Špatná hlava nebo turbo? Repase hlav, praha?

Máš nebo jsi měl problém s autem? Zde ti ho pomůžeme vyřešit :)

Moderátor: Idaho

Odpovědět
Yurii

Špatná hlava nebo turbo? Repase hlav, praha?

Příspěvek od Yurii »

Takže mám následující problém s autem a z pozice řešní jsem se dostal do slepé uličky tak doufám že se tady na TF najde někdo kdo mi alespoň teoreticky poradí nebo usměrní.

Technika: Hyundai Scoupe 1.5 turbo(G4EK T/C), SOHC 12V, turbo Garrette T15 (vodou chlazené pro benzíny standardně tlačí 0,6 bar)

Problémy:
1: Při vyšších otáčkách a rychlostech když je motor stále v tahu, typicky když na dálnici v kilu šlápnu na plyn tak vůůbec nejede a turbo tlačíjen něco mezi 0,2 a 0,3 baru. Podtlaky vyměněny, a stejná situace se děje i když od podtlaků úplně odpojím WG. Turbína nedělá žádný nepatřičný hluk a má minimální vůle.
EDIT: Vyřešeno, bylo to ucpanym katem :)))

2: Společně s tímhle projevem mám taky už cca od prázdnin značně zvýšenou spotřebu cca o 2l/100km a příšerně vysokou teplotu vody, (o 15-20oC nad normálem, teplotní čidla i termostat měněny, vodní pumpa s rozvody ani né rok stará) v létě jsem v zácpách skoro vařil a aby se motor nehřál, chtělo to specifický způsob jízdy při vyšších otáčkách a mírné zátěži.
I teď v zimě když někam dojedu, nechám motor 5 minut dochladit, v expanzce to bublá jak v pekle.
Doplním že motor na volnoběh má lehce nepravidelný chod, žere litr oleje na 5000km a voda taky niják výrazně neubejvá neni ani emulze podolejvíčkem :(

Existuje v Praze nebo okolí někdo kdo mi repasuje hlavu? Googlení mi vyhodilo akorát pár firem z Brna a Ostravy popřípadě Mělnicko ale to všechno je daleko :(
Naposledy upravil(a) Yurii dne 27 lis 2010 18:05, celkem upraveno 1 x.
Pětka f kombajnu

Květoslávek

Re: Špatná hlava nebo turbo? Repase hlav, praha?

Příspěvek od Květoslávek »

v brně kámoš dělá hlavy a myslím si že dobře,ani moc peněz za to nechce:)pošli hlavu a já bych ti to zařídil:)
Volvo V40 2.0 T4 yellow Faketaxi :)
Go HARD or Go Home!!!

Yurii

Příspěvek od Yurii »

Kurde renovace palice v brně to je daleko :( Já bych si to právě chtěl zařídit sám osobně, proto sháním někoho v Pze a okolí.. asi to ale dopadne tak že ji odvezu někam do Slanýho nebo do Mělníka :( Furt je to blíž a občas okolo jezdím.
Pětka f kombajnu

milonovo

Příspěvek od milonovo »

Adresu nemám,ale zkus tohle číslo 608805046,je to Praha-Libuš.Dělaj dobře a není to drahý.Měl jsem tam hlavy z RR,XM i 200SX a pohoda(žádná teda nebyla ruplá,jen srovnání,sedla,ventily)

Boháček

Příspěvek od Boháček »

brusírna Pokorný
Hovorčovice 382 ( je to za Hovorčovicema - směr Měšice )
tel :602311715
283932147
mě vařili vyhnilou díru pod komůrkou (AF 1,7 ¨DTL ) resp. vařil to ten mistr v hovo, ale komplet akci zajišťovali oni
včetně nalezení díry atd.
stálo to asi 5tKč
vzdělání není zárukou inteligence

Yurii

Příspěvek od Yurii »

Díky za rady už jsem se domluvil v tý Libuši :) K těm technickejm dotazům na problémy někdo něco netušíte?
Pětka f kombajnu

milonovo

Příspěvek od milonovo »

Ten zbytek je takhle těžký hádat,až to rozhodíš,uvidíš víc.Ucpanej kat by mohl bejt,ale těžko říct,jestli až tak,že by to neroztočilo turbo.

Yurii

Příspěvek od Yurii »

Takže turbínka je úúplně vpořádku, za všechno moh přicpanej kat no a už mi zbejvá jenom ta palice :)
Pětka f kombajnu

Odpovědět

Zpět na „Poruchy, závady, rady, tipy“