Pomoc obyč žárovky efekt xenon

Plasty, spoilery, čirá optika, neony, zadní lapmy, křídla a tak dále, to najdete v této kategorii.

Moderátoři: Fáboš, Jardafox

Odpovědět
LH13

Pomoc obyč žárovky efekt xenon

Příspěvek od LH13 »

Prosím o pomoc. Mám ve světlometech potkávačky H7 a dálkový HB3...klasika žlutý halogenový bludičky.
Tohle světlo se mi vůbec nelíbí za prvé hrozně zestaršují moje vozidlo a ještě špatná viditelnost...
Moje otázka, nemá někdo zkušenost jestli na trhu existují žárovky výměna kus za kus, které mají opravdu světlo jako xenon? Namodralé tak typické světlo pro xenony. Nebo je to utopie a musím za každou cenu jít do přestavbové sady xenon?
Nejde mi tak ani o svítivost, samozřejmě když bude vyšší budu radši, ale když bude stejná nevadí, ale hlavní je efekt namodralého světla. Nemá někdo vyzkoušeno, že některé žárovky co namontoval, tohle namodralé světlo vydávají?
Plno prodejců to na obalu píše, ale skutečnost je jiná, už jsem koupil dvě sady na předchozím autě, které byli úplně stejné jako klasika halogen žluté jen o 500kč dražší... :(
Co toto, může to fungovat?
http://tuning-centrum.cz/product/64014- ... -sada-2ks-" onclick="window.open(this.href);return false;
Nebo toto?
http://www.tuningbazar.cz/inzerat-43690/" onclick="window.open(this.href);return false;
Budu rád, kdyby někdo měl nějakou zkušenost, aby mi sem napsal. Díky

Aladin
Kontaktovat uživatele:

Re: Pomoc obyč žárovky efekt xenon

Příspěvek od Aladin »

100W je super... taky jsem je měl v autě, když jsem ho kupoval... díky tomu jsem měl takřka roztavená světla a hliníkové patice se rozdrolily... 8) :evil:
Rapid 130 --> 110r --> Favorit --> 1000MB --> E34 525iA --> Swišť GTi MK III (125,8dB :lol:) --> Golf 1.9 GTI TDI 20 jahre
felďoška 1,3 combi ethanol - prodáno, Astra caravan 1,7 Dti - prodáno, Passat variant AFN
https://www.facebook.com/RadimRemiasFoto

miveccolt

Příspěvek od miveccolt »

Ty HOD sice bílomodře svítí, ale je to na dvě věci, viditelnost takřka nulová, na efekt dobrý, ale pokud potřebuješ hlavně účelový, tak jsou to zbytečně vyhozený peníze, navíc 100W bych nebral žádný žárovky z již výše zmíněnýho důvodu. Chválu jsem slyšel na žárovky PIAA, nebo jak se to píše, ale taky stojí asi 1500, ale vlastní zkušenost nemám :wink:
Mitsubishi Colt CJ0 1.3 12V
Ronal R46 7x16 ET37
Pirelli PZeroNero 195/45 R16

BIGPAPA
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od BIGPAPA »

z osobní zkušenosti mužu doporučit žárovky Osram COOL BLUE 8) mám je ve sužebáku (taxi) už přes 4 měsíce a stále svítí
http://www.osram.cz/osram_cz/DOMCNOSTI/ ... index.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Svět by byl o mnoho bezpečnejší, když by každý před vstupem do letadla musel sníst kousek slaniny....

LH13

Příspěvek od LH13 »

A svítí namodrale jako xenony? Real foto by asi nebylo, co? Jinak díky za doporučení...
BIGPAPA píše:z osobní zkušenosti mužu doporučit žárovky Osram COOL BLUE 8) mám je ve sužebáku (taxi) už přes 4 měsíce a stále svítí
http://www.osram.cz/osram_cz/DOMCNOSTI/ ... index.html" onclick="window.open(this.href);return false;

BIGPAPA
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od BIGPAPA »

v parabole jsou oproti jinejm žárovkám krásně bílý 8) čím víc jde světlo do modra tím míň je efektiví na mokru 8)
Svět by byl o mnoho bezpečnejší, když by každý před vstupem do letadla musel sníst kousek slaniny....

