rýhy na válci motoru

Máš nebo jsi měl problém s autem? Zde ti ho pomůžeme vyřešit :)

Moderátor: Idaho

Odpovědět
ALEX 74

rýhy na válci motoru

Příspěvek od ALEX 74 »

Tak co říkáte na tento výsledek po odborné výměně pístních kroužků v servisu!Po roce a půl mi to pořád žralo olej, tak jsme to se známím mechanikem rozdělali a u váce č.2 byl na pístu volný čep a ten vydřel do válce dvě rýhy asi 5 desetim milimetru.Dá se to vyhonovat ručně?Díky
Přílohy
mini-FOTKY 007.jpg
mini-FOTKY 007.jpg (17.95 KiB) Zobrazeno 2198 x
mini-FOTKY 008.jpg
mini-FOTKY 008.jpg (19.52 KiB) Zobrazeno 2198 x
Motor je konstrukčně podobný lidskému tělu,potřebuje kyslík,zdroj energie a cit a péči....pokud mu to dáte, vrátí se vám to v podobě spolehlivosti(zdraví).
opel zafira 1.6 16v
fábia 1.4 16v
hyundai coupe RD 2.0 16v

Fifi

Re: rýhy na válci motoru

Příspěvek od Fifi »

Ručně určitě ne, tohle možná nezachrání ani druhý výbrus... 0,5mm je v těchto přesnostech doslova kráter, takže nejspíš 3 výbrus, nové větší písty a kruhy, pak samozřejmě ostatní věci co se nedají znovu použít a věci co by bylo škoda neudělat, když bude motor mimo auto tzn. nebude to levné... Mimochodem já jsem v průběhu tohoto týdne honoval vrtačkou + "flexhone" přípravkem svůj motor a včera jsem ho doskládal a trochu projel, jelikož jsem vše poctivě mazal, tak to ze začátku lehce kouřilo, ale po cca 5km (než se zahřál a já začal zajíždět podle Tabooa) i při vysokých otáčkách nic a to byla před opravou pořádná dýmovnice, takže výsledek se dostavil okamžitě, nechápu, že ti nebylo třeba po měsíci divné, že pořád kouří/bere olej, navíc tohle muselo jít i slyšet ne? Jinak to "domácí honování" slouží pouze k úpravě drsnosti povrchu a znovuobnovení "drážkování" válce beze změny rozměru tak, aby se daly použít nové kroužky velikosti shodné s původními, díky obnovení povrchu válce si kroužky lépe a rychleji sednou/obrousí a dá se očekávat lepší těsnost než při pouhé výměně kroužků bez "home made" honování...
Když někomu řekneš že je blbec, chytrého to z tebe neudělá!

blázen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od blázen »

sežen si jiný blok,.. velké písty (druhý a větší výbrus) bývají drahé
ted smrdím po naftě :-)

podporuji: http://www.neo2011.cz/

ALEX 74

Příspěvek od ALEX 74 »

Díky chlapci,ale to se mi nechce tolik investovat,asi to odvezu na vrakáč :(
Motor je konstrukčně podobný lidskému tělu,potřebuje kyslík,zdroj energie a cit a péči....pokud mu to dáte, vrátí se vám to v podobě spolehlivosti(zdraví).
opel zafira 1.6 16v
fábia 1.4 16v
hyundai coupe RD 2.0 16v

m.artty
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od m.artty »

Tak sehnat jiný blok zas není taková investice. Co je to za auto?
Současnost: Kadett E 2,0 GSi cabrio & Calibra 2,5 V6 & Omega B 2,5 TD
Minulost: Astra F 1,7 TD, Astra F 1,4 16V sedan, Kadett E 1,6 cabrio, Kadett E 1,6i cabrio, Golf II 1,6D, a pár Kadet na díly

ALEX 74

Příspěvek od ALEX 74 »

hyundai lantra 1.5ie 94...zítra zkusím zavolat na vrakáč uvidím
opel zafira 1.6 16v
fábia 1.4 16v
hyundai coupe RD 2.0 16v

kentoya

Příspěvek od kentoya »

takhle jsem taky koupil jednou motor po komplet go a ty rýhy tam byly stejné po cca 1800km
IQ sice stylingem nenahradíš, taboo ti ho taky nezvedne, ale dokáže rozšířit brutálně obzory :D
http://www.odtahove-sluzby.cz

Rudi
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rudi »

kolik dolejváš?
VW - Very Wonderful
ALUSADY.CZ - originální alu kola na Váš vůz
Dovoz vozidel, odtahy z celé EU, STK

ALEX 74

Příspěvek od ALEX 74 »

dolejval jsem 1.5l na 1000km,ale udělaly jsme aspoň gufera a zalapovaly se ventily a auto už nekouří,ale olej brát něco bude... :(
opel zafira 1.6 16v
fábia 1.4 16v
hyundai coupe RD 2.0 16v

Odpovědět

Zpět na „Poruchy, závady, rady, tipy“