Výběr auta - Hyundai vs. Škoda
Moderátoři: Berry, Tommy1978, Rudi
Výběr auta - Hyundai vs. Škoda
Dotaz, rozhoduju se mezi novým Hyundai ix20 1,6i CVVT Style a Škoda Fabia 1,2 TSI Elegance. Nějaké názory, rady, praktické zkušenosti? Pro Hyundai mluví např. záruka, 6-ti kvalt, vyšší výkon. S autem bude jezdit většinou 1, někdy 2 lidi. Po městě (Praha) a pravidelný cesty na sever a zpět. 1-2× do roka delší výlet někam ven. Nájezd do 30k ročně. A jedná se o náhradu za momentální Škoda Fabia 1.4i Spirit, 55kW, 2007. Díky
Citroën-C4 Picasso-1.6 HDi
Mazda-121-1.3
Mazda-121-1.3
- sotomaior
- Kontaktovat uživatele:
Re: Výběr auta - Hyundai vs. Škoda
oponentem ix20 by byl spíše romster... projev obou motorů je taky diametrálně odlišný, doporučuji projet. Obecně tu 1.6 je třeba dost točit, aby jela a TSI má zase zásobu Nm od 1500ot. Po městě je fajn vyšší posaz a rozhled z ix20, stejně tak i rozměrná zrcátka, ale záleží co od toho auta čekáš... čistě můj subjektivní názor je, že bych vzal ix20, především kvůli tomu, že fabka se mi nelíbí a zatím nejsem přesvědčen o trvanlivosti 1.2TSI a navíc se mi líbí 5letá záruka u hyundaie. Na druhou stranu jsem z vw přešel na hyundai a rozdíl ve zpracování a především dotažeností detailů tam je... ve prospěch koncernu... jinak při tvém nájezdu, proč ne diesel? ( ta 1.6 mi po městě brala cca 9l/100...)
Škoda Octavia 1.9TDIFUN 4x4
Díky. Roomster nechci. Projíždět si to určitě budu. Co od auta čekám jsem napsal. Ty delší výlety jsou do Chorvatska. Nejsem žádnej závodník, jen občas se rád svižně projedu. Tohle auto zůstane naprosto sériový, tunit to nebudu. S tím nájezdem se omlouvám, přemejšlel jsem o něčem a napsal blbost. Ten nájezd s tímhle autem bude max 15 tisíc za rok.
Mazda-121-1.3
Mazda-121-1.3
- sotomaior
- Kontaktovat uživatele:
jj to pak jo, pocitově "sportovnější" bude svezení s tou 1,6tkou, má hezkou gradaci výkonu a vyšší otáčky jí sedí
a když jedeš klidně do cca 3tis otáček tak o ní ani nevíš, že běží... TSI nakopne v nižších točkách, ale pak je takový lineární a nemá moc smysl ho točit...

Škoda Octavia 1.9TDIFUN 4x4
tsi bude pri klidnej jizde zrat min. kdyz se pohoni vic
Jdi do Fábie. Ona ta prodloužená záruka nejni výhra. Známej koupil kiu se 7mi letou zárukou a byl nemile překvapen, jak jsou ty garančky drahý! Každopádně Fabia je poctivější auto s lepším zpracováním a použitých komponentů.
Audi Coupe quattro 20v
Benny píše:Jdi do Fábie. Ona ta prodloužená záruka nejni výhra. Známej koupil kiu se 7mi letou zárukou a byl nemile překvapen, jak jsou ty garančky drahý! Každopádně Fabia je poctivější auto s lepším zpracováním a použitých komponentů.

http://www.tuzingforum.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.infobaden.cz/" onclick="window.open(this.href);return false;
Kdo uvažuje mezi těmahle autama neudělá chybu ani s jedním a to jsem kovanej koncernista. Jestli automobilka šetří cenu tu nebo tadyhle je fuk. Prostě se s tím musí počítat;)
" www.autowerks.cz "
škodovka pak bude určitě líp prodejná
VW - Very Wonderful
ALUSADY.CZ - originální alu kola na Váš vůz
Dovoz vozidel, odtahy z celé EU, STK
ALUSADY.CZ - originální alu kola na Váš vůz
Dovoz vozidel, odtahy z celé EU, STK
Což se bude hodit, protože to auto je tak hnusný, že ho prodá dřív nebo pozdějc určitě
Ad garančky - nemyslím si, že by u Škodovky byly zrovna za lidovou cenu.

