jaké sportovní pneu?

Pneumatiky, elektrony, plecháče, podložky, šrouby, štefty, změna rozteče...

Moderátoři: Rudi, m.artty

Odpovědět
Květoslávek

jaké sportovní pneu?

Příspěvek od Květoslávek »

Táta chce koupit nějaké sportovní pneu na rovera...rozměr 205-45-16.... za mokra to auto moc jezdit nebude...ani okruhy...spíš okresky a tak...něco jako yokohamy parada,toyo T1r,R1R,kumho ecsta mx...hlavne pomer cena výkon....:)díky za rady
Volvo V40 2.0 T4 yellow Faketaxi :)
Go HARD or Go Home!!!

Krosmen
Kontaktovat uživatele:

Re: jaké sportovní pneu?

Příspěvek od Krosmen »

myslím že sem v nabídce tento rozměr viděl u Markgum....
krosmen motorsport .....
specializovaný servis japonsko a itálie......

Květoslávek

spíš by mě zajímali zkušenosti:)
Go HARD or Go Home!!!

Alfoun
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Alfoun »

Porid si Hankook Ventus V12 evo a budes spokojenej.
http://forum.corradoclub.cz
FB Corrado R32T
Corrado R32 turbo 509BHP/640NM
Yamaha YZF-R1 4XV 150hp

Tiger.s
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tiger.s »

T1R jsou super na suchu, voda a vlhko katastrofa :(
89´Corsa A Sport (motor nebudu psát :D )
01´Movano Combi SU8
00´Astra G Van x17dtl
00´Astra G Caravan Y20DTH Elegance
Ex:Škoda Rapid 90hp,Opel Tigra 115hp,Opel Tigra 186hp,vw golf ,Opel Corsa A,Opel Corsa B 17?hp+,Felicia Pick-up

Butcher
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Butcher »

Alfoun píše:Porid si Hankook Ventus V12 evo a budes spokojenej.
Moc kompromis

Tiger.s píše:T1R jsou super na suchu, voda a vlhko katastrofa :(
Nechtel jsi napsat spis R1R?
Naposledy upravil(a) Butcher dne 02 úno 2011 19:43, celkem upraveno 1 x.
KEHO rennsport

Tiger.s
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tiger.s »

Ne nechtěl :D
01´Movano Combi SU8
00´Astra G Van x17dtl
Ex:Škoda Rapid 90hp,Opel Tigra 115hp,Opel Tigra 186hp,vw golf ,Opel Corsa A,Opel Corsa B 17?hp+,Felicia Pick-up

Butcher
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Butcher »

Ja na tech T1R teda nikdy nejel, ale uz jen kvuli tomu sipovymu dezenu(na kterej mam averzi :lol: ) bych rek, ze budou spis na vodu...
KEHO rennsport

Tiger.s
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tiger.s »

Já na nich najel cca 30tis měl jsem 4sady předních pneu ... Ono koukni na ten vzorek je to šíp ale není řízlej až do konce ....
Na vodě si byl doslova jako na ledu ..Kamarád na sjetej Pirelli P6000 mi ujel na mokru jak nic .. Já se za ním klouzal jak na ledu :(

To co si ted dovolím za mokra na Maxxis Victra MA-Z1 se s T1R nedá vůbec srovnávat ...
Sem zvědav na yoko Parada co mám připravený ....
01´Movano Combi SU8
00´Astra G Van x17dtl

schade.fan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od schade.fan »

T1R? Jedna z nejhorších gum, co jsem měl...nechápu, jak to můžou všichni vychvalovat :roll: Jediná přijatelná věc je cena...na vodě, jak už někdo psal úplně mrd.t a to sucho taky žádná sláva...sjížděj se celkem rychle, tak bych čekal, že budou líp držet...za ty prachy bych šel možná radši do rainsportů :D sice už podle názvu jsou dobrý na vodu, ale vsadil bych se, že budou na o něco větší úrovni než toyo i na suchu
sw20

rejty
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rejty »

YOKOHAMA PARADA 205/40 r17" máte s tim nekdo zkusenosti...vzorek je cool..docela by se m páčili:) :)
DOMANSKY....Peugeot pozitivní...asi sem už ze Lva na hlavu:D ale porád mne baví

sadové a zahradní upravy...automatické zavlazovaní:) jezirka...piste PM

Tiger.s
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tiger.s »

schade.fan: Mě na suchu v kombinaci s koni podvozkem vyhovovali ...Ale na mokru vážně katastrofa ..Ty pneu co mám ted je strčí hravě do kapsy :D
01´Movano Combi SU8
00´Astra G Van x17dtl

schade.fan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od schade.fan »

Abych zas jenom neplival, tak je fakt, že můj podvozek by potřeboval trochu omladit, ale i s nějakejma dvojnásobně staršíma hankookama (ani nevim označení) to bylo lepší :D
sw20

Alfoun
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Alfoun »

Butcher píše:
Alfoun píše:Porid si Hankook Ventus V12 evo a budes spokojenej.
Moc kompromis
Zadnej kompromis. Mel jsem na corru Pirelli zero nero (shit nejhorsi gumy a drahy jak prase),Yokohama Parada (super grip na suchu,ale silene hlucny,rychle se sjizdej) a uz podruhy jsem si koupil zmineny Hankooky. S 280konikama na predku mam na suchu co delat abych je utrhnul. Mel jsem je taky na okruhu v Brne se starou vr6,ale jenom na predku 205/40 17 http://www.youtube.com/watch?v=X8qb_xVaH9s" onclick="window.open(this.href);return false;
http://forum.corradoclub.cz
FB Corrado R32T
Corrado R32 turbo 509BHP/640NM
Yamaha YZF-R1 4XV 150hp

Květoslávek

T1R jsem neměl zas takovej problém na vlhku-mokru...ale jde vážně otátova rovera-vyloženě auto pro radost,nějaká ostrá jízda ve sračkách moc nic...ale zase to aspon trochu musí držet neasy:)
Go HARD or Go Home!!!

