Olejová vana - uprava
Moderátoři: Fáboš, Bohuš, Kane13, Ritchma, Libor12, Tom_
Olejová vana - uprava
Chlapi máte nekde fotky jak vypadají přepážky v olejové vaně proti odlévání oleje?
V současnosti laboruji s přeplnováním motoru 1,8 16V a mam obavy že kvuli nízké a dlouhé vane by mohlo docházet při vjezdu do zatáčky k přelévání oleje od sacího koše. Chtěl bych udelat přepážky - kdysi jsem někde videl nákres palivové nádrže kde podobné přepážky byly kolem sacího koše...
jinak moje představa je navýšení objemu olejové vany, našel jsem jednu vanu od Moroso ale je pomerne drahá ( cca 500USD bez dopravy a cla )a říkal jsem si, že by snad šlo neco podobného vyrobit i u nás za méne peněz z původní vany.
Moroso sice dělá vany hliníkové což píšou že je lepší kvůli odvodu tepla, ale byl by velký problém udelat ji plechovou ( upravit stávající ) a zlepšení chlazení oleje řešit instalací olejového chladiče?
Dík za jakýkoliv typ.
V současnosti laboruji s přeplnováním motoru 1,8 16V a mam obavy že kvuli nízké a dlouhé vane by mohlo docházet při vjezdu do zatáčky k přelévání oleje od sacího koše. Chtěl bych udelat přepážky - kdysi jsem někde videl nákres palivové nádrže kde podobné přepážky byly kolem sacího koše...
jinak moje představa je navýšení objemu olejové vany, našel jsem jednu vanu od Moroso ale je pomerne drahá ( cca 500USD bez dopravy a cla )a říkal jsem si, že by snad šlo neco podobného vyrobit i u nás za méne peněz z původní vany.
Moroso sice dělá vany hliníkové což píšou že je lepší kvůli odvodu tepla, ale byl by velký problém udelat ji plechovou ( upravit stávající ) a zlepšení chlazení oleje řešit instalací olejového chladiče?
Dík za jakýkoliv typ.
Díly na JPN , korea a nově i EU vozy - emial Idaho(at)dicompracing.com nebo SZ zde na foru.
Montáž zakoupených dílů za zvýhodněné ceny na naší dílně.
Re: Olejová vana - uprava
Smazano
Naposledy upravil(a) Taboo dne 21 úno 2012 15:22, celkem upraveno 1 x.
IQ stylingem nenahradis.
Taboo díky za radu, jen si nedovedu přesne představit co jsou ta "vrata" respektive jak je zakomponovat do vany. Dík za typ na OBX juknu po nich.
Díly na JPN , korea a nově i EU vozy - emial Idaho(at)dicompracing.com nebo SZ zde na foru.
- Libor12
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
vraty taboo myslí jednosmerně se otevírající přepažky ma jeprave třeba moroso.
toyota corolla gti 4a-ge 1.6 "V2" 226hp/9500rpm
IMF Master Ignition Forum - http://
imfsoft-forum.eu/
Válcová zkušebna 4X4 až do 1200HP
imfsoft-forum.eu/
práve moroso sem videl jen an fotkách a ztech toho moc videt nebyloLibor12 píše:vraty taboo myslí jednosmerně se otevírající přepažky ma jeprave třeba moroso.

při stavbě vlastní vany tedy použít normálne nejaké pantíky audelat je tedy otevírací proti smeru toku oleje při náklonu ( tzn na levo od sacího koše budou pruchozí pouze z prava do leva a na levé strane ( od kose ) obrácene - chápu to dobře? v tech vratech udelat i dírky at olej protéka aspon častečne nebo je nechat uplne "plné" ?
- Libor12
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
tady jsou docela dobře vidět http://www.realstreetperformance.com/eb ... _pan_3.jpg" onclick="window.open(this.href);return false; http://www.realstreetperformance.com/eb ... _pan_2.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
toyota corolla gti 4a-ge 1.6 "V2" 226hp/9500rpm
imfsoft-forum.eu/
imfsoft-forum.eu/
Smazano
Naposledy upravil(a) Taboo dne 21 úno 2012 15:23, celkem upraveno 1 x.
IQ stylingem nenahradis.
Super, chlapi mockrát díky
tohle pomohlo 

Mel bych jeste jeden dotaz.
Olejovou vanu budeme vyrábet ( kopii stávající hliníkové ) ale mame přístup k robotu na vaření oceli, takže místo hliníku hodláme použít plecho tlouštky 2mm. Je tato tlouštka dostačující nebo by se dalo jít i na slabší ? ( uvažoval jsem o 1,5mm ).
Čím povrch vany upravit - natřít, aby to bylo stálé vuči teplému oleji? ( jde mi hlavně o vnitřek vany )
Olejovou vanu budeme vyrábet ( kopii stávající hliníkové ) ale mame přístup k robotu na vaření oceli, takže místo hliníku hodláme použít plecho tlouštky 2mm. Je tato tlouštka dostačující nebo by se dalo jít i na slabší ? ( uvažoval jsem o 1,5mm ).
Čím povrch vany upravit - natřít, aby to bylo stálé vuči teplému oleji? ( jde mi hlavně o vnitřek vany )
proč? vnitřek snad není třeba.......
Smazano
Naposledy upravil(a) Taboo dne 21 úno 2012 15:23, celkem upraveno 1 x.
IQ stylingem nenahradis.
tom28 píše:proč? vnitřek snad není třeba.......
vnitřek je třeba, pokud auto bude mesíc stát začne povrch ze kterého stekl olej reznout

Taboo - dík za tip
All - da se to nekde u nás sehnat