Praskání v řízení

Máš nebo jsi měl problém s autem? Zde ti ho pomůžeme vyřešit :)

Moderátor: Idaho

Odpovědět
Respík

Praskání v řízení

Příspěvek od Respík »

Ahoj
Poslední dobou pozoruju že mi něco praská při zatáčení doprava v pravým kole když se blížim z volantem ke konci rejdu tak to pak začne praskat i někde veprostřed auta zruba v místech kde je hřeben řízení. Při točení doleva nic nepraská. Do volantu se žádně vibrace nebo rázy nepřenášejí ten se ani nehne. (i za jízdy je vklidu) Za jízdy to nepraská vůbec nebo to neslyšim. ale na místě to slyšet jde.
Dneska jsem měl sundané pravé kolo říkal sem si že tam třeba najdu co je špatně samozřejmě jsem nic nenašel ale po nasazení kola zpět to praská pri zatáční na pravou stranu předtím to praskalo když jsem točil volantem doleva takže jsem ztoho docela jelen :o
čepy v řízení mám nový. poloosu jsem taky vyloučil jelikož to dělá i když stojim na místě. další věc co mě napadlo je homokinetický kloub a ta nejhorší že mi odchází celý hřebenový řízení :(
Moje otázka zní co by mohlo způsobat tohle praskání popř kolik si připravit na opravu nerad bych aby mě to někde nechalo
Předem díky za rady 8)

djchrpa

Re: Praskání v řízení

Příspěvek od djchrpa »

Může být prasklé péro v horní části, nebo přidřené ložisko na uložení tlumiče.
Nafta & benzín

Respík

Příspěvek od Respík »

Zapoměl sem dodat že na konci roku 2010 sem dával novej podvozek + nový uložení tlumičů 8)
Takže myslím že cokoliv s podvozkem a jeho uložením můžu vyloučit a pružinu taky jelikož je relativně nová

Fortec

Příspěvek od Fortec »

Nic dneska není 100%, měnily jsme na Opel Astra F Combi kompletní předek tlumiče,ramena,uložení a po zhruba ujetí 1000Km ... taky začalo něco praskat na pravé straně jak říkáš ty .... a byla naprasklá pružina ... a to stačí ... tak asi tak klidně to být muže ...
Připadám si jako sabotér ... Ford Team Czech Republic ... Smrt Renaultu :-P

Respík

Příspěvek od Respík »

Zkusím sundat kolo a ještě jednou pořádně prohlídnout pružinu 8)

Respík

Příspěvek od Respík »

Tak jsem koukal na pružinu je (zdá se být) v pohodě. takže chyba bude nejspíš někde jinde :wink:

Respík

Příspěvek od Respík »

Tak ste nakonec asi měly pravdu ještě jednou sem sundal kolo a zkusil zakroutit pružninou a pěkne vtom praskalo takže vyměnim to ložisko a uvidim jestli to přestane nebo ne 8)

Odpovědět

Zpět na „Poruchy, závady, rady, tipy“