycený jen samořezkama skrz tapec.Já mám nějakou škatuli s muzikou doma,kupoval jsem to kdysi do 200SX ale nějak jsem to tam nedal,tak to zkusím probrat,třeba by něco z toho šlo použít.
A když už jsem tady,v RR mám originál muziku Harman Kardon,čím dál víc se mi stává,že zapnu rádio a z repráků jde jen takový bzučení,dřív to pak většinou spustilo naplno a po stlumení fungovalo normálně.Teď už to zpravidla nespustí vůbec,jen to bzučí.Co to může bejt?
A když už jsem tady,v RR mám originál muziku Harman Kardon,čím dál víc se mi stává,že zapnu rádio a z repráků jde jen takový bzučení,dřív to pak většinou spustilo naplno a po stlumení fungovalo normálně.Teď už to zpravidla nespustí vůbec,jen to bzučí.Co to může bejt?
Tak repráky už jsou doma (o víkendu je tam snad dám),na bednu zatím nejsou kačky,jen ještě jedna blbá otázka,má smysl,když tam mám jen 2,přidat třeba výstupy od zadních k těm předním?
Jak to myslíš? Jako že bys na každý přední reprák zapojil dva výstupy z rádia? Pokud tě napadlo tohleto tak to raději nedělej. Taky by sis mohl poničit rádio.
To je přesně to co mě napadlo (že by toho tam šlo jako víc
) ,ale radši jsem se zeptal.Já muziku hrozně rád poslouchám,ale na rozdíl třeba od motorů,vůbec nemám chuť do tý problematiky nějak pronikat,to samý asi s PC,proto se radši zeptám jako blbec.
Díky za odpověď.

Díky za odpověď.
All:tak Ti díky,jak jsem psal,na bednu zatím nejsou kačky,ale už ty repráky hrajou parádně.To co tam bylo,bylo úplně zoufalý.