Stálý převod
Moderátoři: Fáboš, Bohuš, Kane13, Ritchma, Libor12, Tom_
-
Stálý převod
Mám možnost koupě stáleho převodu z kratší převodovky. Jedná se o P106 S16,stálý převod by šel z 1.3 Rallye. Jde mi o obecné poznatky - projeví se to ? Jak ? Díky
Re: Stálý převod
Pojede to na vsechny kvalty pomalejc pri vyssich tockach a ceka te kuchani prevodovky. Pokud to nemas vylozene na kopce nebo blbnuti, tak te to pri delsi jizde nekde po dalnici nebo podobne brzy zacne stvat.
-
Ty rychlosti tam budou ale rychleji,ne? Rekneme,ze nyni je na 2.stupen 105km/h,po vymene prevodu bude 95km/h,ale za kratsi dobu,otacky tolik nespadnou,je to tak?
U techto slabejch motoru je to opravdu pozityvni prinos... napr kdy jede kopec kolikkrat je 4slaba a 3uz moc... takhle si lepe zvolis... auto bude zivejsi... ale samozrejmne jadou se situace kdy je to nevyhodne napr tam kde bys bral jeste 4 ale ty uz musis dat 5pac mas kratkej prevod apd... ale ve vetsine siutaci je to prinos... ale na dalnici pri je to samozrejmne na obtiz...dsc.mathew píše:Ty rychlosti tam budou ale rychleji,ne? Rekneme,ze nyni je na 2.stupen 105km/h,po vymene prevodu bude 95km/h,ale za kratsi dobu,otacky tolik nespadnou,je to tak?
TOYOTA CELICA CARLOS SAINZ 2.0 TURBO 4WD 153KW 1992 = funny
Skoda Ochcavia f kombajnu f metle na hlinach a i kliiimu ma a samozrejmne hagusy 81KW = daily
Skoda Ochcavia f kombajnu f metle na hlinach a i kliiimu ma a samozrejmne hagusy 81KW = daily
-
Ja mel prave zato,ze snizeni maximalky ma na svedomi kratsi prevod,ne staly. Prevodovky z 1.3 se totiz casto davaji do 1.6. Auto dost ozije. Prevodove pomery - u 1.3 je 4,54 a u 1.6 je 3,938.
Takze spotreba pujde nahoru. Vyssi otacky pri stejne rychlosti. Jeste neco?
Takze spotreba pujde nahoru. Vyssi otacky pri stejne rychlosti. Jeste neco?
zalezi vzdy na vyslednem prevodu... na tom se podili jednotlive kvalty stalej prevod a kola...
-
OK,diky. Nejaky odkaz,kde bych mohl pocist? Klidne v Aj.
na google toho bude urcite mraky...