Kupuju LCD televizi poraďte :)

Vše co se točí kolem počítačů, her, mobilů a elektroniky

Moderátor: Rudi

Fazeey
Kontaktovat uživatele:

Re: Kupuju LCD televizi poraďte :)

Příspěvek od Fazeey »

JonnY píše:Tuner#2 : jedine co by sa k tomu dalo dodat je ze aj kvalitne 600hz plazmy blikaju. mne to trosicka vadi, ale nikto iny z rodiny to nevidi, takze to je asi dost individualne.
ohladom kvality obrazu si myslim ze neni moc o com diskutovat.
mno už nevim kde jsem to čet, ale ta televize v reálu nemá 600hz, spíš je obraz rozdělen na 10 podobrazů a každý jede 60hz.. proto to bliká, 60hz nepoužíváš určo ani na pc :D
V8 fbiturbu fautomatu hrabeto žeretojakkokot if ekomodu

lukik

Příspěvek od lukik »

Myslim ze moderni LCD uz jsou dost daleko, barevnostni rozdil je oproti starsim dost velkej. U tej plazmy bych misto barev a podobnych nesmyslu zvazil spis vypalovani statickeho obrazu. Bohuzel i u novych typu je uz po roce uzivani bezny vypaleny obraz. Pak u vsech poradu mate v rohu napsano treba Discovery :lol: .

zac.je.toho.loket
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od zac.je.toho.loket »

Jonny: e-IPS je jinde ;-) tiše závidím takový monitor :)

lukik: Vypalování obrazu už bylo např. u neoPDP od Panasonicu velmi dobře potlačeno (nikoliv zcela eliminováno), takže se při běžném používání není čeho obávat. PDP zkrátka není stavěno na statický obraz, takže jako monitor zcela nevhodné. Myslím, že plasmy od LG trpí na vypalování. Dnešní LCD jsou na špičkové úrovni, ale je za to třeba taky řádně zaplatit ;-) Nicméně pokud nemáš kvalitní signál, což většina lidí nemá, protože v ČR se vysílá v HD jen nepatrný zlomek pořadů, tak plasma je v tomto ohledů lepší volbou. Tím nechci vyzdvihovat danou platformu. JE třeba si uvědomit, že každá má své pro a proti ;-)
"The spirit of revolution will never die"

pavelini
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavelini »

A ja vcera vyhral na plese mesta Horni Slavkov, pri losovani vstupenek tuto PANASONIC TX-P50S20E, tak az ji dovezu, zapojim a porovnam se svou 127LG , tak dam info, ale neverim, ze bezne unavene oko, pozna nejakej rozdil.....hihi
Nejezdím rychleji než létá můj anděl strážný.
Vše zustalo, jen se doma zabydlelo něco rodinného pro kočárek a konečně něco RS a M

milosh
Administrátor

Příspěvek od milosh »

ty jsi sel tomu stesticku naproti koukam :lol:

AR166
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od AR166 »

pavelini píše:A ja vcera vyhral na plese mesta Horni Slavkov, pri losovani vstupenek tuto PANASONIC TX-P50S20E, tak az ji dovezu, zapojim a porovnam se svou 127LG , tak dam info, ale neverim, ze bezne unavene oko, pozna nejakej rozdil.....hihi
tak tu horsi od tebe odkoupim za za cenu listku do tomboly. :D
www.ar166.galerie.cz..........................................................................................................................................Mattig SSF (Sokolov-Svatava-Felgen) :D

Sova

Příspěvek od Sova »

slušnou led poridis ve 40' za 20.000-22.000,-
za stejně peníze můžeš mít 42 plasmu...

Já bych rozhodně vybral led.
Cléon & Fonte

pavelini
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavelini »

milosh píše:ty jsi sel tomu stesticku naproti koukam :lol:
No to byla vazne shoda silenych nahod, ale vazne.
AR166 nene uz ma sve misto v telocvicne, v prvnim patre ihihihi
Nejezdím rychleji než létá můj anděl strážný.
Vše zustalo, jen se doma zabydlelo něco rodinného pro kočárek a konečně něco RS a M

zac.je.toho.loket
Kontaktovat uživatele:

dyk je to jen LCD s LED podsvícením, tak proč jsou z toho všichni tak pos*aní...rozdíl proti LCD jen ve spotřebě a dobrej marketingovej tah na ovce :lol:

zac.je.toho.loket
Kontaktovat uživatele:

a pokud někdo vybírá zobrazovač, tak tohle je jeden z nej webů ;)

http://www.flatpanelshd.com/focus.php?s ... 1229341472" onclick="window.open(this.href);return false;

zac.je.toho.loket
Kontaktovat uživatele:

jen pro zajímavost...mezi 13-ti doporučenými TV's do obývaku je 8 plasem, 4 LED LCD a jedno LCD

MSG
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MSG »

Za sebe jen aby to bylo full HD, mělo dostatečný počet HDMI vstupů (2-3 min.) a oba TV tunery (analog i digital (DVB-T). A ten digital tuner musí umět MPEG4, jinak jsi bez HD televizního vysílání (pozor, to nemá nic s tím, že to přehraje HD z blueraye, ale aby to hrálo i HD z antény - to je budoucnost)!

