Tempomat
Moderátor: Idaho
Tempomat
Chtěl bych se zeptat jestli je tempomat v Golfu V r.v. 2008 připojený na brzdy, protože když jedu z kopce na dálnici nastavenou rychlost 135km/h tak rychlost stoupá a nezpomaluje. Známý má Boru r.v. asi 2002, dělal jsi tam tempomat z Octavie a tvrdí že to je napojené na brzdy a že z kopce to brzdí. Nezdá se mi že by Octavia starší generace měla napojený tempomat na brzdy a Golf V ne. Je někde chyba na tempomatu?
- Berry
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Re: Tempomat
To mas z tovarny nebo dodelavany ten tempomat?mel by byt napojeny na brzdy a drzet konstantni rychlost
Seat Ibiza 6L1 1.4 16V Reference
Skoda Octavia II FL 1.2 TSI Elegance
Skoda Rapid 1.2 TSI StylePlus
Skoda Octavia RS III 2.0 TDI RS Challange
Skoda Octavia II FL 1.2 TSI Elegance
Skoda Rapid 1.2 TSI StylePlus
Skoda Octavia RS III 2.0 TDI RS Challange
Na Golfu je z továrny. Takže nějaká chyba?
já co mám zkušenost s VW, sice to rychlost udrží po rovině nebo do kopce, nicméně z kopce se většinou stane, že ti vyletí nad nastavenou rychlost, max. brzdí motorem, ale určitě né klasickou brzdou
VW - Very Wonderful
ALUSADY.CZ - originální alu kola na Váš vůz
Dovoz vozidel, odtahy z celé EU, STK
Takhle to přesně funguje, prostě z kopce to jde nahoru. Ja si teda myslím že to brzdama nebrzdí ale nikde na internetu to není napsané jestli ano nebo ne.Rudi píše:já co mám zkušenost s VW, sice to rychlost udrží po rovině nebo do kopce, nicméně z kopce se většinou stane, že ti vyletí nad nastavenou rychlost, max. brzdí motorem, ale určitě né klasickou brzdou
Tak na brzdy tempomat je asi kravinka ne , ten motor by to měl brzdit nebo přidat do kopce .
Jsem slyšel že bavory to mají napojené na brzdy. Podle mě co jsem viděl navody na instalaci tak to napojené na brzdy nebude sice píšou že to musí prohnat diagnostikou ale o nastavování nic nepíšou.
řekl bych že tempomat se řídí otáčkama, ne rychlostí, tempomat udržuje stejné otáčky
Diagnostika OPEL Kladno Praha, kdyby tak SZ
adam: spis rychlost, ne? Vzhledem k tomu, ze u nekterych aut s mechanikcym plynem byva potiz.
Mam v druhym aute tempomat z tovarny a z kopce proste lehce pridava. Prijd mi to logicky a za 5 let me nenapadlo na to myslet
rozhodne lepsi, nez aby to pribrzdovalo...
Mam v druhym aute tempomat z tovarny a z kopce proste lehce pridava. Prijd mi to logicky a za 5 let me nenapadlo na to myslet

tepomat udržuje otáčky, tím se udržuje rychlost a nebo je to obě dohromady
Diagnostika OPEL Kladno Praha, kdyby tak SZ
A jak vysoka byla ta visen, ze ktere jsi upadnul ? Je tak pro zajimavost, kdyz jsem jel do kopce s autem co ma tempomat a automatickou prevodovku, tak auto nejen, ze drzelo rychlost, ale v pripade potreby i podrazovalo, takze otacky se pohybovaly vselijak. Auto bylo z roku '90adam09 píše:tepomat udržuje otáčky, tím se udržuje rychlost a nebo je to obě dohromady

Toyota Supra 2.5 twin turbo (208 kW/360 Nm)
Lexus RX400h 3.3 VVTi '06 (205 kW/418 Nm)
Lexus NX300h 2.5 Hybrid '16 (145 kW/207 Nm)
Lexus IS200 2.0 VVTi (115 kW/200 Nm)
"Vždycky můžete spát v autě, ale nikdy nemůžete řídit dům"
akorát, že když jedeš po rovince a točíš 3tis. otáček a máš tam 130, tak do většího kopce budeš muset točit kapku víc, aby to jelo úplně stejněadam09 píše:tepomat udržuje otáčky, tím se udržuje rychlost a nebo je to obě dohromady
VW - Very Wonderful
Tempomat udržuje rychlost. Do kopce přidává a z kopce pokud se auto rozjede vyšší rychlostí, tak se chová jako když sundáš nohu z plynu. Jinak jak Tvůj kamaríd myslel to že je napojený na brzdy. Tak určitě myslel, že je napojený napájecí vodič pro tempomat na jeden pin u brzdového spínače. To je vše. Napojuje se buď na brzdový spínač. Tuším pin 2. Nebo poj. č. 5 v pojistkovce. A Ty v GV máš tempomat stejný jako u OII, takže tam se nic takhle netahá jako u OI.
