Laminování doorboardů - postup,rady,foto

Plasty, spoilery, čirá optika, neony, zadní lapmy, křídla a tak dále, to najdete v této kategorii.

Moderátoři: Fáboš, Jardafox

Odpovědět
BADMOPAR

Laminování doorboardů - postup,rady,foto

Příspěvek od BADMOPAR »

Rozhod sem se otevřít tohle téma,protože než sem dočet téma o laminování do konce,tak sem zapoměl co se psalo na začátku a navíc je tam spousta dotazů několikrát a téma je tak nepřehledný.Sem budu dávat fotky jak ze samotný výroby,tak i materiálu a použitýho nářadí.Ještě sem nic nelaminoval,takže bych moc uvítal rady od zkušenějších 8)
Takhle nějak vypadaly dveře než sem začal
Takhle nějak vypadaly dveře než sem začal
IMG_6423.jpg (64.22 KiB) Zobrazeno 2296 x
Nejdřív asi bude potřeba sundat ten koberec.Zkoušel sem nahřát ho horkovzduškou,ale koberec se začne škvařit a stějně nejde dolu.Poradí někdo?
Tohle už je po montáži podložek pod repro
Tohle už je po montáži podložek pod repro
IMG_6420.jpg (62.39 KiB) Zobrazeno 2296 x
Při sundavání čalounění se mi nejvíc osvědčila metoda postupnýho navíjení na kleště za současnýho seškrabávání lepidla dlátem.Na jedny dveře bylo potřeba asi 2 hodiny práce.
004.jpg
004.jpg (61.66 KiB) Zobrazeno 2296 x
Teď bych ještě potřeboval vědět, jak a z čeho udělat kopyto.Chtěl bych použít laminovací rouno a laminovat mimo auto,tak abych moh to rouno přisponkovat ze spodu tapecíru.
Naposledy upravil(a) BADMOPAR dne 28 bře 2010 14:44, celkem upraveno 5 x.
http://badmopar.blogspot.com/
I don´t wanna be a product of my environment.
I want my environment to be product of me.

BADMOPAR

Re: Laminování doorboardů - postup,rady,foto

Příspěvek od BADMOPAR »

Než sem začal laminovat, rozhod jsem se udělat změnu v uložení repro. Původní MDF podložky jsem rozříznul po dýlce a snížil tak výšku na zhruba 5 cm.
Nová polovina podložek pod repro
Nová polovina podložek pod repro
IMG_7609 WEB.jpg (102.93 KiB) Zobrazeno 2124 x
Na snížený podložky jsem vyrobil nový z překližky a ty jsem za pomoci plíšků na montáž sádrokartonu namontoval do obložení dveří tak, aby po nasazení obložení na dveře tvořily obě podložky jeden celek. Po namontování repro se tak obložení našroubuje přímo na dveře. Doufám že se tim celá konstrukce zpevní a pomůže snížit vibrace obložení dveří.
Na tenhle základ jsem natáhnul laminovací rouno Zealum. K upevnění jsem použil spokovačku. Tohle řešení se moc neosvědčilo, protože se mi sponky nedařilo do plastu nastřelit úplně. Pro přichycení k překližce se ale sponkovačka hodí perfektně.
Práce se sponkovačkou
Práce se sponkovačkou
IMG_7613WEB.jpg (107.45 KiB) Zobrazeno 2124 x
Na další dveře jsem použíl pistoli s tavným lepidlem a ta se naopak osvědčila :D
Pohled na dveře z venku ....
Pohled na dveře z venku ....
IMG_7615WEB.jpg (99.51 KiB) Zobrazeno 2124 x
Naposledy upravil(a) BADMOPAR dne 28 bře 2010 12:57, celkem upraveno 1 x.

