Nastavení velikosti písma
Moderátor: Rudi
Nastavení velikosti písma
Mám opět jeden lamerskej dotaz,nějak jsem se hrabal v nastavení a jako vždycky jsem to rozm.dal.Jak zvětšit celou stránku vím,ale mám hrozně velký popisky např. na Přihlásit do internetbanking a podobnejch tlačítkách,takže to z nich vylejzá,na mobile se mi to kolikrát překrejvá atd. kde se to ladí?V nastavení Mozily,nebo v ovládacích panelech a zobrazení?A kde tam?Popř. jde to nějak hodit do nějakýho základního nastavení?Nikde jsem to tam nenašel.
A ještě jeden,když zapínám PC,tak se mi cca při třetině strartů stane,že začne hučet větrák,ale nic nenaběhne,musím to vytáhnout ze zdi a pak už to jde,taky se mi stává,že se kousne a ukazuje 100% využití CPU,zpravidla firefox.exe je to vejrama,nebo to může bejt nějaká HW vada,žádnej program mi žádnou nemoc nehlásí.
Mám F secure profi (stažený od O2) pak jsem zkoušel nějakej malwarebytes a taky nic...
Díky všem za postřehy,kámoš říkal,že by to bylo dobrý přeinstalovat (po cca 6ti letech) ale mě se do toho moc nechce.Jinak to chodí OK.Zpravidla se to sekne,když mám otevřenejch víc oken.
A ještě jeden,když zapínám PC,tak se mi cca při třetině strartů stane,že začne hučet větrák,ale nic nenaběhne,musím to vytáhnout ze zdi a pak už to jde,taky se mi stává,že se kousne a ukazuje 100% využití CPU,zpravidla firefox.exe je to vejrama,nebo to může bejt nějaká HW vada,žádnej program mi žádnou nemoc nehlásí.
Mám F secure profi (stažený od O2) pak jsem zkoušel nějakej malwarebytes a taky nic...
Díky všem za postřehy,kámoš říkal,že by to bylo dobrý přeinstalovat (po cca 6ti letech) ale mě se do toho moc nechce.Jinak to chodí OK.Zpravidla se to sekne,když mám otevřenejch víc oken.
Re: Nastavení velikosti písma
pismo staci ctrl + 0 coz vrati velikost na normal
po 6 letech bych widle preinstaloval na 90 procent pac to silene hnije
je mozny ze mas treba spatnou ramku a cas od casu se to takhle sekne...(misto vytahovani ze zdi staci na cca 4 vteriny podrzet zapinani
) testnul bych disk, ramky...je na to na netu spousta programu
po 6 letech bych widle preinstaloval na 90 procent pac to silene hnije

Řídící jednotka mého auta běží na Linuxu, proto má také moje auto pouze dva stavy - Vypnuto a Opravujeme
Já jí měl slabou (256MB) tak jsem k tomu dokoupil cca před rokem ještě gigovou (nějakou šikmookou,nerozumím tomu,nechal jsem si poradit v krámě,cca 1000) a od tý doby OK,ale zase to dělá tohle
Jinak je to HP Pavilion
AMD Athlon 2600+
256Mb DDR
120GB HDD
Nvidia Gforce 5200FX
Já to sám neudělám a mám tady faktury atd. o co bych nechtěl přijít,kromě tohohle to chodí dobře,zkusím teda stáhnout něco na ten test.
Jo a ještě mě napadlo,viděl jsem někde za dobrý peníze Windows 7,utáhne to tahle bedna?Má to smysl?A jsou v něm už takový ty věci jako Word atd. nebo se musí kupovat zvlášť?Přemejšlel jsem i o ubuntu,ale nevím jak by to bylo třeba s kompatibilitou programů z XP,nejvíc mi jde asi o ty faktury.
Jinak je to HP Pavilion
AMD Athlon 2600+
256Mb DDR
120GB HDD
Nvidia Gforce 5200FX
Já to sám neudělám a mám tady faktury atd. o co bych nechtěl přijít,kromě tohohle to chodí dobře,zkusím teda stáhnout něco na ten test.
Jo a ještě mě napadlo,viděl jsem někde za dobrý peníze Windows 7,utáhne to tahle bedna?Má to smysl?A jsou v něm už takový ty věci jako Word atd. nebo se musí kupovat zvlášť?Přemejšlel jsem i o ubuntu,ale nevím jak by to bylo třeba s kompatibilitou programů z XP,nejvíc mi jde asi o ty faktury.
7 by to utahnout jakz tak melo (ale to bych fakt kecal - myslim ze nejnizsi hodnota tam je giga ram) + samozrejme musel bys dokoupit vsechny programy, pokud je teda nemas
druha moznost na vyzkouseni je stahnout live cd ubuntu, vypalit a testnout....nic tim nezk*rvis, pokud nebudes sahat na disk, nahraje se to jen do ramek...muzes vyzkouset jak to pobezi - pokud se to sekne jako pod tema xpckama, bude to problem hw...jinak bych to videl na stari systemu a s tim spojeny zpomaleni - zasekavani treba nejakejma starsima nespravne odinstalovanejma ovladacema
druha moznost na vyzkouseni je stahnout live cd ubuntu, vypalit a testnout....nic tim nezk*rvis, pokud nebudes sahat na disk, nahraje se to jen do ramek...muzes vyzkouset jak to pobezi - pokud se to sekne jako pod tema xpckama, bude to problem hw...jinak bych to videl na stari systemu a s tim spojeny zpomaleni - zasekavani treba nejakejma starsima nespravne odinstalovanejma ovladacema

