Motorový olej Castrol Edge 5W30
Moderátor: Idaho
Motorový olej Castrol Edge 5W30
Prosím o jednu radu, do své Octavie II jsem plnil Castrol EDGE 5W30, nyní kamarád chce do Fordu Mondea nalít ten samý olej, objednal, ale přišel mu bohužel jeden SLX ...lze smíchat cca 4 litry Edge a 1 litr SLX??? Díky za rady
- Přílohy
-
- 16042011232.jpg (84.44 KiB) Zobrazeno 657 x
-
- 16042011233.jpg (79.48 KiB) Zobrazeno 657 x
Re: Motorový olej Castrol Edge 5W30
Upřímně, do Fordu nepatří ani jeden (kor jestli je to nějaký TDCi)..
Ford má svoji specifikaci a u Castrolu se vesměs označuje jako A1, čemuž odpovídá Magnatec, ne Edge.
SLX je olej s běžnou VW specifikací 505.00, EGDE na obrázku plní specifikaci Long-Life olejů 507.00.
Vzájemně mísitelné jsou..
Co se týče Castrolu, někteří si marně myslí, že Edge je lepší, než Magnatec. Není tomu tak a rozdíl je jen v distribuci... Konkrétně Edge, je více-méně určenej do autorizovaných servisů, Magnatec je zase určenej pro široký okruh odběratelů, vč. MO.
Snad jsem Ti pomohl..
Ford má svoji specifikaci a u Castrolu se vesměs označuje jako A1, čemuž odpovídá Magnatec, ne Edge.
SLX je olej s běžnou VW specifikací 505.00, EGDE na obrázku plní specifikaci Long-Life olejů 507.00.
Vzájemně mísitelné jsou..
Co se týče Castrolu, někteří si marně myslí, že Edge je lepší, než Magnatec. Není tomu tak a rozdíl je jen v distribuci... Konkrétně Edge, je více-méně určenej do autorizovaných servisů, Magnatec je zase určenej pro široký okruh odběratelů, vč. MO.

Snad jsem Ti pomohl..
EXPRESNÍ PŘEPRAVA KUSOVÝCH ZÁSILEK NA TRASE BRNO - PRAHA - BRNO TÝŽ DEN OD PODÁNÍ - INFO: 608 771 206
- lisky
- Kontaktovat uživatele:
Re: Motorový olej Castrol Edge 5W30
oleje rozhodne namychat ! Zmrdat prodejce, at chybu napravi. Na druhou stranu myslim ze ford ma jine normy nez ma tento olej, jak edge, tak slx.
Leon FR TDi, EGR off, soft by JohnyFlat
OII TDi, EGR off, soft by tdifun
Fiesta Courier 1.8D
http://www.jetepneu.com
OII TDi, EGR off, soft by tdifun
Fiesta Courier 1.8D
http://www.jetepneu.com