Alpine vs Sony
Moderátoři: Bohuš, Kane13, Dacan
Alpine vs Sony
Dobrý den,
Moje autorádio Sony CDXGT23 4x45W jaksi nestačí na 6 (2 komponenty vpředu, 4 běžné repro vzadu). jsou to naprosto průměrné reproduktory ale na vyšší hlasitost to začne velmi zkreslovat.
Přemýšlím nad Alpine CDE-120R, myslíte, že je to dobrá volba? I co se výkonu týče? Spousta lidí říká, že psaný výkon a realita je něco jiného a že Sony a Alpine mají mezi sebou rozdíl asi jako Trabant a Maserati.
Díky za Vaše zkušené rady...
Moje autorádio Sony CDXGT23 4x45W jaksi nestačí na 6 (2 komponenty vpředu, 4 běžné repro vzadu). jsou to naprosto průměrné reproduktory ale na vyšší hlasitost to začne velmi zkreslovat.
Přemýšlím nad Alpine CDE-120R, myslíte, že je to dobrá volba? I co se výkonu týče? Spousta lidí říká, že psaný výkon a realita je něco jiného a že Sony a Alpine mají mezi sebou rozdíl asi jako Trabant a Maserati.
Díky za Vaše zkušené rady...
- Sova
Re: Alpine vs Sony
Rozdíl je hlavně maximalní výkon vs rms výkon což je hudební, který nezkresluje...
Sony je pěkná sračka...
Já mám třeba Clarion a sem spokojen
Sony je pěkná sračka...
Cléon & Fonte
Díky za odpověď,
To jsem si myslel taky, ale co si myslíš o tom Alpinu? Dobrý, je něco lepší v této cenové kategorii?
Dík
To jsem si myslel taky, ale co si myslíš o tom Alpinu? Dobrý, je něco lepší v této cenové kategorii?
Dík
Jedna vec k zamysleni mas vzadu zapojene 4 reproduktory predpokladam ze dva a dva paralelne coz znamena do 2 ohmu. Nevim o zadnem radiu ktery by byl v teto impedanci stabilni. nevim co je to za reproduktory ale je otazka jestli koupenim 4kanalu neudelas podstatne lepe nez jen vymenu radia ktere na to stejne nebude vhodne
http://www.all4sound.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
Vše pro vašeho miláčka.
Vše pro vašeho miláčka.
Děkuji za odpověď,
nejsem si jist. protože montáž nebyla provedena mnou. Nevím, ale co by se vyřešilo 4-kanálem, pokud mám v autě teoreticky 6 repráků. Máš na mysli, nějakej zesík, kterej by mohl utáhnout seriově, nebo paralelně napojené repro?
Pokud je to tak, máte zkušenosti s nějakým do cca 3000? + Co na to řekne moje baterka? je třeba kapacitor? Nehodlám do auta rvát monster audio, jde mi jen o to, aby vše byl dobře vykreslené. Prostě jen aby to hrálo dobře.
Díky Vám za odpovědi!
nejsem si jist. protože montáž nebyla provedena mnou. Nevím, ale co by se vyřešilo 4-kanálem, pokud mám v autě teoreticky 6 repráků. Máš na mysli, nějakej zesík, kterej by mohl utáhnout seriově, nebo paralelně napojené repro?
Pokud je to tak, máte zkušenosti s nějakým do cca 3000? + Co na to řekne moje baterka? je třeba kapacitor? Nehodlám do auta rvát monster audio, jde mi jen o to, aby vše byl dobře vykreslené. Prostě jen aby to hrálo dobře.
Díky Vám za odpovědi!
Sova píše:Rozdíl je hlavně maximalní výkon vs rms výkon což je hudební, který nezkresluje...
Sony je pěkná sračka...
A Clarion je hvězda

ok,
Je Clarion lepší jako Alpine? Modely? Obchody? Detaily? Diky
Je Clarion lepší jako Alpine? Modely? Obchody? Detaily? Diky
- ARV6
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Proti Sony rozhodne ANO 
Za mne jedine Alpine nebo Clarion

Za mne jedine Alpine nebo Clarion
BMW M3 3.2 Convertible
BMW M3d2 Touring
Alfa Romeo 164 Super 3.0 24V - Zombie
BMW M3d2 Touring
Alfa Romeo 164 Super 3.0 24V - Zombie
- Butcher
- Kontaktovat uživatele:
Uz jsem mel spoustu radii a Alpine je nejvic...pro me i vzhledove...mam ho ve 2 autech a nemuzu si stezovat 

