Kdo umí s Excelem 2007
Moderátor: Rudi
Kdo umí s Excelem 2007
Zdarte všecí, potřebuji pomoct. Mám odevzdávat jakou si práci a nejsem ji schopen dodělat. To co je zelené je udělané vzorcema. Jen nevím jak udělat: nejlépe dopadl test a nejlepší žáček. Poradíte někdo prosím???
- Přílohy
-
- 1.JPG (163.54 KiB) Zobrazeno 559 x
Re: Kdo umí s Excelem 2007
Jde to nekolika zpusobama.
Asi nejednodusi je zkombinovat funkci min a vlookup (hlookup).
Do prazdnyho pole na konec si kopiruj do sloupce jmena jmena a do radku pod prumery testu si zkopiruj jmena testu
pak bude vzorec vypadat nasledovne =vlookup(min(bunky s prumerem studnemtu),Sloupec s prumerama az sloupec s jmenama,poradi sloupce s jmenama, false)
=hlookup(min(bunky s prumerem testu),radek s prumerama az radek s jmenama testu,2,false)
Pak to jde jeste dalsima x zpusobama.
Tohle asi nejvic elegantni a navic v zivote budes nejvic pouzivat vlookup
Doufam, ze namas cesky offisy, jinak hodne stesti s prekladem funkci
Jeste vysvetleni principu: fce min ti najde min hodnotu, kterou potom hledas v danym poli a pokud ji najde, tak vrati hodnotu bunky o x sloupcu doprava, false znamena, ze je seznam nesetrideny - coz je tvuj pripad
Asi nejednodusi je zkombinovat funkci min a vlookup (hlookup).
Do prazdnyho pole na konec si kopiruj do sloupce jmena jmena a do radku pod prumery testu si zkopiruj jmena testu
pak bude vzorec vypadat nasledovne =vlookup(min(bunky s prumerem studnemtu),Sloupec s prumerama az sloupec s jmenama,poradi sloupce s jmenama, false)
=hlookup(min(bunky s prumerem testu),radek s prumerama az radek s jmenama testu,2,false)
Pak to jde jeste dalsima x zpusobama.
Tohle asi nejvic elegantni a navic v zivote budes nejvic pouzivat vlookup
Doufam, ze namas cesky offisy, jinak hodne stesti s prekladem funkci
Jeste vysvetleni principu: fce min ti najde min hodnotu, kterou potom hledas v danym poli a pokud ji najde, tak vrati hodnotu bunky o x sloupcu doprava, false znamena, ze je seznam nesetrideny - coz je tvuj pripad
S14,Racing on the street is illegal, irresponsible, and dangerous
Re: Kdo umí s Excelem 2007
Děkuji za radu, a měl si pravdu, mám český excel....
Ale jako vlookup-svyhledat a hlookup-vvyhledat
Ten test jsem zvládl vyhledat ale toho žáka mě to nechce vzít. Píšeto REF!
Ale jako vlookup-svyhledat a hlookup-vvyhledat
Ten test jsem zvládl vyhledat ale toho žáka mě to nechce vzít. Píšeto REF!