zprovoznění auta se starým olejem?
Moderátoři: Fáboš, Bohuš, Kane13, Ritchma, Libor12, Tom_
- kucik
- Kontaktovat uživatele:
zprovoznění auta se starým olejem?
Po 3 letech stání a předělávek chci oživit auto,jenže tam mám už 4 roky starý olej. Samozřejmě se výměna oleje chystá,ale chtěl bych udělat i proplach motoru a je mi líto vyměnit olej, udělat proplach a ten olej vylít a zas tam dát nový, tak jsem přemýšlel, že bych to nastartoval na ten starý olej, udělla proplach a až pak tam dal nový olej. Myslíte, že ten starý olej už ztratil mazací schopnosti a mohlo by se mi něco stát s motorem, kdybych to s ním startoval?
mazda MX-6 coupe GD 2.0 16v - summer car
peugeot 405 SRi 2.0 - ex winter car
škoda fabia 1.2 htp - daily
Re: zprovoznění auta se starým olejem?
tak prostě kup nějakej starline za pár korun a je to.Na starej bych to neriskoval, to už je voda.Olej má trvanlivost 10 000km nebo rok u benzína, ne?...
svět dospělých je pro mne záhadou......
sorry ale blbost. Vytáhni měrku a zkontroluj vizuelně jak je na tom. Jestli tam nějaký podíl vody , voda vytváři bílou emulzi. Pohledem zkontroluj jeho viskozitu mezi prsty. Jestli motor je stál neměl jsi třeba hlavu dole a víš že ti tam nikdo nic nenasipal nebo tam nemáš vodu po výměně těsnění pod hlavou, tak proveď prostě výplach motor tím stávajícím olejem. max bych vyměnil olejový filtr před nastartváním.
Jen ho nech šlapat na volnoběh ohřej ho a pak udělej výměnu. Oleje se zase tak nekazí ..... není to mléko ale olej
Jen ho nech šlapat na volnoběh ohřej ho a pak udělej výměnu. Oleje se zase tak nekazí ..... není to mléko ale olej

- kucik
- Kontaktovat uživatele:
jako olej vypadá dobře,voda nikde,na prstech je to pořád mastný, ale přece jen je to ropný produkt, který ztrácí své vlastnosti, proč by se tedy měl měnit po roce.
mazda MX-6 coupe GD 2.0 16v - summer car
aby měli servisy práci 

Mno jestli ten motor lezi se starym olejem 3roky ve stodole tak uz to bude stejne jedno...
jinak je najivni myslet si ze olej se mneni casto v autech aby meli servisaci praci 

TOYOTA CELICA CARLOS SAINZ 2.0 TURBO 4WD 153KW 1992 = funny
Skoda Ochcavia f kombajnu f metle na hlinach a i kliiimu ma a samozrejmne hagusy 81KW = daily
Skoda Ochcavia f kombajnu f metle na hlinach a i kliiimu ma a samozrejmne hagusy 81KW = daily
Takže budeš riskovat nepromazání motoru kvůli pár stovkám za koupi nějakého shit oleje na proplach? MINDFUCK...
Tak si natankuj šest litrů nafty a propláchni to naftou, taky se dá a je to levnější...
Tak si natankuj šest litrů nafty a propláchni to naftou, taky se dá a je to levnější...
http://www.tuzingforum.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.infobaden.cz/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.infobaden.cz/" onclick="window.open(this.href);return false;
nevím, ale já osobně bych ten motor max protočil na klice klíčem, pak sundal víko ventilů, vanu, pročistil ho, vyměnil rozvody, pumpu atd....
svět dospělých je pro mne záhadou......
Kup nejakej nekva/levnej olej
nalej to tam a budes mit klid na dusi..
Ne tady nejake pokusy... 

mění se proto, že se tam spláchnou kyselý části ze spalovacího prostoru
akorát nevím jak to chceš proplachovat ?
jako proplachovacím olejem ?
pak ten star klidně vypusť, nech tam starej filtr, nalej proplachovák, nastartuj
pak vylejt, nový filtr a olej a je to
ale prve bych ho protočil růčo nebo bez svíček startérem, jestli není někde přilepenej, ev. stříknout trochu oleje do válců, aby se utrhly kroužky
akorát nevím jak to chceš proplachovat ?
jako proplachovacím olejem ?
pak ten star klidně vypusť, nech tam starej filtr, nalej proplachovák, nastartuj
pak vylejt, nový filtr a olej a je to
ale prve bych ho protočil růčo nebo bez svíček startérem, jestli není někde přilepenej, ev. stříknout trochu oleje do válců, aby se utrhly kroužky
vzdělání není zárukou inteligence
Jo prosím tě kup si nějakej levnej olej, protože hádat se tady se všema jak je to s olejem je ztráta času.
na to, proč to řešiš, je to plně dostačující. Možná ale s budeš divit, kde všude ti "chčijou" simerinky"............ možná ne
na to, proč to řešiš, je to plně dostačující. Možná ale s budeš divit, kde všude ti "chčijou" simerinky"............ možná ne
Olej opravdu po roce degraduje hlavně vlhkostí ze vzduchu....Osobně bych olej vylil,nalil něco levného nastartovl nechal ohřát vylil,vymněnil filtr dal výplachový olej vypláchl a pak dal finální náplň s novým filtrem 

krosmen motorsport .....
specializovaný servis japonsko a itálie......
specializovaný servis japonsko a itálie......