ahoj chlapy, chtel jsem se zeptat jsem v tomto trochu laik a chci si nechat snížit hlavu na 323i, nevím jaké proporce potřebuju vedet abych řekl že mužu snížit o desetinu nebo milimetr, jdeme oto aby nesnížil moc nebo tak - hledal jsem tu dlouho ale nic konkrétního jsem nenašel abych se to dozvedel dekuji za odpoved
ještě by me zajímalo jak se řeší kompresní pomery potom dkeuji
Na hlavu nesahej. O desetiny (spíš ale méně) se snižuje v případě, že se hlava rovná (po fouklém těsnění např.). V takových případech je komprese ovlivněná minimálně. Ovšem ubírat materiál cíleně je prasárna (ano u Škodovek to fungovalo, ale tím se nemůžeš univerzálně řidit), porušuješ tvar spalovacích prostor. Pokud chceš vyšší kompresní poměr, tak použij vysokokompresní písty (a taky lepší těsnění a šrouby hlavy).
Toyota Supra 2.5 twin turbo (208 kW/360 Nm)
Lexus RX400h 3.3 VVTi '06 (205 kW/418 Nm)
Lexus NX300h 2.5 Hybrid '16 (145 kW/207 Nm)
Lexus IS200 2.0 VVTi (115 kW/200 Nm) "Vždycky můžete spát v autě, ale nikdy nemůžete řídit dům"
Současnost:Kadett E 2,0 GSi cabrio & Calibra 2,5 V6 & Omega B 2,5 TD Minulost:Astra F 1,7 TD, Astra F 1,4 16V sedan, Kadett E 1,6 cabrio, Kadett E 1,6i cabrio, Golf II 1,6D, a pár Kadettů na díly
jak píše Beaver šestiválec 2,5 od BMW je trochu jinde než nesmrtelnej hliníkáč s třikrát uloženou klikovkou a rozvodem OHV takže je blbost na hlavu sahat razantním snižováním
Svět by byl o mnoho bezpečnejší, když by každý před vstupem do letadla musel sníst kousek slaniny....
pokud si dobre pamatuji tak hlavu muzes max snizit po vylisek co je udelany v hlave nekde je to jen prohluben kolem 1mm a neco mela by to mit kazda hlava jinac jen tak orientacni snizeni hlavy vuci kompresy si muzes udelat tady http://skoda.daves.cz/Zmena_kompresniho ... vani_hlavy" onclick="window.open(this.href);return false;
Chtel bych zvýšit výkon , to je hlavní duvod. ale jak koukám tak je to zbytečné a jak u motoru bez turba nejvíc zvýšit výkon ? svody ? nebo titanové sání ?? dekuji za rady kdo neco ví
mysák: Za prvé=oturbit (levnější je tam ale prsknout jinej oturbenej motor), jinak atmosféra se řeší dobře spočítaným výfukem, kvalitním sáním a přípravou směsi..
mysák píše:Chtel bych zvýšit výkon , to je hlavní duvod. ale jak koukám tak je to zbytečné a jak u motoru bez turba nejvíc zvýšit výkon ? svody ? nebo titanové sání ?? dekuji za rady kdo neco ví
Vyměnit za motor s turbem nebo oturbit. Ani to, ani nějaké významnější zvedání výkonu u atmosféry tě nepřijde levně, to by sis měl uvědomit na prvním místě. Asi nejvýznamnější krok, kterej by na prvním místě měl nějakej efekt je výměna vaček, viz např.:
Písty tam nemají, ale ty nejspu případně problém nechat udělat na zakázku (cena se ti zřejmě zase líbit nebude). S vyšší kompresním poměrem se ti ale může stát, že na Natural 95 už si moc nezajezdíš, takže pozor na to.
Toyota Supra 2.5 twin turbo (208 kW/360 Nm)
Lexus RX400h 3.3 VVTi '06 (205 kW/418 Nm)
Lexus NX300h 2.5 Hybrid '16 (145 kW/207 Nm)
Lexus IS200 2.0 VVTi (115 kW/200 Nm) "Vždycky můžete spát v autě, ale nikdy nemůžete řídit dům"
Beaver - moc dekuji za vačku a asi do ní pujdu,
Blázen - prosím te co je CP ? nejaka firma ? dekuji.
přesne tak to jsem to chtel slyšet tady od všech dekuji za ochotu.
o turbo už přemýšlím ale asi tam zkusí mdát kompresor a ne turbo.