Eon

Příspěvek od Eon »

Když už se tu řeší ty pryže, má někdo zkusšenosti s těmihle: http://pneumatiky.heureka.cz/yokohama-v ... 0-r17-84w/" onclick="window.open(this.href);return false; Ta cena se mi zdá nějáká malá. :)
Toyota Corolla TS TTE Compressor 165Kw.
Peugeot 106 37Kw.

tom28
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tom28 »

vlastním pneuservis a za 6 let co to dělám mám svůj obrázek na pneu. Nejsem typ co by nazouval a zkoušel každou pneu. Ale vím že kolem toho jaká pneumatika funguje a jaká ne je hodně mýtů :-) přijde jeden člověk a tvrdí že je to mrdka guma a druhý ji vynachvaluje do nebes...... Pak zjistím že má geo totálně v piči, nebo prasklé péro apod.
Moje sympatie má bridgestone er 300, pirelli zero corsa!!!!!!! když člověk pokouká, zjistí že tyto dezény se dělají především ve větších rozměrech..... tam už totiž se nazouvají jen opravdu odzkoušené pneu. Když kouknu do výrobního programu 19 palců a výš je v tom hned víc jasno. Co funguje a co ne :wink:

jinak dobrá zkušenost "ale ne moje osobní" firestone SZ90

Butcher
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Butcher »

tom28 píše:vlastním pneuservis a za 6 let co to dělám mám svůj obrázek na pneu. Nejsem typ co by nazouval a zkoušel každou pneu. Ale vím že kolem toho jaká pneumatika funguje a jaká ne je hodně mýtů :-) přijde jeden člověk a tvrdí že je to mrdka guma a druhý ji vynachvaluje do nebes...... Pak zjistím že má geo totálně v piči, nebo prasklé péro apod.
:poklona: 8)
KEHO rennsport

RedX

Příspěvek od RedX »

chm, na léto jsem měl v plánu jít do T1R, čekal bych že nemůžu šlápnout vedle s takovou značkou, ale tady čtu kritiku... klidně se ještě rozepište, pánové..

tom28
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tom28 »

hodně záleží taky na tom co od pneu očekáváš. Neznamená, že když budeš mít jednu z nej pneumatik na sucho, že na vodě odvede také nejlepší práci .Všechno je to kompromis...... rekl bych že každý světový výrobce ma vždy nejaký "dezén ale i směs" která je fakt velice slušná a s běžnými "spotřebními pneumatikami se nedá srovnat" je prostě nad nimi. Každý "světový" výrobce chce být konkurence schopný. Jen to chce prostě hledat. Já se teď věnoval scháněním opravdu top pneumatik co se týče zimy. A zjistil jsem že guma která funguje nepotřebuje žádou reklamu.... jako třeba "toyo" Fast and Furios........ tím nechci ríct ze to jsou špatné pneu. Já je neznám osobně. Ale třeba nenapadlo by mě že Matador pro mě guma jak barum a jim podobné značky vyrobila pneumatiku SM7 C která v nasich končinách nemá dá se říct konkurenci. Zrovna tak jako byla barum OR32 směz Z1. Jen je větší problém takovou pneu dnes sehnat a když už tak asi 5 až 10 tis jedna guma.......
ale taky neznamená že díky tomu je matador super výrobce a má všechny pneumatiky na top urovni :-)))))) to ví každý že není.
Každý velký výrobce má v zastoupení nejakou gumu co maká "extrémě" problém je že evropský trh je prostě moc nezajímá... co se týče nějakých závodních a zárověň homologovaných směsí pro bězný provoz. Masivní trh si zádá pneumatiku bezpečnou ale hlavně ekonomicky výhodou....... Koupila by si tvoje mám třeba pneumatiku která by stála 5 tis a po sezoně by byla na odpis? Navic nikdo nemá zájem na tom aby lidi měli bežně dostupnou pneumatiku, která by umožnila projet zatáčku v 2 dvojnásobné rychlosti...... to by bylo mrtvých :D
Nejvíc pneumatik "extrémně výkoných" konkrétně na sních se asi prodává v kanadě...tam problém nemají.
Vsadím se že třeba v japonsku kde se jezdí drift a mají na vozech yokohamy nebo toya ....které jsou určite top pro danou aplikaci, ale s komerčními pneumatikami viz T1R a jim podobný nemají asi kromě nazvu výrobce nic společného.....
koupíš nejlepší dostupnou bežnou pneumatiku co nabízí e shopy a když nazuješ na druhou nápravu slicky...... dojde ti že s těmi e shopovými pneumatikami není neco v pořádku :D .......prostě slicky jsou slicky :wink:

ps. ale než začneš hodnotit pneu ujisti se že tvůj vůz je opravdu v pořádku :lol: :lol: :lol:

Odpovědět

Zpět na „Disky + Pneumatiky“