Řídící jednotka mého auta běží na Linuxu, proto má také moje auto pouze dva stavy - Vypnuto a Opravujeme
Jo,to už mám,ale takhle to testnout mě nenapadlo.Vyzkouším ho důkladnějc a uvidíme.Každopádně díky za radu.
Na tvou sestavu bych sedmičky rozhodně nedával. Už 512ram je pro XP hraniční (nechápu jak si mohl vydržet až doposud s 256ramkou
). Jinak blbout ti to může klidně i pro to, že máš ramky odlišné. Zkus tu starou 256mb vytáhnout a nechat tam jenom tu gigovou. Osobně bych tam tu 256 už ani nedával...

http://www.tuzingforum.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.infobaden.cz/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.infobaden.cz/" onclick="window.open(this.href);return false;
hele ty sedmicky by na gigu bezely v klidu...sice v XP rezimu, bez aera a podobnejch sragorin, ale slo by to a myslim ze stejne rychle jako XP
Tak mi to nedalo a rozdělal jsem bednu(na radu beago jsem si stáhnul program,kterej mi řekl,že mám teploty na desce cca 50 st. a na procesoru 63,což mi samo nic neřeklo,protože nevím kolik tam má bejt) měl jsem to vyfotit...to co bylo v chladiči procesoru se nedá popsat.Samo byl bordel všude.Už jsem to jednou nebo dvakrát rozdělaný měl,ale do chladiče procesoru jsem se necpal...Ty teploty spadly cca o 15-18 stupňů,takže ten hegeš tomu určitě dobře nedělal.
Takže jedinej problém,kterej mi vadí,je rozjebaná grafika.Např. na mobile.de mám
http://www.mobile.de/home/index.html" onclick="window.open(this.href);return false; tu vrchní nabídku tak velkou,že Handler mám šouplý až pod Suchen,takže nemůžu hledat třeba dodávky...na ctrl +- to nereaguje.
Takže jedinej problém,kterej mi vadí,je rozjebaná grafika.Např. na mobile.de mám
http://www.mobile.de/home/index.html" onclick="window.open(this.href);return false; tu vrchní nabídku tak velkou,že Handler mám šouplý až pod Suchen,takže nemůžu hledat třeba dodávky...na ctrl +- to nereaguje.
Udělej screenshot, nemám nějak představu co ti to vlastně provádí...
Zabordelený chladiče jsou klasika, teplota CPU by se měla držet mezi 40-50 stupňů, takže jsi na normálu.
Zabordelený chladiče jsou klasika, teplota CPU by se měla držet mezi 40-50 stupňů, takže jsi na normálu.
Toyota Supra 2.5 twin turbo (208 kW/360 Nm)
Lexus RX400h 3.3 VVTi '06 (205 kW/418 Nm)
Lexus NX300h 2.5 Hybrid '16 (145 kW/207 Nm)
Lexus IS200 2.0 VVTi (115 kW/200 Nm)
"Vždycky můžete spát v autě, ale nikdy nemůžete řídit dům"
Takže... mrkni se do Zobrazení - Velikost stránky. Vsadím se, že tam budeš mít zaškrtnuto "Pouze velikost textu". Odkšrtni to a pak vyber položku Normální (nebo CTRL + 0). Mělo by se to vrátit na obvyklou velikost.
Tak to tam nemám (nebo aspoň myslím že ne) Zobrazení->Motivy,plocha,spořič obrazovky,vzhled,nastavení
Díky za trpělivost
(jinak mám pořád XPčka)
Díky za trpělivost

Mhm, popisoval jsem FireFox... máš něco jinýho ? 

