schema auto zesilovace

Vše o muzice v autě - rady, postupy jak na to, možnost přidávat i fotky instalací.

Moderátoři: Bohuš, Kane13, Dacan

Odpovědět
kedlo

schema auto zesilovace

Příspěvek od kedlo »

Dobry den
Mam zajem o zesilovac a tak mne zajima jestli nekdo nema kopletni zchema na nejaky vykonejsi zesilovac a k tomu seznam soucastek

maNRs4

Re: schema auto zesilovace

Příspěvek od maNRs4 »

Určitě by bylo možné sehnat schéma zesilovače jde o to kolik (w), určitě je i možno sehnat součástky..

kedlo

Příspěvek od kedlo »

mne jde spise o schema a nakres tistenych spoju soucastky nebudou problem ae seznam bude nutnost jedna se o to aby to bylo aspon minimalne 2x200W a pokud mozno vyhybka na subwoofer a nastaveni propustnosti

Fifi

Příspěvek od Fifi »

Jen tak dál, dobře se bavím... :smich2:
Když někomu řekneš že je blbec, chytrého to z tebe neudělá!

maNRs4

Příspěvek od maNRs4 »

Hele zitra se ti kouknu doma na naky to schema a napisu ti sem seznam soucastek, a tistenej spoj si udelas doma bez problemu. Staci ti kuprexidova deska prodava se za par korun sezenes ji skoro vsude v krame pro elektrikare a pak staci jen nakreslit tisteny spoj na spodni stranu desky cicli kde je med 3 vrstvy lihovkou a pak das do vyleptat.

maNRs4

Příspěvek od maNRs4 »

Fifi píše:Jen tak dál, dobře se bavím... :smich2:
Jo proč se bavíš??? :nono: :D

Fifi

Příspěvek od Fifi »

Kedlo je absolutní laik! A i když bych mu to přál, tak to do kupy prostě nedá, stačí si přečíst to co na tomto fóru doposud vyplodil, nedávno nevěděl co je výhybka a teď by chtěl stavět subsonik+aktiv. výhybku a aby to nebylo málo, tak ještě zes né zrovna malého výkonu, prostě v jeho podání absolutně neproveditelné...

Ty si to pro změnu představuješ jako Hurvínek válku, stavět autozes je v dnešní době absolutně nerentabilní, navíc problémy s rušením, odstupem s/š, prostě pokud se do toho člověk pustí, musí vědět co dělá. Najít na netu schéma s deskou na nějaký zes o kterém navíc nemám ani páru je nejlepší cesta jak vyhodit peníze! Postavit kvalitní autozes není nemožné, ale cena je několikanásobná a ten strávený čas ti taky nikdo nezaplatí, navíc nevěřím, že máš dostatečné vědomosti něco takového vytvořit. Něco, co bude zdálky připomínat zes asi ano, ale na úrovni která by stála zato ty peníze utratit asi ne... Orientační rozpočet na kvalitní diskrétní zes sestavený ze značkových součástek a polovodičů mající veškeré ochrany, vysoký DF, kvalitní nastavitelnou výhybku je 15000kč+ a to se bavíme cca o 600-800W/4Ohm zesu pro sub, tedy 1kanál. Za ty peníze už ale koupíš jetý zes, který bude zpracováním a kvalitou na podobné úrovni a výkonem někde jinde a to bez práce a několika týdenním (někdy i několika měsíčním) přemýšlením, oživováním a testováním atd atd...

Jen tak mimochodem, kam chodíš kupovat výkonové polovodiče?

Víc už to nemá smysl rozebírat, pak se pochlubte jak to dopadlo (jestli to shořelo už na stole nebo až v autě i s autem...)

Obrázek

All
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od All »

Nehledě na to, že se nejlevnější monobloky od seriózních výrobců dají koupit od cca 3000,- kaček. Jistě to není top kvalita ale bastler za tyhle prachy nepořídí ani slušně vypadající pixlu na vlastní výtvor. Taky by mně dost zajímal výsledek toho zamýšleného bastlení.

maNRs4

Příspěvek od maNRs4 »

