Propojení analog TV s PC
Moderátor: Rudi
Propojení analog TV s PC
Potřebuju poradit, mám ještě starou analog televizi, dvd přehrávač celkem novej a PC s HDMI výstupem na grafické kartě. Bude mi fungovat kombinace PC propojit HDMI kabelem k DVD přehrávači a ten propojit SCART kabelem k TV a pouštět si tak filmy z počítače na telce?
Re: Propojení analog TV s PC
Ja myslim ze ne, protoze nechapu jak to jelo pres dvdcko.... ten vystup HDMI bude na propojeni s televizi cili scartem to tam signal nenazenes....
Takze zbyva Svideo...
Takze zbyva Svideo...
Musel by jsi mít na DVD HDMI vstup nebo kabel HDMI-Scart eventuelně redukci HDMI-S-video a pak kabel s-video-scart. Každopádně by ti to tak šlo beze zvuku. Na tohle jsem kupoval týden z5 v tescu kabely ve výprodeji za 25Kč.
Je to scart a do něj vedou S-video a 2x cinch na zvuk a je k tomu přiložená redukce 3,5mm jack-cinche R+L
Ale jakmile převedeš HDMI na cokoli jinýho než AV tak ti nepůjde zvuk bez zvláštní linky jen na něj.

BMW E21 318i M10B18 77KW '81, E36 Compact 316i M43B16 75KW '94, E65 735i N62B36A 200KW '01
- Fazeey
- Kontaktovat uživatele:
nemáš na PC spíš DVI?
V8 fbiturbu fautomatu hrabeto žeretojakkokot if ekomodu
I když to propojíš kabelem HDMI - scart přímo PC s TV, tak to nepůjde, protože HDMI je digitální a TV je analogová. To je jako lít do dieselu naftu (teda nepodělá se to, ale nic se nebude dít). PC by muselo mít nějaký analogový výstup, třeba S-Video, ale to a.) neměla každá karta b.) neměla každá TV.
Přes DVD by to šlo, ale pouze pokud má to HDMI jako VSTUP, ne jenom jako výstup. To je ale většinou jen DVD zařízeních kombinovaných s TV tunerem / harddiskem, protože jinak je klasickému DVD přehrávači jakýkoliv vstup na nic a má tedy jen výstupy.
DVI je to samé - je to digitál a ten analogová TV neumí i kdyby člověk kabel sehnal (ale podle mě na to kabel ani není, protože je k ničemu)
Zvuk je pohodě, ten si vytáhni ze zvukovky.
Takže nezbývá nic než koukat na pohádky v telce
Veselé Vánoce!
Přes DVD by to šlo, ale pouze pokud má to HDMI jako VSTUP, ne jenom jako výstup. To je ale většinou jen DVD zařízeních kombinovaných s TV tunerem / harddiskem, protože jinak je klasickému DVD přehrávači jakýkoliv vstup na nic a má tedy jen výstupy.
DVI je to samé - je to digitál a ten analogová TV neumí i kdyby člověk kabel sehnal (ale podle mě na to kabel ani není, protože je k ničemu)
Zvuk je pohodě, ten si vytáhni ze zvukovky.
Takže nezbývá nic než koukat na pohádky v telce

Veselé Vánoce!
MSG
Takže řešení je koupit digi TV a propojit s PC HDMI kabelem 

BINGOOOO

BMW E21 318i M10B18 77KW '81, E36 Compact 316i M43B16 75KW '94, E65 735i N62B36A 200KW '01