KEHO rennsport
Supr,
Díky chlapi. Půjdu do toho. Ještě otázka. Sony 4x45W a Alpine 4x45W nemusí vždy znamenat to samé, že? Opravte mne, poučte...
Díky
Díky chlapi. Půjdu do toho. Ještě otázka. Sony 4x45W a Alpine 4x45W nemusí vždy znamenat to samé, že? Opravte mne, poučte...
Díky
- Sova
Nejde vůbec o vykon, ale o kvalitu zvuku kterou dělají 24 bit převodníky a v tom je Sony jednoznačně sunt...
Naposledy upravil(a) Sova dne 09 pro 2010 16:38, celkem upraveno 1 x.
Cléon & Fonte
- Sova
Podívej, pracoval sem v elektru a pod rukama mi prošlo hodně autorádií, takže o tom něco vím...Kubajz píše:Sova píše:Rozdíl je hlavně maximalní výkon vs rms výkon což je hudební, který nezkresluje...
Sony je pěkná sračka...
A Clarion je hvězda![]()
Cléon & Fonte
Já jsem zase autoelektrikář,mě toho taky prošlo pod rukama hodně,a káždopadně Clarion neSova píše:Podívej, pracoval sem v elektru a pod rukama mi prošlo hodně autorádií, takže o tom něco vím...Kubajz píše:Sova píše:Rozdíl je hlavně maximalní výkon vs rms výkon což je hudební, který nezkresluje...
Sony je pěkná sračka...
A Clarion je hvězda![]()

Souhlasim s Alpine a Clarion ano,Sony ee
Když se chlap vyspí s více ženami, je borec.
Když se žena vyspí s více muži, je kurva.......proč je to tak?!
Protože když klíč otevře několik zámků, je to univerzální klíč......
kdežto když zámek otevřeš vícero různými klíči, je zkurvenej zámek
Když se žena vyspí s více muži, je kurva.......proč je to tak?!
Protože když klíč otevře několik zámků, je to univerzální klíč......
kdežto když zámek otevřeš vícero různými klíči, je zkurvenej zámek
zdravicko panove mam v aute alpinu 9880 a chci se zeptat jestli je normlani ze bere pri vypnutem stavu asi 100miliA? mel sem driv panasonica a ten bral asi 10x min.a to je kurna rozdil.jeste chci podotknout ze mam pouze 44ah baterku takze se mi asi po 4 dnech kor ted v zime kdyz nejedu totalne vybije.diky
- Chosse
- Kontaktovat uživatele:
Řekl bych, že to máš blbě zapojený
Napájení paměti a +
napájení paměti jde na pevno a + jde od klíčku

napájení paměti jde na pevno a + jde od klíčku
Není třeba...
OK další otázka,
nebude tedy lepší mít zapojené pouze přední komponenty a ovály vzadu BEZ těch chrchlátek co tam byly už od výroby?
Děkuji Vám za odpovědi.
nebude tedy lepší mít zapojené pouze přední komponenty a ovály vzadu BEZ těch chrchlátek co tam byly už od výroby?
Děkuji Vám za odpovědi.
Jde o to ze kazdy zesilova ktery dnes dostanes koupit je stabilni i do 2 ohmu na kanal coz by resilo pripojeni prednich repro na dva pary kanalu a zadni repro paralelne tudis do 2 ohmu opet dalsi par kanalu. zesilovac do 3t slusny urcite sezenes kdyz nebudes bazirovat na novote tak jety i v zaruce za to urcite sezenes. pokud jde o tvou baterii tak s tim nebude mit zadny problem a kapacitor rozhodne neni potreba.M.S. píše:Děkuji za odpověď,
Díky Vám za odpovědi!
A pokud jde o ty dva pany co se tu hadaji jestli clarion nebo alpine a ze jeden byl v elektru a druhy je autoelektrikar... nevim jestli ty hlasky a oduvodneni proc prave ono myslite vazne ale pokud ano tak radsi neradte protoze tomu evidentne rozumite asi jako ja vysivani.
Vše pro vašeho miláčka.
Vše pro vašeho miláčka.
i toto je reseni a ne spatne. nevim co tam konkretne je takze ti k tomu asi vic neporadim ale pokud jsou tam osazeny rozumnejsi komponenty tak opravdu ten zesak jim ve zvukovem projevu hodne pomuzeM.S. píše:OK další otázka,
Děkuji Vám za odpovědi.
Vše pro vašeho miláčka.
Vše pro vašeho miláčka.
Děkuji všem za odpovědi, konečně polopatické vyjádření od all4sound.
Poradím se se svým dvorním technikem co se mi stará o auto. Autu rozumím asi jak koza petrželi. Řídit to tedy umím
ale toť vše. Audiu mimo auto se věnuju ale zjistil jsem že do auta, je to poněkud věda. Odhlučnit, sehnat repro, které se do auta vleze atd.
Pánové budu Vás informovat jak to dopadlo, klidně přihodím i fotky. Corsa je malá a myslím, že ovály vzadu + komponenty dopředu s nějakým Alpinem budou stačit. Uvidíme, jak se v realitě pozná rozdíl mezi Sony 4x45W a Alpine 4x50W
Myslím si, že rozdíl ve výkonu nebude v číslech, ale značkách.
Děkuji Vám vřele a kdyby se tu objevil někdo s rozumnou cenou za Alpina
Dejte vědět. Popřípadě nějaké doporučení, díval jsem se do obchodů a ty nové Alpiny jsou nějaké podezřelé. Příjde mi, že krize posunula výrobu Alpinů trochu na východ... tak mám jen strach abych nekoupil rádio za 3000,- a vono hrálo stejně jako Sony...
Kdybyste měli tip na Alpina do 3500,- budu Vám vděčen. (USB, MP3, CD slot, Min 50Wx4 = mé podmínky)
Díky Vám
Poradím se se svým dvorním technikem co se mi stará o auto. Autu rozumím asi jak koza petrželi. Řídit to tedy umím

