Octavie II 2.0TDI

Máš nebo jsi měl problém s autem? Zde ti ho pomůžeme vyřešit :)

Moderátor: Idaho

Odpovědět
Viking

Octavie II 2.0TDI

Příspěvek od Viking »

Už je to tady...nedávno jsem koupil OII s motorem 2.0 TDI 16v, kód KDP se mi zdá. Počet najetých km 124 tis.

Problém: Auto ráno špatně startuje, příjdu do auta otočím klíčkem a než auto nastartuje, tak to trvá do cca 5 sec, motor točí, ale nehce chytnout. Poté chytne a chvíli běží jakoby na tři válce, do deseti sec. se chod ustálí a fičí normálně. Ve zpětném zrcátku jde vidět trošku bílý kouř, který po ustálení chodu zmizí, pak se auto chová zcela normálně. Tahá pěkně, jede pěkně, řekl bych že lépe než tchánová Okta ze stejným motorem. Dělá to jen za studena, při zahřátém motoru, sednu, škrtnu a jedu.

Co napadne laika: Za mechanikem, "že asi žhavičky". Mechoš přeměřil a říká, že ty jsou OK, jednoduchá diagnostika na notebooku neukazuje žádnou závadu. Co dále?? Prasklá hlava? Těsnění? Vstřiky??

Jo a důležitá věc, voda se viditelně neztrácí...Alespoň pouhým okem to na nádobce nejde vidět. Dneska jsem si udělal značku pro přesnost. Na víčku od oleje taky nejde žádný bordel vidět.

Rady? Děkuji kluci :roll:

SubTera

Re: Octavie II 2.0TDI

Příspěvek od SubTera »

Kamarad koupil stejne starou Octu jako mas ty (resp. konec 06), stejnej motor, koupil ji ve stejny dobe jako ty a dela mu to samy uz asi 14 dni. Najeto ma 80tkm. Takze spolecne resime to samy.
Me napadl jen palivovej filtr a nebo zkusit nabrat naftu jinde (on s vidinou uspory tankuje v arealu nejaky Agro firmy).

Rudi
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rudi »

kdyby to bylo za tepla, tak by to mohlo bejt dávkou paliva, ale takhle těžko říct. Zkusil bych "tdifun", třeba ti poradí... http://www.tdifun.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
VW - Very Wonderful
ALUSADY.CZ - originální alu kola na Váš vůz
Dovoz vozidel, odtahy z celé EU, STK

Viking

Příspěvek od Viking »

Rozvody, filtry, olej, všechno jsem při koupi měnil....Naftu beru různě, ale nejčastěji u Benziny. Auto je 01/06.

Jj, tdifun mě napadl, mám ho kousek od baráku :wink:

miveccolt

Příspěvek od miveccolt »

A co dynamickej předvstřik? Tím by to mohlo být, že to za studena špatně chytá :wink:
Mitsubishi Colt CJ0 1.3 12V
Ronal R46 7x16 ET37
Pirelli PZeroNero 195/45 R16

Odpovědět

Zpět na „Poruchy, závady, rady, tipy“