Chosse
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Chosse »

Nejvěrnější modré světlo a dobrou svítivos mají Phiílips Blue Vision, cena je vyšší ale jsou v čočkách hodně podobný xenonu...

Nechápu touhu po efektu :roll: já chtěl vyšší svítivost a to dokonale plní H4 Osram Night breaker (dálkový jsou do bíla) :wink:
Není třeba...

Aladin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Aladin »

nepotřebuje vidět, potřebuje efekt 8)
Rapid 130 --> 110r --> Favorit --> 1000MB --> E34 525iA --> Swišť GTi MK III (125,8dB :lol:) --> Golf 1.9 GTI TDI 20 jahre
felďoška 1,3 combi ethanol - prodáno, Astra caravan 1,7 Dti - prodáno, Passat variant AFN

LH13

Příspěvek od LH13 »

Nevím, co je na tom nesrozumitelného...Chci žárovky, které budou mít namodralé světlo podobné tomu co vyzařují xenony.
Řekl jsem, že nepotřebuji, aby měli větší svítivost, protože i stávající pro mě osobně svítí dostatečně a na tohle si nestěžuji.
Když budou svítit stejně jako stávající, tak mi to stačí. Kdyby svítivost měli vyšší jen dobře.
Samozřejmě kdyby ty budoucí žárovky měli být do modra, ale oproti žlutým obyč svítili méně, tak to už je věc jiná...to bych je samozřejmě nechtěl. Ale jedním dechem dodávám, že ano, efekt namodralého efektu je pro mě důležitý a nechci
staré žluté světlo u moderního auta. Kdo to nedokáže chápat, tak ať jsem nic nepíše nikoho nenutím...díky.

BIGPAPA
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od BIGPAPA »

a co je to za auto?

miveccolt

Příspěvek od miveccolt »

Takže pokud chceš zachovat svítivost, tak ty HOD tohle určitě nesplňují, mám je doma v H3 a opravdu to byl krok zpět.
Ronal R46 7x16 ET37

LH13

Příspěvek od LH13 »

MAZDA 3
BIGPAPA píše:a co je to za auto?

LH13

Příspěvek od LH13 »

Díky, to jsem potřeboval vědět. Proto už teď vím, že ty HOD žárovky nejsou pro mě. Tyhle vaše zkušenosti jsou k nezaplacení na obal a na internet se dá napsat lecos, ale realita je potom jiná....
miveccolt píše:Takže pokud chceš zachovat svítivost, tak ty HOD tohle určitě nesplňují, mám je doma v H3 a opravdu to byl krok zpět.

miveccolt

Příspěvek od miveccolt »

Navíc dokonce jedna žárovka měla víc nafouknutou baňku, takže nešla ani dát do čočkovýho světla, to už taky o kvalitě napoví :(
Ronal R46 7x16 ET37

tomio007
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tomio007 »

Já měl z Tesca za 200,- a svítily bíle a viditelnost taky dobrá
Ford Probe GT 2.5 V6 24V

phaeton_esc

Příspěvek od phaeton_esc »

Osram Cool Blue mám taky a svítí pěkně, takže taky můžu doporučit
Fiat Stilo MW 1.6 16v LPG & Mazda MX-5 NBfl 1.8

Aladin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Aladin »

co na to policajti? vím, že jednoho tady dupali, že mu Tipo svítí do modra

Chosse
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Chosse »

Nejsem rejpal :wink: Vyzkoušel jsem hodně žárovek a kombinace modré světlo a dobrá viditelnost je asi nereálná, protože jak psal Táta - je pak hůř vidět a nedej bože když zaprší... Volil bych tedy ty Osram a nebo Philips což není žluté světlo a zároveň s tím líp uvidíš :wink:

Modrejch žárovek mám doma 2 sady, ve dne fajn ale večer jsem si netroufnul a s tím jezdit, bylo to o hubu když jsi potkal protijedoucího a nevěděl jestli svítíš i ty :?:
Není třeba...

