Vůle silentbloků zadni napravy RWD

Nápravy, podvozky, snižování, brzdy, řízení - vše kolem náprav a brzd

Moderátoři: Fáboš, Bohuš, Kane13, Ritchma

Odpovědět
Mirek-200sx

Vůle silentbloků zadni napravy RWD

Příspěvek od Mirek-200sx »

Resime to ted u nas na foru, ale i tady jsou lide co odkazi poradit tak se optam. Davam na svoje SX zadni napravu z R33 skyline, ktera ma o 10mm sirsi montazni body. Drzi ve 4 silentblocich ktere se nasazuji na trny kastle. Resim to vyrobou PUR silentbloku, do kterych dam ocelovou vlozku s dirou o 5mm vyosenou. Mam ted ale trosku zmatky ohledne prumeru te diry v pouzdre pro trn.

Trn ma prumer 20.2mm, dira v originalnim silentbloku ma 21.2mm. Me prijde 1mm vule moc? Omeroval jsem i vyrobek firmy driftworks, ktera dela PUR nahradu za seriovy a tam je vule dokonce vetsi. Vnitrni prumer pouzdra jsem u DW vyrobku nameril 22mm. Je tam ta velka vule z nejakeho dobreho duvodu, nebo na tom nezalezi? Mel jsem za to ze by tam mela byt co nejmensi?

Pro predstavu fotky z netu:
Takto vypada jeden ze 4 trnu v karoserii
Obrázek

a takto vypada napravnice s origo silentblokama
Obrázek
In progress: Nissan 260SX S13 Spec-R Twin Turbo
Project car #1: Nissan Primera P10 GT (SR20VE I in progress)
Project car #2: Nissan Primera P10 4x4 rv.92 SR20Di (SR20DET/VET
Daily car: Škoda Felicia II 1.6i rv.98

tom28
Kontaktovat uživatele:

Re: Vůle silentbloků zadni napravy RWD

Příspěvek od tom28 »

můj osobní názor je neřeršit. Nevím jak u nisanu ale třeba u bmw to taky nebude napřesno a když to pak chceš po 20 letech sundat a byla by tam třeba vůle jen 2 desetiny bylo by to asi na fexu...... navíc jak tu nápravu dotáhneš už by neměla chodit........
další věc pokud to drží na 4 bodech, umíš si představit, jakej by byl probém to nasadit a při demontáži.... kdyby se to po nějaké ráně někam nepatrně pohlo....... rozhodil by jsi i ty trny. Bmw má vůli.... kecal bych jak velkou, ale nápravnice "zadní" je pouze na dvouch trnech, který jsou pok spodní podložkou chyceny k prahu. a není problém.........

Mirek-200sx

Re: Vůle silentbloků zadni napravy RWD

Příspěvek od Mirek-200sx »

nakonec jsem ji udelal 0.8mm kvuli vyrobe...trn ma 20.2mm, dira v silaci bude mit po vystruzniku 21mm. Sundavani po dobe se nebojim, dam tam medenou pastu na ten trn. Kazdopadne diky za reakci
In progress: Nissan 260SX S13 Spec-R Twin Turbo
Project car #1: Nissan Primera P10 GT (SR20VE I in progress)
Project car #2: Nissan Primera P10 4x4 rv.92 SR20Di (SR20DET/VET
Daily car: Škoda Felicia II 1.6i rv.98

Odpovědět

Zpět na „Podvozek a brzdy“