Činná plocha světlometu
- m.artty
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Činná plocha světlometu
Nemá někdo tušení, jak mám poznat co je činná plocha světlometu? Ptám se kvůli tomu, že včera jsem si vyslechnul blbý keci od policistů kvůli mračítkám (ano, mračítka pujdou pryč, ale zatím tam jsou). Podle mě 1,5 cm horního okraje světlometu moc činné nebude, proto mě zajímá, jestli je někde výslovně uvedeno co to ta činná plocha vlastně je....
Současnost: Kadett E 2,0 GSi cabrio & Calibra 2,5 V6 & Omega B 2,5 TD
Minulost: Astra F 1,7 TD, Astra F 1,4 16V sedan, Kadett E 1,6 cabrio, Kadett E 1,6i cabrio, Golf II 1,6D, a pár Kadettů na díly
Minulost: Astra F 1,7 TD, Astra F 1,4 16V sedan, Kadett E 1,6 cabrio, Kadett E 1,6i cabrio, Golf II 1,6D, a pár Kadettů na díly
Re: Činná plocha světlometu
u klasickejch by se měla brát plocha paraboly přenesená na sklo.....
u projektorovejch světel je to jasné
u projektorovejch světel je to jasné

Svět by byl o mnoho bezpečnejší, když by každý před vstupem do letadla musel sníst kousek slaniny....
jestli je to činná plocha si orientačně můžeš zjistit, stoupni ke zdi, rožni světla, označ si přibližně horní část obrysu světla na zdi, pak dej mračítka a porovnej, třeba sám přijdeš na to, že ta plocha činná je, a tudíž nebudeš potřebovat vysvětlení jak se to dá spočítat, nebo určit, abys to pak snadano mohl kontrole vmést do tváře že nemaj pravdu.
PS: mračítka jsou stejně out jako DTM výfuky na š120
PS: mračítka jsou stejně out jako DTM výfuky na š120
________
darebashop.cz - s vůní spáleného benzínu
facebook - dareba hadry
Peugeot 205 | GT | | v rytmu 90. let |
Fabia 1,9 | SDI |
darebashop.cz - s vůní spáleného benzínu
facebook - dareba hadry
Peugeot 205 | GT | | v rytmu 90. let |
Fabia 1,9 | SDI |
ani by nemusel dělat čáry na zdi ne? stačí postavit ke zdi, sundat mračítka, rožnout světla, vzít si arch papíru nebo něco a postupně od horního okraje zakrývat světlo, v okamžiku kdy vidíš, že promítnuté světlo na zdi se hýbe, tak si objevil činnou plochu