Ilegaltuner
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ilegaltuner »

žárovky s nejlepším xenonovým efekte mají v tescu jsou modré stojí kolem 300kč a mám je vyskoušené na T5 i astře od přitulky a svítí to krásně :wink:
Commodore B 3.0 24V Nitro
Audi A8 D3 4,2i

phaeton_esc

Příspěvek od phaeton_esc »

Ony jsou ty Osram Cool Blue modrý akorát tak názvem, světlo je spíš do bíla a i za mokra je vidět dobře, když je sucho tak ještě líp. Předtím jsem měl obyč žlutý 55W a Osramy sou podstatně lepší
Fiat Stilo MW 1.6 16v LPG & Mazda MX-5 NBfl 1.8

LH13

Příspěvek od LH13 »

Nenašel bys někde na netu fotku, jak to balení žárovek z Tesca vypadalo, abych věděl co je to za žárovky...
Fotku jak ti to na autě svítí, asi nebude,co? Jinak také díky za doporučení.
Ilegaltuner píše:žárovky s nejlepším xenonovým efekte mají v tescu jsou modré stojí kolem 300kč a mám je vyskoušené na T5 i astře od přitulky a svítí to krásně :wink:

LH13

Příspěvek od LH13 »

Snad sis nedělal srandu:-)
Ilegaltuner píše:žárovky s nejlepším xenonovým efekte mají v tescu jsou modré stojí kolem 300kč a mám je vyskoušené na T5 i astře od přitulky a svítí to krásně :wink:

LH13

Příspěvek od LH13 »

Jinak píšete hodně Osram Cool Blue a Philips Blue Vision, tak i na ně pohlédnu...

LH13

Příspěvek od LH13 »

Ještě jedna technická, žárovky HB3 (já je mám v dálkách) někteří výrobci ani nenabízí a nabízí jen H3, ale to není stejné, co?

LH13

Příspěvek od LH13 »

Na netu odkaz jak ty žárovky vypadají, nenajdeš co?
tomio007 píše:Já měl z Tesca za 200,- a svítily bíle a viditelnost taky dobrá

šedivák

Příspěvek od šedivák »

phaeton_esc píše:Ony jsou ty Osram Cool Blue modrý akorát tak názvem, světlo je spíš do bíla a i za mokra je vidět dobře, když je sucho tak ještě líp. Předtím jsem měl obyč žlutý 55W a Osramy sou podstatně lepší
Já měl jeden čas Cool Blue v Langustě a svítilo to znatelně příjemnějc než obyč halogen. Teď jsem je koupil jako přídavný dálkový k H4 bix a můžu říct, že při pohledu na parabolu je to spíš Cool Orange, než Cool Blue :) Samozřejmě že Xen je 6000K, takže trochu víc do modra. Chtěl jsem to jen kvůli vzhledu, abych když zapnu někdy dálku tak ty přídavný byly aslespoň trochu "namodralý"...ale je to k ničemu :)

LS1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LS1 »

Lukyno doporucuji taky osram cool blue, taky jsem je mel ve svem draku a svitli dobre a docela i vydrzeli, phlips jsem mel taky, efekt taky dobry, ale ty nevydrzely vic jak pul roku

Berry_MLK

Příspěvek od Berry_MLK »

Na několika vozech mám vyzkošené ELTA 55W.

Jsou z těch levných a fungují velice dobře.

Prodává je Cartechgroup. Tam sem je i kupoval.
eX Opel Astra G 1,8 16V OPC Styling
eX Corsa C low and slow
Astra H 1.9CDTi

Odpovědět

Zpět na „Exteriér - styling a elektronika“