Konkrétní typy - no, mám za to, že kvalitní CRT televize má na SD signálu porřá lepší obraz než LCD. Ale je fakt, že se to liší u těch LCD dost. Viděl jsem drahou LCD Philips a i obyčejný signál z antény vypadal na ní dobře. Ale u levných... asi zásadní si je někde prohlédnou naživo a hlavně - ne aby tam běželo jen DVD, to bude pěkný na všech!
MSG

Sova

Příspěvek od Sova »

Nikdy jsem neviděl žádnou highend plasmu, která by měla HD obraz ostřejší než highend lcd/led
Cléon & Fonte

zac.je.toho.loket
Kontaktovat uživatele:

statickej obraz možná

Tuner#2

Příspěvek od Tuner#2 »

JonnY, Fazeey: Neplést obnovovací frekvenci zobrazovače a počet snímků za vteřinu. Ten je jasně daný PAL formátem pro Evropu, který je 25 snímků za vteřinu při taktu 50Hz s vyjímkou některých filmů na Blue ray, které jedou ve formátu 24 snímků za vteřinu tak jako ve velkém kině...

Něco o převodu zde: http://k5.web.klfree.net/oldweb/postup/fps1.htm" onclick="window.open(this.href);return false;

likik: Asi jsi nečetl můj článek že? Jinak by jsi nemohl napsat takovou blbost!!!

Sova: Tak 1. žádná LED TV neexistuje a 2. opravdu nevidím krom trvalého přpojení na PC se statickým pozadím jediný důvod ke koupi viz. můj článek. Tohle jsou jen silně neodborné výkřiky do "tmy"... O ostrosti se snad ani bavit nemusíme, ta je daná především signálem, nativním rozlišením panelu (to má plazma i LCD třeba s LED podsvícením stejné) a hlavně taky kvalitou video převodníku a kalibrací televize.

MSG: Další kravina co tady zazněla. Dneska MPEG-4 mají snad i ty nejlevější TV, chytneš na to zatím jen test HD programů a to jen ve vybraných největších městech (např. Plzeň nemá nic v HD) a hlavně a to je podstatné až se rozjede HD vysílání, tak bude ve formátu DVB-T2 a takový tuner nemá žádná TV v ČR dnes prodávaná. Takže si stejně budeš muset pořidit set-top box s DVB-T2 tunerem...

MSG
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MSG »

No, dneska možná má MPEG4 tuner už většina prodávaných TV, ale stejně bych si to pohlídal. A HD kanálů pár do roka - dvou bude.
A DVB-T2... kdo bude zase kupovat STB? Výhledově asi jo, ale kdy...
MSG

Tuner#2

Příspěvek od Tuner#2 »

MSG: Moc kvalitních TV bez MPEG-4 opravdu není, navíc si to musí hlídat de fakto jen Praha a Brno a snad Ostrava? toť vše...

DVB-T2 v ČR? No věštit nebudu, ale tady je nějaký náhled včetně kampaně , která se už má rozject letos a v DVB-T2 se už v Praze testuje: http://www.tvfreak.cz/art_doc-B971B33D7 ... 055D7.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Zas tak daleko to není, Anglie už frčí nějaký pátek...

Sova

Příspěvek od Sova »

Víte co, vyližte si prdel a kupte si plasmu od LG :wink:

LED TV je obecně nazývána LCD s LED podsvetlenim...Radime tu laikovi, tak mluvíme jazykem elektro prodejců, kde je LCD TV S LED podsvetlenim standartně nazývána LED TV...

Já se ty vole nebavil o ostrosti obrazu zavislem na signálu, ale o ostrosti plasmy a lcd/led při stejném signalu 1080p

Dále by mě zajímalo jak a čím zaostává LCD při dynamickém obrazu oproti Plasmě?
Cléon & Fonte

JonnY

Příspěvek od JonnY »

Tuner#2 : to je jasne, len co som cital, tak prave 600hz plazmy sa mali toho blikania zbavit... ze od toho tych 600hz robia

na co by ma zaujimal tvoj nazor su pohybove procesory a "stvorcekovanie" okolo pohybujucich sa objektov. mne osobne to nesmierne vadi a nerozumiem preco s tym niekto nieco nespravi...

Tuner#2

Příspěvek od Tuner#2 »

Sova: Á pan inteligent, napřed si máme vylízat prdel a pak chce radit?