Aha
Tak jsem to udělal,trochu se to hnulo a už to reaguje na ctrl + a - ale některý ty popisky se furt překrejvaj a to mobile je furt stejně,já se hrabal v ovládacích panelech v zobrazení a asi jak jsem s tím laboroval,tak jsem to rozhasil tam...

Tak jsem to udělal,trochu se to hnulo a už to reaguje na ctrl + a - ale některý ty popisky se furt překrejvaj a to mobile je furt stejně,já se hrabal v ovládacích panelech v zobrazení a asi jak jsem s tím laboroval,tak jsem to rozhasil tam...
- JOE_Cik
- Kontaktovat uživatele:
nekoukej na freefoto a budes mit klid....

Renault Clio 1,2 rv 97-plonkovka...SOLD
Renault Clio 1,8 16V-letadlo..SOLD
Renault Clio Sport 172 Ph2 rv02 - hají v garáži
Renault Megane Grandtour 1,5dCi rv18 - family wagen
Fiat Doblo Maxi 1,6 MTJ 120SX rv18 - služební
- JOE_Cik
- Kontaktovat uživatele:
tak zkus treba jenom preinstalovat ten firefox.... 

Renault Clio 1,2 rv 97-plonkovka...SOLD
Kouzelník
Hele ale to je jedna z prvních věcí,který jsem zkoušel,nevím,proč to nedopadlo...
Jo a už vím jak to začalo,ať se pobavíte,jak jsem blbej.
Uklízel jsem počítač,došel jsem k něčemu,sice jsem nevěděl,co to je,ale bylo to naposledy použito někdy v r. 2004,tak si říkám,kurva proč to tady zabírá místo,pryč s tím,no a bylo to.(ovladače grafický karty)
Jinak mě tam dráždí ještě nějakej Spy Fighter,kterej nejde odinstalovat,prostě to nenabídne ani upravit,ani odstranit,ale je možný,že jsem ho nějak odborně smazal a téď tam něco chybí a nejde to,je to takovej buzík s kloboukem a děsně mě sere

Hele ale to je jedna z prvních věcí,který jsem zkoušel,nevím,proč to nedopadlo...
Jo a už vím jak to začalo,ať se pobavíte,jak jsem blbej.
Uklízel jsem počítač,došel jsem k něčemu,sice jsem nevěděl,co to je,ale bylo to naposledy použito někdy v r. 2004,tak si říkám,kurva proč to tady zabírá místo,pryč s tím,no a bylo to.(ovladače grafický karty)
Jinak mě tam dráždí ještě nějakej Spy Fighter,kterej nejde odinstalovat,prostě to nenabídne ani upravit,ani odstranit,ale je možný,že jsem ho nějak odborně smazal a téď tam něco chybí a nejde to,je to takovej buzík s kloboukem a děsně mě sere

tu neco: http://webtoolsandtips.com/remove-spywa ... hter-free/" onclick="window.open(this.href);return false;
snad to pomuze
snad to pomuze

Zdar,
tak jsem koupil externí HDD a windows,udělal zálohu a chystám se na reinstalaci,našel jsem 2 návody
http://www.itporadna.cz/viewtopic.php?f=3&t=2" onclick="window.open(this.href);return false;.
a
http://horalxp.wz.cz/formatdiskuxp.htm" onclick="window.open(this.href);return false;
ten druhej je podstatně jednodušší
je to to samý?
Jde mi o to,mít čistej comp.
tak jsem koupil externí HDD a windows,udělal zálohu a chystám se na reinstalaci,našel jsem 2 návody
http://www.itporadna.cz/viewtopic.php?f=3&t=2" onclick="window.open(this.href);return false;.
a
http://horalxp.wz.cz/formatdiskuxp.htm" onclick="window.open(this.href);return false;
ten druhej je podstatně jednodušší

Jde mi o to,mít čistej comp.