odstranění abs

Nápravy, podvozky, snižování, brzdy, řízení - vše kolem náprav a brzd

Moderátoři: Fáboš, Bohuš, Kane13, Ritchma

Odpovědět
kucik
Kontaktovat uživatele:

odstranění abs

Příspěvek od kucik »

Chlapi, mám problém s brzdama.Repasoval sem HBV, protože se zavzdušňoval, jenže buď to nepomohlo,nebo je špatně něco jinýho. Pedál prostě klesá pod nohou a jde od shora hrozně volně. Auto je mazda 626 GD 2.0 16v. Má to ABS. Nevim, jestli je funkční, ale už mě nebaví laborovat, co s tím, tudíž sem se rozhodl, že abs půjde pryč. Nejdřív to zkusim s HBV, co tam je, tudíž pro abs, má to 2 vývody a HBV pro non abs má jen 1. Do jakého vývodu a v jaké kombinaci zapojit trubky do válce? Nebo rovnou hodit válec z non abs verzea použít tu rozdělovací kostku? Případně, co můž být špatně, už nevím, co s tím? Abs má vlastní nádobku,ale nikde sem nenašel odvzdušňovák, takže se to asi odvzdušňuje rovnou s HBV. A co vše se musí udělat při odstranění abs?
mazda MX-6 coupe GD 2.0 16v - summer car
peugeot 405 SRi 2.0 - ex winter car
škoda fabia 1.2 htp - daily

Chosse
Kontaktovat uživatele:

Re: odstranění abs

Příspěvek od Chosse »

Zkoušel jsi odvzdušnit přímo HBV ? Povolením trubek, odvzdušňovák to nemá... Už se mi to u auta s ABS stalo, odvzdušnil jsem to celý u kol a furt to dělalo, pak jsem to udělal u HBV a bylo to OK :wink: Zkus to.
Není třeba...

kucik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kucik »

No měnil jsme i komplet vedení trubek, tudíž bylo vše suché a kapalina ke kolům protekla, takže HBV nemůže být zavzdušněný ne? A když povolim trubky tak mi to bude chcát kolem a sežere mi to barvu a způsobí korozi.

Chosse
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Chosse »

Ano, je potřeba udělat i HBV pokud to bylo celý suchý... Když to omotáš hadrou a hned to utřeš tak hodně zachráníš... Jak chceš...
Není třeba...

kucik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kucik »

Tak včera sem vyhodil abs z auta, stejně bylo škaredý a kolem těch drátů:-D. Teď jen otázka zda to zkusit zpět propojit přes HBV, který je určen k abs nebo rovnou vzít non abs. A jak na tom válvi poznám který vývod je na přední kola a který na zadní?-(blíž k volantu a dál od volantu)

Odpovědět

Zpět na „Podvozek a brzdy“