Ta Tvoje rada kupte si plazmu LG teda fakt stála za to. Je vidět, že o tom fakt nic nevíš...

Chceš vědět rozdíl LCD a plazma, podívej se na můj odkaz na straně 2, stáhni si scany co jsem tam dal a pak tě snad bude jasné, že LCD má horší barevné spektrum, kontrastní poměr a hlavně reakční dobu 1000x horší než plazma. Zatímco nejlepší LCD se chlubí 2 - 3ms, tak plazma má 0,001ms a to je podstatný rozdíl.

JonnY: Jo to mě povídej. Na druhou stranu lze pochopit, že prostě procesory v TV jsou ty nejlevnější, protože lidi dnes kupujou jak ovce co? No přece AKČNÍ CENU a kolik % těch oveček ocení to že tam bude procesor od Siliconu Realta apod.? Skoro nikdo... Navíc už samotné komprimované zdroje signálu tomu nepomůžou...

JonnY

Příspěvek od JonnY »

Tuner#2 : nemohol by si to troska rozpisat? pripadne nejaky podobny clanok ako si postol vyssie ?

Sova

Příspěvek od Sova »

to ctvereckovani u pohybující obrazu je subpixel systém a vyskytuje se pouze u obrazu s nižším datovým tokem...s procesorem televizoru to nemá nic společného.

Odezvu 2-3 milisekundy není schopné lidske oko zaznamenat...

Tunere, víš o tom hovno...a já tady žádný rady nepozadoval, máš v tom trochu bordel...
Cléon & Fonte

Tuner#2

Příspěvek od Tuner#2 »

JonnY: Bohužel nic kloudného jsem o tom na netu nenašel, respektive ani nikdy nějak zvlášť nehledat, ale v jádru je prostě problém a obrovský rozdíl v kvalitě procesoru na video (ostatně u audia je to samé). Když jsme porovnávali např. od Denona základní Blu ray přehrávač 1611 s nejvyšším modelem A1UD (obojí na plazmě Pioneer 6090 a projektoru InFocus SP 777). První přehrávač má obyčejný 12bit převodník s taktem 147Mhz, špičkový model má 14bit/297Mhz právě od Siliconu. Rozdíl v obraze byl neskutečný, od ostrosti počínaje, přes hrany, pohyb, hloubku obrazu, šum atd. atd. Schválně jsem si tam pustil i obyčejné DVD z produkce WB a to Smrtící epidemii a absolutně jsem nechápal co jde z DVD a ze starého nic moc natočeného filmu vyždímat za obraz. Bohužel taková mašina stojí 100tKč a v TV obvykle najdeš ještě větší brak než je v tom laciném Blu ray Denon 1611 za bratru 14tKč. To je jeden z důvodů proč ukazujou většinou tak bídně.

Samozřejmě pak za to může i datový tok a komprese MPEG 2 i 4. Vzpomínám si jak jsem na výstavě IFA asi 2002 viděl vedle sebe na stejných plazmových TV nekomprimovaný analogový PAL a vedle toho tehdy něco z HDD v HD rozlišení. Samozřejmě z běžné pozorovací vzdálenosti 2 - 3m byl lepší PAL, který neměl žádné problémy na hranách, žádné rozkostičkování při pohybu, žádný šum v barevných plochách podobné barvy/odstínů, hladné přechody, atd.

Sova: Aha a proč jsi se teda ptal, jak zaostává LCD při dynamickém obrazu za plazmou? Když to víš, mohl jsi přednést argumenty tak jako já v tom článku a ne pokládat otázku...

zac.je.toho.loket
Kontaktovat uživatele:

Odezva udávaná výrobcem je při přechodu z šedé do šedé, za normálních podmínek (tzn. v reálném provozu) je třeba 30 ms a to už je znát, zejména při sportech.

Bulda
V.I.P.

dota ohledne plazmy

Příspěvek od Bulda »

vim uz tu neco podobneho je proto se omlouvam klido to po tydnu smazte jenom me zajima nazor dekuji
http://www.mall.cz/plazmove-televize/lg-50pk950" onclick="window.open(this.href);return false;

Piwko
Kontaktovat uživatele:

Re: dota ohledne plazmy

Příspěvek od Piwko »

Muj nazor je panasonic, byly, sou ,a budou vzdycky nej plazmy od Panasonicu. Delam uz 4tej rok v Eshopech takze hodne TV mi uz proslo rukama :o) Viera > all

M@C

Příspěvek od M@C »

Kdyz plazmu tak Panasonic!

Brutus
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Brutus »

M@C píše:Kdyz plazmu tak Panasonic!
Já měl zato, že už je snad ani nikdo jinej nedělá. :lol:
E30 kundokábrolap