Toyota Supra 2.5 twin turbo (208 kW/360 Nm)
Lexus RX400h 3.3 VVTi '06 (205 kW/418 Nm)
Lexus NX300h 2.5 Hybrid '16 (145 kW/207 Nm)
Lexus IS200 2.0 VVTi (115 kW/200 Nm)
"Vždycky můžete spát v autě, ale nikdy nemůžete řídit dům"
Lexus RX400h 3.3 VVTi '06 (205 kW/418 Nm)
Lexus NX300h 2.5 Hybrid '16 (145 kW/207 Nm)
Lexus IS200 2.0 VVTi (115 kW/200 Nm)
"Vždycky můžete spát v autě, ale nikdy nemůžete řídit dům"
do fábie bych nešel, máme to doma a je to katastrofa - jediné využití pro důchodce do kostela (ale je fakt že to máme v 1,2htp
), ale nevím jestli by mě ,,lepší,, motor přesvědčil o opaku

.
Naposledy upravil(a) Stanley dne 24 led 2017 17:14, celkem upraveno 1 x.
Plné téma sraček, bez argumentů a normálních rad. Někteří jsou vděčný že se tu zase po x-dnech objevil název korejské automobilky tak se musí hned vyjadřovat..druzí zase haní 1,2HTP aniž by soudně uznali že ten motor má pro nějaké lidi smysl..vrchol všeho jsou ceny garanček, který mi nepřijdou nijak dražší než třeba u hyundai..

" www.autowerks.cz "

http://www.tuzingforum.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
Kein: spíš o mozku a jeho schopnosti přemýšlet. 

" www.autowerks.cz "
Já jsem napsal jediný smysl motoru htp - pro důchodce do kostela, případně na nákup. Nebo mně chce někdo tvrdit, že to je schopné i normální jízdy?? Jako sorry, ale ten motor je naprosto otřesný ať už výkonem, nebo spotřebou. A celkově nová fábia je oničem. Podle mně, pokud má první gen. tak přesednutím do druhé nic nezíská, akorát přijde o bytelné auto. Nevím jak je na tom korejec, nikdy jsem v tom nejel, ale škodovku bych si nekoupil určitě. Ale jak tak vidím na cestách, tak spousta lidí má jiný názor 

.
Naposledy upravil(a) Stanley dne 24 led 2017 17:15, celkem upraveno 1 x.
ty hyundai jsou OK..strejda si nedávno koupil iX35 a luxus za tu cenu 

Já tím taky nikomu nenadávám, jen mě nepřijde to auto v ničem dobré, nebo dokonce lepší než auta jiné. To že si je lidé kupují ale naznačuje, že se spoustě z nich líbí, plně jim vyhovují a to je dobře
.
Naposledy upravil(a) Stanley dne 24 led 2017 17:16, celkem upraveno 1 x.
a tak mně je to celkem jedno, já si za názorem stojím..ale nedělejmu mu tu OT
-
z osobni zkušenosti mezi těmato autama - (je to jen můj názor..) bych volil škodu...už jen z toho ,že bude líp prodejná a neztrácí tak rychle na penezích jako hyundai...nenech se zlakat několika roční zárukou....mimochodem když už hyundai - pokud bych ti mohl poradit- skus se poohlídnout po nečem-s čím se celkově lépe jezdí , ..třeba i 3O... 

koupím staré jízdní kola, staré hračky, vše co dýchá patinou a špínou popř. překáží na půdě
presunuto z pokecu
Bral bych Hundaj 
Z čistě subjektivního hlediska: je hezčí, má atmosferický motor takže je potenciálně spolehlivější a bude lehčí se ho za pár let zbavit. Šestiletá záruka není k zahození...
Naproti tomu Fabie neztratí tak rychle hodnotu a má odost lepší ergonomii interiéru (pro mě).

Z čistě subjektivního hlediska: je hezčí, má atmosferický motor takže je potenciálně spolehlivější a bude lehčí se ho za pár let zbavit. Šestiletá záruka není k zahození...
Naproti tomu Fabie neztratí tak rychle hodnotu a má odost lepší ergonomii interiéru (pro mě).
Live free, or die!
Taky jsem pro koreu
Ad cena auta pri prodeji, hyundai jde celkem slusne nahoru a vite prd jak to bude za par let kdy by se to auto prodavalo 

já korejce mám a jsem spokojenej,fabii jsem nechtěl ,protože před dvěma roky byla 1,2HTP o 80 tis. dražší než můj korejec s klimou a obsahem 1,4.Garančky budou na tom asi stejně,spolehlivost zrovna u fabie taky tak.Ten H je určitě hezčí 

Akorat je to to samy co Kia Venga rekl bych.
Mám teď už druhou fabii. Nejdřív I. a teď I. s faceliftem. První jsem prodal po pěti letech. Pět let se do toho auta nemuselo dávat moc peněz, vlastně hlavně garančky. Prodal jsem ji známému a ten pak musel postupně už nechávat auto opravovat. Začalo to silent bloky, dále čidlo chladící kapaliny atd.
Výbavou jsou ta auta téměř shodná až na nějaké maličkosti. Garanční prohlídka je dražší u Hyundaie a Škodovka dává pouze dva roky záruku. ix20 je celkově prostornější, má (pro mě) zajímavější tvary, ale taky je dražší. Do konce února dává Hyundai slevu 10% na nový auto a tím by mi pak vyšel naopak levněji než fábka.
Výbavou jsou ta auta téměř shodná až na nějaké maličkosti. Garanční prohlídka je dražší u Hyundaie a Škodovka dává pouze dva roky záruku. ix20 je celkově prostornější, má (pro mě) zajímavější tvary, ale taky je dražší. Do konce února dává Hyundai slevu 10% na nový auto a tím by mi pak vyšel naopak levněji než fábka.
Mazda-121-1.3
Mazda-121-1.3