BADMOPAR

Příspěvek od BADMOPAR »

.....a ze vnitř.
.....a ze vnitř.
IMG_7616WEB.jpg (98.82 KiB) Zobrazeno 2124 x
K prosycení sem nejdřív použil tuhle pryskyřici asi za 250,-
IMAG0175WEB.jpg
IMAG0175WEB.jpg (217.41 KiB) Zobrazeno 2124 x
ale ta byla moc hustá, takže se tkanina neprosytila skrz na skrz. Objedna sem od Havel Composits,kde mi perfektně poradili. Tři litry pryskyřice tam vyšly na + netkaná rohož za a dělalo se mi s ní mnohem líp. Pak už stačilo odřezat zevnitř přebytečnej plast, včetně rámečku kolem dveřního světla. Ten se pak musel znova usadit do laminátu, protože původní umístění nešlo kvůli uzavření vnitřní strany dveří plechem použít.
IMG_7620WEB.jpg
IMG_7620WEB.jpg (39.37 KiB) Zobrazeno 2124 x
Naposledy upravil(a) BADMOPAR dne 28 bře 2010 14:32, celkem upraveno 2 x.

BADMOPAR

Příspěvek od BADMOPAR »

Nejdřív sem si rozdělával pryskyřici v plechovce od kitu a nastříhaný kousky rohože prosycoval štětcem. Rozdělával sem tak 20 deka, abych měl dostatek času na zpracování. Pak sem postup změnil. Rozdělanou pryskyřici kápnul na tapecírunk a rohož prosytil až tam. Odpadlo mi tak nepraktický přenášení už prosycený rohože. Rohož sem do vrstev pokládal křížem a nechal jí i kousek přesahovat, takže sem jí musel po vytvrzení flexou odříznout. Po prosycení spodní strany rouna pryskyřicí a položení dvou až tří vrstev rohože vypadaly dveře takhle :
IMG_7631WEB.jpg
IMG_7631WEB.jpg (109.07 KiB) Zobrazeno 2123 x
Po začištění horní strany obložení sem dveře potáhnul vrstvou kitu se skelným vláknem zn.Roberlo. S kitem se skvěle pracuje a snadno se brousí. 700 g kitu s tvrdidlem mě přišlo na 450,- Kč. Na radu zkušenějšího kamaráda sem si pořídil plastový stěrky 5 ks za 175,- Kč. Ty mnohem líp kopírujou povrch a líp se s nima tvaruje výslednej tvar.
První vrstva kitu
První vrstva kitu
IMAG0187WEB.jpg (101.09 KiB) Zobrazeno 2123 x
První hrubej tvar sem brousil 40 až 80 šmirglem.Po vytvarování sem na dobroušení použil 100 až 120-ku. Vzhledem k tomu, že sem perfekcionalista zabralo mi broušení zhruba 14 dní. Tohle je fotka dveří pořízená před nastříkáním stříkacího kitu.
GPS_IMAG0002WEB.jpg
GPS_IMAG0002WEB.jpg (92.76 KiB) Zobrazeno 2123 x
Naposledy upravil(a) BADMOPAR dne 28 bře 2010 15:51, celkem upraveno 2 x.

Tweety_Road Punisher
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tweety_Road Punisher »

BADMOPAR píše:Nejdřív asi bude potřeba sundat ten koberec.Zkoušel sem nahřát ho horkovzduškou,ale koberec se začne škvařit a stějně nejde dolu.Poradí někdo?
Trochu se strácím v pořadí jak to mělo být za sebou.
Ale koberec tam klidně nech nasaje a bude to v klidu. Jako základ můžeš použít fleecovou deku z ikei vyjde asi na 30 kč. a pak tkaninu. a pokládat dokud nezískáš tloušťku jakou požaduješ.
Head of Road Punisher
http://www.roadpunisher.cz" onclick="window.open(this.href);return false;

Suzuki Swift cabrio
http://tuningforum.cz/viewtopic.php?f=116&t=73961

BADMOPAR

Příspěvek od BADMOPAR »

S tim kobercem si měl asi pravdu,taky mě to napadlo,ale to už byl dole :roll: . Rouno už mám a pryskyřici sem objednal u Havla.Hned jak bude trochu času doplnim fotky :rock:

Odpovědět

Zpět na „Exteriér - styling a elektronika“