Ad honza:hele a ty jsi s albrechtem v kontaktu viď?Já mám tady nějaký poškozený vačky z coupe 16VT a albrecht by měl být schopen je znovu navařit a opracovat tak jak bych mu řekl?Je tahle informace správná????
krosmen motorsport .....
specializovaný servis japonsko a itálie......
myslím že do takových úprav se možná nechtěl ani pouštět. U takového motoru k nějakému "mírnému" zvyšování komprese nebude třeba vyroby pístu. Neznám ceny dnes ale u šestky si připrav min. 30 tis. ještě taková úprava zajímá?
Ja jsem loni snizil hlavu u motorky, zvysil kompresni pomer z 12:1 na 13:1, pretryskoval karbec a letos spokojenej jezdil, akorat uz netankuju 95tku benzin.....
Jak bylo zmineno CP piston... jejich pisty mam take v aute a je to krasna prace za rozumne penize... pokud o ne mas zajejm napis liborovy12 ale pocitaj s tim ze na 6ti valce to bude nekde okolo 25tis kc spise vice... ale jsou kovane a lehke
TOYOTA CELICA CARLOS SAINZ 2.0 TURBO 4WD 153KW 1992 = funny
Skoda Ochcavia f kombajnu f metle na hlinach a i kliiimu ma a samozrejmne hagusy 81KW = daily
jen tak trochu mimotechnicka ?! proc vymyslis nejaky upravy na priskrcenym motoru ?
misto 323 bych se nejakym upravam zacal venovat na 2.8 minimalne , ale existuje dalsich milion motoru ktery se daji lehce swapnou (M3 3.0 + 3.2 , E46 3.0 , V8 4.0 4.4 atd atd.) narust vykonu je tam uplne jinde jen bych o tom minimlne popremyslel .)
E30 325i Coupe M20 DiamantSchwarz M-technic II, BBS RS 601
je to jak rika matty, proc resit u facka takovyhle upravy, kdyz tam za odpoledne prehazis 1.6 filetu. a navic bawori maji tu vzacnou schopnost ze fungujou jako puzzle..
souhlas..... motory bmw znám poměrně dost začal jsem na 2litru a skončil u 2.8 ve které jsou takové upravy že by za to bylo M3 motor ,který je někde jinde........ dělej jak rozumíš ty ale pokud se jedna o M20 motor má nějakých 150 koní...... uděláš kompresi pomocí pístů tak za 30 tisís, pak zjistíš že to chce vačku, protože jsou to dvě veci co patří k sobě...... takže plus 10 k tomu nějaký chip nebo doladění....... sání budeš dohromady 45- 5o tis ...za to dostaneš když dobře tak 30 koní ....když se zadaří a pak přijde venca od sousedů s 2.5 litrem za 10 tis a bude s tebou držet krok...... protože když bude v dobré kondici bude mít 170 koní, lepší krouták, protože ty ještě díky vačče přijdeš o střední otáčky bude to k nasrání.......
Já půl roku dělal hlavu na 2 litru a kdybych koupil hned 2.5 měl jsem tam hned 50 koní navíc .....takže vím o čem mluvím.....
no to jsem chtel slyset, pujdu do jineho motoru, zkusim sehnat 2,5 a tu nejak vymyslet, dekjji za rady vsem a za nazory. jeste jsem se chtel zeptat tim zesnizim hlavu se zmeni omprese? pisu na mobilu dekuji za pochopeni
snížením hlavy se sice zvýší komprese ale jde o to že aby se komprese někam významě hnula tak bys musel snižovat o dost a to je zase na úkor všeho ostatního navíc potom můžeš hlavu vyhodit když ji snížíš na hranici a potom třeba motr přehřeješ a budeš ji chtít srovnat,není co brousit.....
krosmen motorsport .....
specializovaný servis japonsko a itálie......
některý hlavy ani moc snižovat nejdou, protože bys už jezdil v sedlech ventilů
pokud nemám na kovaný písty, jdu cestou úpravy stávajicích pístů (na kterých provedu takový obrobení, kterým třeba eleiminuju kapsu, ale prohloubím vybrání pro ventily-čímž získám i prostor pro lepší vačky) a zároven snížením bloku...
sice to taky stojí nějaký úsilí a peníze- motor stejně musíš rozebrat, ale funguje to...