Hele nevím vid ja bych se toho urcite nebal a verim tomu ze bych to postavil :D ,troufam si rict ze i do 7 dnu se vsim a delal sem i dvoukanalove zesilovace mam na to skolu takze mi zesilovacu proslo hodne moc rukama a jak 1 stupnových tak dvoj a pokazdé sem to ozivil :D az na jednu vyjimku kdyz sme s kamaradem stavěli 2KW tak sem nam to moc nedarilo, ale po mesíci a malo casu na to sme to dali takze 2X200W bych urcite dal ja teda jo, to by musel fakt delat lajk jak si rikal a prehodit soucastky, podle hodnot, atd,asi vis jak to dopada treba u tranzistoru :D a nedej boze u rezistoru,a este patici no, ty zamecky nevim moc lidi jak fungujou ale mikropajka :D lupa vetsi tistenej spoj kvuli propustnosti ne zadny 3mm sirka :D a ses dobrej jinak tam mas vsechno samy odpory a kondenzátory a este bych podotknul ze musis fak umet pajet, mikro pajkou. Verim tomu ze by se to novackovi hned tistenej spoj odlepil od kuprexidivy desky,a nebo vijela nozicka ze soucastky pretavenim :D taky znam takovy borce :D ale jak rikam kdy se chce tak to jde, a este k tomu. Stavebnici bys sehnal za 1500 2x 200W :D a soucastky nakupuju JEDINE GM ELEKTRONIC!!!! jestli ti to neci rika ?..

Fifi

Příspěvek od Fifi »

NE, GM mi nic neříká, protože tam bych pro výkonové polovodiče nešel ani kdyby mi je nabídli zadarmo... Za 1500KČ koupíš stěží stavebku jednoho kanálu top kvality s tebou udávaným výkonem (záměrně se nevyjadřuji konkrétně a nepíšu žádné odkazy, protože by to bylo "házení perel sviním"). Tvá stavebka bude absolutně očesaná, sestavená ze součástek s vysokou tolerancí a na hranici zatížitelnosti značně nestabilní, taková časovaná bomba a když vybuchne, tak díky absenci ochran nebude co zachraňovat a celé to poletí do koše... Tak mě napadá, jak by jsi chtěl řešit zdroj pro takový zes do auta? Z 12v ten výkon rozhodně neuděláš... Víš vůbec kolik by stálo nechat zakázkově namotat toroid v "audio" provedení pro měnič něčeho takového? Je zajímavé, že na začátku jsi leptal desku, teď už stavíš stavebky a co bude příště? ...to už budeš jen "drátovat" jednotlivé moduly, ne? Jak jsem psal, pak se pochlubte co jste to za karikaturu zesu vytvořili... V čr je jen hrstka lidí schopných něco takového ve vysoké kvalitě realizovat a ještě menší množství lidí ochotných to zaplatit... Ty mezi ně s největší pravděpodobností nepatříš...

pufko

Příspěvek od pufko »

Ked chce niekto bastliť , tak vyrobiť doma niečo čo bude mať aj výkon a nebude to v aute brumeť po naštartovaní bude asi trochu problém, ale ked chce niekto skúšať, tak na Ebay sú rôzne "čínske" stavebnice z ktorých by sa niečo zlepiť dalo, najviac by som mal obavu okolo odrušenia...
Vyrábať a kupovať súčiastky určite nie , bolo by to drahšie ako hotový zosilovač...
Stavebnica bloku meniča DC 12v na DC 2x32V za $27 , k nemu už nie je problém pripojiť čokolvek...
Kompletná ponuka stavebníc... http://shop.ebay.co.uk/along1986090/m.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Fifi

Příspěvek od Fifi »

Tak tohle je přesně ta kvalitativní úroveň, kterou je nesmysl se zabývat...

kedlo

Příspěvek od kedlo »

dobre jsem laik ptal jsem se jestli je to mozne a ted este trapnejsi otazka nemate tedy nekdo na prodej pouzity zesik tak do 600kc nezadam super kvalitu

mc.vlada

Příspěvek od mc.vlada »

No, já myslím, že ani s tím měničem 2x32V to na 200W nedá, možná nějaká třída D nebo H, nebo jak se to vykrytí špiček nabitejma kondíkama jmenuje. Jelikož trochu dělám do zesilovačů, spíš nástrojové, nebo PA, nedovedu si dost dobře v autě představit ohulenejch třeba 2x150 nebo 200W do nějakejch slušnějších repráků s citlivostí alespoň 95dB, do nějakých "šitů" tak kolem 80 dB ještě možná, i když. Logicky, slušný zesilovaš 100-150W se slušnýma bednama bohatě stačí na HI-FI ozvučení obývacího pokoje, s kubaturou cca 70 m3, zatím co objem kabiny auta je cca 4 m2. A těm pohádkám, které uvádějí výrobci na autozesilovačích, jako 600W nebo 1000W taky asi nikdo trochu znalý problematiky moc nevěří, možná u některých zaručených značek, ale i tak je takový výkon do auta naprostý a holý nesmysl.

Odpovědět

Zpět na „Autohifi“