Pánové budu Vás informovat jak to dopadlo, klidně přihodím i fotky. Corsa je malá a myslím, že ovály vzadu + komponenty dopředu s nějakým Alpinem budou stačit. Uvidíme, jak se v realitě pozná rozdíl mezi Sony 4x45W a Alpine 4x50W

Děkuji Vám vřele a kdyby se tu objevil někdo s rozumnou cenou za Alpina

Kdybyste měli tip na Alpina do 3500,- budu Vám vděčen. (USB, MP3, CD slot, Min 50Wx4 = mé podmínky)
Díky Vám
U těch novejch alpinu hlavně těch levnejch kolem 3500-4000 ze série IDa je problém s načítáním z USB flash disku. Moc podrobně jsem se tomu nevěnoval, ale ono to nejdříve musí načíst celou flash (po tu dobu to hraje dokola první písničku) a trvá to dost dlouho. V řádu minut (někde jsem četl až 15 minut u 8GB Flash). U toho nejlepšího modelu už to prý není. Jinak ta funkce se nazývá banking, stačí pohledat na netu a asi by jsi o tom něco našel. Ale IDa nemají CD takže z těch asi volit nebudeš.
M.S : psal jsem ti zpravu tak si ji pak precti
No myslím, že pro tento model to neplatí, ne? CDE-111RLukas309 píše:U těch novejch alpinu hlavně těch levnejch kolem 3500-4000 ze série IDa je problém s načítáním z USB flash disku. Moc podrobně jsem se tomu nevěnoval, ale ono to nejdříve musí načíst celou flash (po tu dobu to hraje dokola první písničku) a trvá to dost dlouho. V řádu minut (někde jsem četl až 15 minut u 8GB Flash). U toho nejlepšího modelu už to prý není. Jinak ta funkce se nazývá banking, stačí pohledat na netu a asi by jsi o tom něco našel. Ale IDa nemají CD takže z těch asi volit nebudeš.
M.S. píše:No myslím, že pro tento model to neplatí, ne? CDE-111RLukas309 píše:U těch novejch alpinu hlavně těch levnejch kolem 3500-4000 ze série IDa je problém s načítáním z USB flash disku. Moc podrobně jsem se tomu nevěnoval, ale ono to nejdříve musí načíst celou flash (po tu dobu to hraje dokola první písničku) a trvá to dost dlouho. V řádu minut (někde jsem četl až 15 minut u 8GB Flash). U toho nejlepšího modelu už to prý není. Jinak ta funkce se nazývá banking, stačí pohledat na netu a asi by jsi o tom něco našel. Ale IDa nemají CD takže z těch asi volit nebudeš.
Myslím, že ne. Respektive na netu jsem o tom nic nenašel, a někdo by to zcela jistě na forech zmínil.
OK Bude se kupovat CDE-111R, dám Vám vědět jaké jsou výsledky. Díky!!
Tak se to Pánové vyřešilo jinak. Odpojily se repráky (Ty chrchlátka vzadu), hodila se tam vyhybka... dopredu se daly nejaky kapacitatory malicky a vali to jak prase.
Tak diky
Tak diky