www.repres.eu - autoalarmy, tažné, pin, km, diag., opravy přístrojovek, gps monitoring atd.
Rudi píše:...když jedeš po rovince a točíš 3tis. otáček a máš tam 130, tak do většího kopce budeš muset točit kapku víc, aby to jelo úplně stejně
Když nepodřadím, tak je to co píšeš blbost, převodovým poměrům je nějaký kopec úplně jedno, že už to není jedno motoru, který budeš muset držet např. pod plným plynem aby si ty 3000ot udržel je věc druhá, pokud je překročíš, pojedeš rychleji kopec nekopec...
Když někomu řekneš že je blbec, chytrého to z tebe neudělá!
golf a podobné mají pasivní tempomat
brzdy umí ovládat aktivní tempomat-ten umí dodržovat i odstup od aut před sebou
třeba...
http://www.bmw.cz/cz/cs/newvehicles/5se ... ntrol.html" onclick="window.open(this.href);return false;
brzdy umí ovládat aktivní tempomat-ten umí dodržovat i odstup od aut před sebou
třeba...
http://www.bmw.cz/cz/cs/newvehicles/5se ... ntrol.html" onclick="window.open(this.href);return false;
...... tak už jsem taky "TDI"pozitivní
okta kombi 4x4"powered by TDI Fun" 19";-).....still in progress
okta kombi 4x4"powered by TDI Fun" 19";-).....still in progress
Jenze na tu brzdu se to pripojuje proto, ze seslapnuti brzdy tempomat deaktivuje. Nebylo by prilis vhodne aby v pripad ze je potreba krizove brzdit clovek musel jeste rucne vypinat tempomat aby se s nim "nepral o plyn".Matttýsek píše:Tempomat udržuje rychlost. Do kopce přidává a z kopce pokud se auto rozjede vyšší rychlostí, tak se chová jako když sundáš nohu z plynu. Jinak jak Tvůj kamaríd myslel to že je napojený na brzdy. Tak určitě myslel, že je napojený napájecí vodič pro tempomat na jeden pin u brzdového spínače. To je vše. Napojuje se buď na brzdový spínač. Tuším pin 2. Nebo poj. č. 5 v pojistkovce. A Ty v GV máš tempomat stejný jako u OII, takže tam se nic takhle netahá jako u OI.
Přesně,tempomat v A8,7er nebo S klasse udržuje konstantní vzdálenost a v připadě potřeby i brzdí,v golfu je jediný spojení s brzdou,co píše Beaver,vypne ho to,z kopce nic brzdit nemá,max. ubere.
On tempomat z kopce brzdi jen motorem, pokud to neubrzdi a rychlost presahne nejakejy rozmezi, tak se tempomat vetsinou automaticky deaktivuje (to samy pokud rychlost moc klesne, napriklad v prudkem kopci kdy tempomat neutahne auto na nejvyssi kvalt a auto nema automat). On se vubec tempomat deaktivuje vsim moznym, je to pojistka proti tomu aby pachal nejaky nechteny akce.